Atlético Madrid – Inter: Otrolig insats från hela laget
Atlético Madrid lyckas gå vidare mot Inter i Champions League åttondelsfinalen.

Atlético Madrid mötte Inter på hemmaplan i åttondelsfinalen av Champions League. Det var ett Atlético Madrid trots underläge från första matchen och i denna match krigar sig tillbaka och lyckas vinna. En otrolig insats från alla spelare på planen samt supportrarna i arenan.

Det är en pigg start från Atlético som börjar på framfoten. Först chansen i matchen kommer efter fem minuter när Lino dansar fram längs kanten och förbi två Inter spelare men hans skott räddas av Sommer.

Ungefär tio minuter senare kommer Inters första chans. Denzel Dumfries blir framspelad längs högerkanten och springer in i straffområdet, han lyckas komma till två farliga skottlägen men Oblak räddar båda.

Efter Atléticos pigga start där de hade övertaget kommer Inter tillbaka in i matchen och börjar ha mer av bollen. Båda lagen väljer att pressa aggressivt och högt.

Efter en halvtimme spelad kommer nästa läge för Atlético. Ett tidigt inlägg av Hermoso hittar till Morata som nickar bollen mot mål men Sommer räddar igen. Bollen kommer bakom Morata och han kan därför inte få särskilt mycket kraft på nicken.

Anfallet efter står Inter för en snabb omställning det de är bäst på. Snabbt passningsspel förbi Atléticos press gör att Barella kan bli frispelad på kanten. Barella driver bollen framåt sen spelar han den snett inåt bakåt i straffområdet till Dimarco som gör 1–0.

Men Atlético svarar snabbt på Inters mål. Det är ett dåligt inlägg från Molina som rensas ut till Koke som spelar in bollen igen till Griezmann som gör mål. Griezmann var i en offsideposition när han får bollen, men eftersom en Inter försvarare försöker rensa men får fel träff godkänns målet. Domaren och VAR rummet dömer att Inter spelaren med avsikt styr bollen och därför upphävs offsiden.

Atlético Madrid lyckas skapa en till halv chans innan halvleken är över. Marcos Llorente dribblade sig förbi några Inter spelare och spelade senare vidare bollen till Griezmann i straffområdet. Griezmann har inte mycket yta att jobba på men lyckas få fram ett skott från bara några meter men en Inter back täcker till hörna.

Griezmann såg helt ur matchform fram tills han gjorde sitt mål då höjde han sig verkligen.

Atlético börjar andra halvlek som de avslutade första. De satsar offensivt och det kommer ett farligt inlägg från Llorente till Griezmann som skjuter ett lågt skott som Sommer räddar.

Atlético Madrid visar verkligen upp energi och passion. Man ser det främst i hur aggressivt de pressar Inter spelarna.

Det är inte många chanser åt något håll tills Atlético börjar göra byten. Simeone satsade offensivt med att ta in Correa och Riquelme i stället för De Paul och Lino.

Men det var Inter som tog vara på att Atlético satsade offensivt och stod högre. Inter kontrar och det är Martinez som spelar fram Thuram helt fri mot Oblak men fransmannen avslutar högt över.

Bara några minuter senare kontrar Inter på samma sätt igen denna gång spelar Martinez fram Barella. Men Barellas skott lyckas Oblak rädda. Pablo Barrios stod även för ett bra hem jobb som stör Barella i skottläget.

Atlético Madrid höjer intensiteten i spelet och trycker ner Inter lågt ner. Alla Inter spelare hjälper till i försvaret och det är elva man i defensivt straffområde. Depay försökte först hitta in bollen till Koke i straffområdet men lycks inte riktigt och i stället drar han till ett skott som går i stolpen.

Målet skulle till slut komma för Atlético. Det är Koke denna gång som spelar fram Depay som löper in i straffområdet och tar emot bollen sen skjuter han ett lågt skott i bortre hörnet.

Atlético har fortsatt press efter målet och en sista chans skulle de få innan matchen tar slut. Griezmann med yttersidan spelar bollen till Riquelme som får ett öppet skottläge men skjuter över.

Eftersom ställningen var 2–1 till Atlético denna match och 1–0 till Inter första matchen väntas förlängning.

Första kvarten
Riquelme driver fram längs vänsterkanten och slår in ett lågt inlägg till Depay men hans skott räddas av Sommer.

Det var Depay som fortsatte vara spelaren som drev Atlético framåt i matchen. Depay vinner själv bollen efter ett misstag av en Inter spelare, han kommer ensam mot tre och blir fälld. Frisparken dundrar han i De Vrijs ansikte.

Andra kvarten
Det var Inter och mer specifikt Alexis Sanchez som tog kommandot i andra kvarten. Alexis Sanchez vann frispark i liknande position som Depay i första efter klumpigt försvarsspel av Saul. Calhanoglu skjuter frisparken över mål.

Det var inte mycket mer än det som hände i andra kvarten då de flesta spelare var trötta. En straffläggning väntade.

Correa sätter sin straff stenhårt ribba in. 3–2

Martinez tar nästa straff och skjuter över. 3–2 Atlético går vidare.

Tankar efter matchen
Man kan inte förvänta sig mer än vad Atlético spelarna gav ute på planen. De mötte ett av världens bästa lag och på hemmaplan ser man vilket starkt lag de är. Blir de bara lika bra på bortaplan kan Atlético gå långt.

Inför matchen sa jag att det enda jag förväntade mig var att de skulle ge sitt allt och det gjorde spelarna verkligen.

Skönt att Atlético går vidare speciellt för Riquelmes skull som hade den där chansen i stopptid att avgöra på. Han slog en bra straff och den tidigare missen är förlåten och glömd.

Bara för att det är en seger gäller det inte att få för mycket självförtroende nästa stora test kommer till helgen i form av Barcelona. Det gäller att fira idag och kanske vila imorgon sen tillbaka till det vanliga.

Det är en mycket jämn match och Atlético Madrid visar styrka genom att lyckas vinna denna match inte bara efter 90 minuter men också straffar.

Min matchens spelare
Atlético Madrid: Jan Oblak, räddar oss kvar i matchen många gånger sen är han direkt avgörande i straffläggningen.
Inter: Hakan Calhanoglu, styrde tempot i matchen för Inter med sina passningar och han var även stabil defensivt.