Inför Real Sociedad - Levante

Real Sociedad öppnar säsongen mot nykomlingen Levante hemma på Anoetastadion.

Levante från Spaniens tredje stad Valencia vann Segunda B förra året. Laget som tränas av gamle tyske storspelaren Bernt Schuster har förstärkt med bl.a. irländaren Ian Harte från Leeds och svenske mittbacken Johan Mjällby från Celtic. Trots förstärkningarna är det inte många som ger laget en chans och de flesta experterna tippar att sejouren i La Liga blir ettårig.

För Real Sociedad blir årets säsong ett bevis på upprättelse att fjolårets femtonde plats var ett bottennapp och att andraplatsen året innan visar lagets stora potential. Mannen som fått uppdraget att leda laget är José María Amorrortu Prieto, ny för året från andradivisionens Eibar. Amorrortu säger till spanska dagstidningen Marca ser fram emot debuten på söndag och har stora förhoppningar för laget. Samtidigt erkänner han att han som ny tränare känner pressen att göra bra ifrån sig.

Spelaromsättningen har varit stor under sommaren. Mest noterbart är att lagets unge stjärna Xabi Alonso efter många rykten flyttat till England och Liverpool. Det tuffa uppdraget att ersätta Alonso har gått till Miguel Arteta som efter några år i Skottland och Glasgow Rangers flyttat hem. Bland andra förluster märks norske backen Kvarme som avslutar sin karriär och koreanen Chun-Soo som lånas ut ett år till nykomligen Numancia. På pluskontot finns att lagets ryske veteran Karpin beslutat sig för att förlänga karriären med en säsong.

Den troliga startelvan mot Levante utgörs till stora delar av stommen från förra året. Unge Riesgo tar holländaren Westerfelds plats i målet och Alkiza tar platsen bredvid Arteta efter att ha varit lite småskadad.

- Det finns inga fördelar att möta en nykomlingen. Levante vann andradivision och vill nu visa att de tillhör högsta ligan och att de kan besegra vem som helst, säger Alkiza.

Anoetastadion
Söndag 29/8 19.30

Preliminära startelvor (www.marca.com)
Real Sociedad: Riesgo, Rekarte, Jauregi, Brechet, Garrido, Alkiza, Arteta, Karpin,Gabilondo, Nihat y Kovacevic
Levante: Mora, Descarga, Jesule eller Culebras, Mjällby, Harte, Diego Camacho, Juanma, Rivera, Cuéllar, Nacho, Reggi eller Congo
Domare: Carmona Méndez

Källor: www.marca.com, www.elmundodeportivo.es, www.realsociedad.com

Kristofer Björk2004-08-28 20:11:00

Fler artiklar om Real Sociedad