Lagbanner
Atlético har presenterat sin överklagan till FIFA:s disciplinära kommité

Atlético har presenterat sin överklagan till FIFA:s disciplinära kommité

Den spanska huvudstadsklubben presenterade sin överklagan gällande registreringsförbudet till FIFA under måndagen.

Atlético de Madrid har presenterat sin överklagan till FIFA för det registreringsförbud som det internationella fotbollsförbundet delade ut den 14 januari. Den spanska huvudstadsklubben har studerat det över 100 sidor långa dokumentet med detaljerade beskrivningar kring vilka övertramp som gjorts under perioden 2007 till 2014. Atlético förväntade sig ett betydligt högre straff än det man fick, men man kommer ändå göra ett försök att skjuta upp detsamma för att på så vis kunna förstärka laget ytterligare i sommar. 

Pressmeddelandet lyder som följer:

"Club Atlético de Madrid har presenterat en överklagan till FIFA:s disciplinära kommité under måndagen. Bestraffningen gäller ett registreringsförbud där nationella och internationella spelare inte kan skrivas in under de kommande två övergångsfönstren. Vi har också fått en bötessumma på 900,000 CHF (ungefär €820,000). 

Överklagan kommer att hanteras av kommitéen för överklagande som det internationella fotbollsförbundet håller i. I överklagan har vi klargjort att vi inte håller med om deras beslut att bestraffa oss och samtidigt anser vi att vi har hållt innanför lagarna i samtliga fall. Utöver det vill vi härmed också be om att bestraffningen skjuts upp tills vidare under tiden som överklagan löser sig"


För den som vill läsa om FIFA:s straff, vad det är som det internationella fotbollsförbundet hängt upp sig på och vad Atleti-ledningen verkligen anser om registreringsförbudet kan ni göra det här

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-01-25 23:55:36
Author

Fler artiklar om Atlético