Lagbanner
Atlético har lyckats skjuta upp FIFA:s registreringsförbud på temporär basis

Atlético har lyckats skjuta upp FIFA:s registreringsförbud på temporär basis

Den spanska huvudstadsklubben får värva spelare under sommarens övergångsfönster..för tillfället, men om det definitiva beslutet kommer innan den 1 juli kommer man ändå inte kunna skriva in spelare i sommar.

Atlético de Madrid har lyckats få FIFA:s registreringsförbud uppskjutet på temporär basis. Det klargjorde den spanska huvudstadsklubben i ett kort pressmeddelande under fredagskvällen. Det internationella fotbollsförbundet offentliggjorde att Atlético inte kommer få registrera spelare under den kommande sommarens övergångsfönster och det därpå i januari den 14 januari, men beslutet överklagades av Atleti-ledningen drygt tio dagar senare. I överklagan bad Atlético FIFA att annulera registreringsförbudet samtidigt som man ville skjuta upp registreringsförbudet under tiden som utredningen gick in i en andra fas, den här gången med spanjorernas input. I samband med att Atlético skulle boarda planet till Barcelona för lördagens match mot de regerande ligamästarna fick man reda på FIFA:s beslut. 

Det innebär i korta termer att Atlético får värva spelare under sommarens övergångsfönster så länge det slutgiltiga beslutet kring fallet inte kommer innan fönstret öppnar. Eftersom FIFA varken kommenterar eller ens hintar om vad de väntas besluta i samband med att en utredning pågår är det svårt att veta hur lång tid det kommer ta för just Atléticos fall att lösas. I Barcelonas fall gick det ungefär fyra månader innan det definitiva beslutet togs samtidigt som FIFA:s dom delades ut betydligt närmare inpå sommarens övergångsfönster. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-01-29 19:21:00
Author

Fler artiklar om Atlético