Real Sociedad - Mallorca

Säsongens andra seger!

Real Sociedad kämpade sig till tre viktiga poäng i söndagens möte mot Mallorca. Segern betyder att La Real fått lite mer andrum ned till nedflyttningsstrecket och kan nu börja sikta på att klättra i tabellen.

Hemmalaget tog snabbt kommandot i första halvlek där giftige anfallaren Nihat har ett farligt skott i fjärde minuten. En dryg kvart in i matchen rivs måltjuven Kovacevic ned i straffområdet av Mallorcas Muller. Den efterföljande straffen placerar lagets veteran Karpin säkert in i mål. La Real behöll kommandet under resten av halvleken men utan att göra mål.

Mallorca kommer ut till den andra halvleken som ett nytt lag och tar genast kommandot. Det aggresiva spelet får betalning direkt när anfallaren Arango tidigit nickar in 1-1, på pass av duktige Cortés.

Efter kvitteringsmålet står match och väger fram och tillbaka. Med fem minuter kvar avgör inhopparen De Paula för Sociedad. På nickpass av Kovacevic smäller han in ett lågt skott från straffpunkten.

Segern satt långt inne för Real Sociedad som dock förtjänade vinsten. I nästa omgång väntar nykomlingen Numancia på bortaplan.