Änligen hemma

Det har nästan gått en månad sedan sist, men nu är det åter dags för match på Son Moix igen, Kvällsmatch, lördag kväll och påskafton. Inte fel, livet är underbart.

Åtta matcher kvar av grundserien, och kampen om playoff fortgår, Vi vet att Malaga tog full pott under ledning av nya tränaren Víctor Sánchez genom 1-4 igår mot Alcorcon avancerade laget till fjärde plats och ökad press på utmanarna.

Det är ändå lugnt i Mallorca, veckan som gick bjöd inte på några överraskningar, en i stort sett komplett trupp samlades på Son Biblione för att träna inför påskaftons drabbning. Undantaget är fortfarande Estupiñán, som rehabat på egen hand.

Av Dani Pedrazas avstängning blev det inget, den har hävts och mittfältare förväntas starta ikväll. Tränare Moreno ska dock avtjäna tre matchers avstängning, och får även denna gång coacha på distans... Något som inte verka ha påverkat nämnvärt, i veckans intervjuer har han varit på ett strålande humör med skämtsamma intervjuer.

Till Diario de Mallorca säger han : ”-jag är en lycklig man. Det är omgång 35 och vi är med där uppe.Det är en fantastisk situation och vi måste njuta av det. Det kommer inte att bli lätt, med en seger är vi fortfarande med i leken. Livet är underbart, och vi vill fortsätta så

Real Mallorca och kvällens gäster Rayo Majadahonda hade aldrig mött varandra fram till 2017. Nu möts man för femte gången på kort tid, lagen var i fjol mästare i sina respektive grupper i Segunda B och möttes där i en gruppfinal om två matcher. Mallorca gick segrande ur bägge dessa, precis som i en träningsmatch innan ligastarten.

Tidigare mötet i år vanns även det av Mallorca, numera sålda Carlos Castro gjorde matchen enda mål på mäktiga Metropolitan Wanda i augusti 2018.

Hyggligt stor fördel Mallis sett till historiken alltså. Nu gnetar Rayo på i den nedre delen, och motivation lär inte saknas. Laget har en del skador, och tänkbara startelvor ser ut så här :

Mallorca : Reina, Raillo, Valjent, Sastre, Ruiz, Sevilla, Baba, Lago Junior, Dani, Aridai, Budimir

Rayo; Sancho, Benito, Delgado, Andujar, Galan, Iza, Enzo, Oscar, Fede, Ruibar, Hector

****


Som sagt, lördag kväll och avspark 20:00 på Son Moix. Vädret är nog sämre än i Sverige, hyfsat varmt, men molnigt och riktigt blåsigt. Vi börjar ladda på Mallorcafe strax innan sju, räkna med en livlig helgstämning.

Jag är optimist, hemma är vi starka, näst bäst i ligan faktiskt.
Tips: 600 pesetas på 3-1.


Hasta luego, amigos!

Thomas Bronner2019-04-20 12:46:00
Author

Fler artiklar om Mallorca