Lagbanner

”Rädda Calderón”

Efter det att dagstidningen ABC avslöjat att Madrids kommun och Atléticos styrelse försöker komma överens om en försäljning av Vicente Calderón går organisationen ”Låt oss rädda Calderón” ut med ett pressmeddelande.

Här följer en översättning av delar av det meddelande som organisationen låtit publicera på www.infiernorojiblanco.com:

Organisationen “Salvemos el Calderón” (Låt oss rädda Calderón) önskar att uttrycka följande:

Vi vill först och främst motsätta oss en försäljning av Vicente Calderón.

Vi vill påminna er om vad Madrids borgmästare, Alberto Ruiz Gallardón, sade i Foro Nueva Economia den 21 maj: Madrids stad vill inte att Calderón försvinner, vilket klart och tydligt påvisar att idén om en utförsäljning av arenan endast kommer från herrarna Miguel Ángel Gil Marín och Enrique Cerezo…

Vidare sade Pilar Martínez, som satt i stadsfullmäktige föregående valperiod, i en intervju med Madrid Diario i mars månad att: Det förekommer inga förhandlingar eftersom Atlético de Madrid inte lämnat in ett officiellt förslag. Det klubben måste göra är att lämna in sitt förslag till statsförvaltningen så att det kan studeras av Madrids kommunala förvaltning. Än så länge har inget förslag lämnats in. Klubben behöver inte lämna arenan om de inte vill. Ingen tvingar bort klubben...

Vi framhåller att behållningen av en sådan försäljning inte kommer att gynna Atlético de Madrid, dess organ eller dess supportrar. De enda som gynnas av en sådan försäljning är herrarna Gil Marín och Cerezo och därför kan vi inte förstå hur Madrids kommunala förvaltning, de som skall se till att försvara samtliga Madridbors intressen, kan gå med på en sådan uppgörelse där endast två privatpersoner (läs Cerezo och Marín), båda med ett kriminellt förflutet, kan gynnas av en sådan affär.

Vi förkastar det sätt som diskussionerna mellan Madrids kommun och Atlético de Madrid förts på... Det är trots allt vi supportrar som, via en demokratisk omröstning, borde ha det sista ordet angående en eventuell försäljning av arenan. 

Vi uppmanar alla Atléticos att stå enade och visa sin avsky mot en eventuell försäljning av stadion vid den fredliga demonstration som äger rum den 26 juli utanför Vicente Calderón. Demonstrationen går under mottot: 20 ÅR  OCH 1 MÅNAD AV GILS, INTE EN DAG TILL: FÖR ATLÉTICOS BÄSTA. 

Källor:
www.infiernorojiblanco.com
www.abc.es


Daniel Szostak 2001-07-19 12:56:00
Author

Fler artiklar om Atlético