Lagbanner
Civitas Metropolitano, 2024-02-17 14:00

Atlético - Las Palmas
5 - 0

Atlético Madrid – Las Palmas: Det är så där man höjer självförtroendet
En otroligt viktig seger för självförtroendet inför Champions League matchen på tisdag

Atlético Madrid – Las Palmas: Det är så där man höjer självförtroendet

Atlético Madrid lyckas spela ut Las Palmas på hemmaplan. Fem mål för hemmalaget som aldrig gav Las Palmas en chans i matchen. Spelarna kommer ha högt självförtroende till Champions League matchen på tisdag.

Första halvlek
En roterad startelva från Atlético med Correa och Llorente som startade på topp. De två var också huvudpersonerna i första halvlek. Första chansen kommer efter tio minuter, när en Las Palmas back spelar bollen rakt till Angel Correa men anfallaren lyckas inte göra mål utan chippar över. Målet kommer fem minuter senare när en försvarare i Las Palmas rensar bollen på en medspelare och bollen studsar till Marcos Llorente som kan rulla in 1–0. Endast fem minuter efter det kommer nästa mål. Det är ännu ett misstag från Las Palmas försvaret när Perrone spelar en dålig pass till Saul Coco, Angel Correa är snabb att reagera på den dåliga passen och lyckas vinna tillbaka bollen, han spelar bollen vidare till Llorente som placerar in 2–0. Las Palmas spelarna såg ut att sova med bollen och Atlético har lyckats sätta en hög press för att tvinga fram misstag. Atlético har inte lyckats skapa en chans på egen hand utan alla chanser kommer från misstag från motståndarna. Efter 2–0 målet ställer sig Atlético lägre och låter Las Palmas spela runt bollen på mitten av planen. Bortalaget har 75 procent av bollinnehavet men lyckas inte skapa någon farlig chans. Atlético får ett sista jätteläge i slutet av första halvlek när Correa skarvar fram Lino från ett inkast, men Vallés lyckas göra en riktigt bra räddning på skottet.

Andra halvlek
Efter endast 80 sekunder kommer Atléticos 3–0 mål. Ännu ett misstag av Las Palmas försvaret där en rensning bara skickas högt upp i luften och Koke som står utanför straffområdet nickar fram Correa som kan göra mål. Straffdrama i ännu en Atlético match, det är Marvin Park i bortalaget som glidtacklar Samuel Lino i straffområdet. Tacklingen är inte vårdslös eller ful och den har nog inte mycket påverkan på Lino, men tacklingen fäller Atlético spelaren i straffområdet utan att ta bollen. Helt klart en 50/50 situation som domaren i denna match dömer straff på. Angel Correa kliver fram för att ta straffen, målvakten gissar rätt håll men straffen är för hög för att han ska kunna rädda den och det är 4–0 Atlético. Efter dessa ganska snabba mål dör matchen lite och båda lagen verkar bara vilja spela av den. Det är inte förens Atlético gör sitt femte byte det börjar hända lite mer. Med bara några få minuter kvar att spela kontrar Atlético efter ett bolltapp av Las Palmas och Riquelme kan spela fram Depay som bombar in 5–0. Las Palmas bästa och nästan enda chans kom i den sista minuten när Marc Cardona lyckas komma själv mot mål, men Oblak gör en jätteräddning för att hålla sin nolla.

Tankar efter matchen
Det var som förväntat Las Palmas som hade mest boll men det var oftast på mitten av planen. Atlético saknade lite kreativitet i första halvlek där de inte lyckades skapa chanser själva utan det var den höga pressen som tvingade fram misstag. Men det var en roterad elva Atlético startade med och de spelarna som brukar ge kreativiteten fanns inte med. Igår inför matchen kom det nyheter om att Diego Simeone och Atlético kommer kolla lite extra på två spelare i Las Palmas. Det var vänsterbacken Sergi Cardona och mittbacken Mika Marmól som båda stått för en bra säsong och väckt intresse hos många lag. Personligen tyckte jag inte att någon av spelarna imponerade särskilt mycket men det gjorde ingen annan i Las Palmas heller. Hela Las Palmas laget såg nyvakna och trötta ut i större delen av matchen, just denna match ska man kanske inte bedöma spelarna särskilt mycket på. Det var riktigt kul att se Vermeeren hoppa in och spela i matchen idag. Det syns på honom hur mycket han vill visa upp sig för Simeone, ibland vill han bara lite för mycket och därför blir det han gör av sämre kvalitet eller bara fel beslut. Men jag tyckte att hans inhopp var bra och han verkade trivas i sin roll, vann tillbaka bollen några gånger riktigt bra. En insats som denna höjer verkligen självförtroendet hos spelarna och det är skönt att Griezmann kunde vila hela matchen, då han verkligen behövs i Inter matchen.
Matchens spelare
Atlético Madrid: 
Marcos Llorente, två mål och en riktigt bra insats som en pressande forward där han vann tillbaka bollen många gånger.
Las Palmas: Kirian Rodriguez, den enda Las Palmas spelaren som gav sitt allt i matchen.
Nästa match för Atlético är i Champions League mot finalisterna från förra året Inter på tisdag. Las Palmas möter Osasuna hemma i sin nästa match.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-17 16:47:00
Author

Fler artiklar om Atlético