Inför Real Sociedad - Málaga

På söndag eftermiddag får Real Sociedad en ny chans att säkra kontraktet för fortsatt spel i La Liga nästa säsong.

I förra omgången fick La Real bara 2-2 mot bottenlaget Valladolid trots ledning i halvtid och en spelare mer på plan i hela andra halvlek. Samtidigt vann lagen under i tabellen och krympte därmed avståndet till nedflyttningsstrecket.

Inför mötet mot ligaåttan Málaga hemma på Anoetastadion har franske tränaren Denoueix tagit med truppen till sitt hemland. Under tre dagar tränar och vistas laget i byn Biarritz för att i lugn och ro ladda och fokusera på matchen. I San Sebastian är intresset på topp och i spanska medier spekuleras att Anoeta kommer att fyllas till sista plats.

Denoueix säger till spanska dagstidningen Marca att han tvivlar inte på att de kommer att säkra kontraktet i mötet mot Málaga. Samtidigt förnekar han en flytt till Grekland och försäkrar att han tillhör Real Sociedad.

Sedan mötet mot Valladolid görs två förändringar. Franske backen Portillon återkommer efter skada och den jugoslaviske spjutspetsen Kovacevic gör comeback i startelvan efter att ha varit avstängd och petad i de senaste matcherna. Under torsdagens träning krockade mittbacken Schürrer med en lagkamrat och fick sy sex stygn i pannan. Han kunde dock träna på fredagen och hans medverkan i söndagens match var aldrig i fara.

Trolig startuppställning enligt www.elmundodeportivo.es:
Alberto, Rekarte, Kvarme, Schürrer, Potillion, Karpin, Xabi Alonso, Aranburu, Gabilondo, Nihat, Kovacevic

Källor: www.as.com, www.marca.es, www.elmundodeportivo.es

Kristofer Björk2004-05-15 17:52:00

Fler artiklar om Real Sociedad