Real Madrid - Real Sociedad 1-4

Real Sociedad avslutade säsongen med att besegra Real Madrid med 4-1 på Santiago Bernabeu.

La Real startade matchen starkt och hade inom loppet av 33 minuter tagit en 3-0 ledning. Resten av matchen kunde de spela på resultatet och bevaka segern.

Redan i fjortonde minuten gjorde serben Kovacevic sitt åttonde mål för säsongen. Unge Prieto slog ett högt inlägg från högerkanten och Kovacevic hann före Madrids utrusande målvakt César och nickade in 1-0. En kvart senare var det Prietos tur att näta. Ett skott från strax utanför straffområdet letade sig in vid César vänstra stolpe och 2-0 var ett faktum. Där emellan hade Ronaldo ett mål som blev bortdömt för offside.

Strax efter 2-0 chockade bortalaget publiken ytterligare en gång. Nu var det en av lagets veteraner, De Paula som på pass av mittbacken Rekarte nickade in 3-0. Med fem minuter kvar av första halvlek kom Madrids kvittering. Franske backen Potillon fällde Ronaldo i straffområdet. Straffen satte Figo till vänster om Westerweld i målet.

Real Madrid inledde andra halvlek med flera heta chanser av argentinske vänsterbreddaren Solari. Men efter en kvarts spel orsakade Figo en straff när han rev ned backen Aranzabal i eget straffområde. Prieto kunde gjorde sitt andra mål för kvällen genom att säkert placera straffen mitt i mål. Under matchens sista 20 minuter hade Madrid flera goda möjligheter att reducera dock utan resultat.

Efter en medioker säsong kan nu Real Sociedad ta semester med kvällens match i minne. Det finns sämre sätt att avsluta en säsong på än att slå självaste Real Madrid med 4-1 på bortaplan.