Real Sociedad - Athletic Bilbao 3-2

Efter en tuff kamp gick Real Sociedad segrande ut ur Baskderbyt

På söndagskvällen bevisade Real Sociedad att fotboll är en sport där det kan svänga snabbt.

Efter en jämn första halvlek var det gästande Bilbao som i halvlekens sista skede tog ledningen genom att göra två inom loppet av tre minuter. Först slog mittfältsstrategen Ezquerro till och gjorde 1-0 efter eget förarbete. Tvåan placerade kollegan Urzaiz säkert in i till vänster om hemmalagets målvakt Riesgo.

I andra halvlek kom vände matchen lite oväntat. Först reducerade 'La Real' genom turkiske stjärnan Nihat, på pass kedjekompisen Kovacevic. Kort därefter hände en matchavgörande situation. Bilbaos målvakt Aranzubia tvingas lämna straffområdet för att rensa undan ett friläge. En resning som istället blir en kapning av Kovacevic vilket resulterar i rött kort.

Strax efter utvisningen är det dags för Nihat igen. På pass av Kovacevic tar han ned bollen på bröstet och petar i samma rörelse in bollen mellan benen på inbytte Pampin.

Med dryga tjugo minuter kommer segermålet. Ryske veteranen Karpin slår ett inlägg från högerkanten som mittfältaren Gabilondo når högst på och vackert placerar in 3-2.

Trots press från Bilbaos sida under slutminuterna står sig resultatet och Sociedad tar tre viktiga poäng.