Lagbanner
Civitas Metropolitano, 2024-09-29 21:00

Atlético - Real Madrid
1 - 1

Atlético Madrid–Real Madrid: Oväntad matchhjälte räddar poäng för Atlétí
Angel Correa var spelaren som gjorde målet men assisten kom från Javi Galan som gjorde säsongens första match.

Atlético Madrid–Real Madrid: Oväntad matchhjälte räddar poäng för Atlétí

Derbi de Madrileño skulle leva upp till sitt rykte. En match med vacker inramning, farliga chanser och mycket känslor. Lagen skulle båda lämna matchen relativt nöjda med en poäng vardera.

Det var en inramning som man sent kommer glömma från Atlético supportrarna, trycket på arenan kände man genom tv-rutan. Utöver det höga ljudet och de upphällda lapparna i rödvita färger var det en riktig ljusshow på arenan.

Atlético ställde upp i en på papperet 4-3-3 formation men på planen var det en 4-4-2, Real ställde upp med en 4-3-1-2 formation eller 4-1-2-1-2 med Tchouameni som sittande mittfältare framför backlinjen.

Det var ett Madridderby som började i hög fart. Nyförvärven Sörloth och Alvarez tog sig förbi på vänsterkanten genom ett snabbt passningsspel, Alvarez kunde sedan med hjälp av sin snabbhet ta sig förbi Rüdiger och in i straffområdet men hans avslut räddades av Courtois.

Real Madrids första chans kom efter en kvart spelad. Valverede skulle få bollen 30–35 meter från mål och drog sedan till med en riktig smällkaramell men Oblak kunde se bollen hela vägen mot mål och styrde ut den till hörna.

Vår egen playboy RDP höll på att ställa till det för laget strax efter en halvtimme spelad när han passade en riktigt svag passning som Real Madrid var snabba med att snappa upp. Däremot när Bellingham fick sitt skottläge räddade Oblak skottet. Spelsekvensen senare när Atlético skulle spela upp från backlinjen höll Oblak på att ställa till det själv. En lite för hård första touch hamnade nästan hos Vinicius men slovaken hann reparera sitt misstag och fick det att se ut som en tvåfotsfint i stället.

Något som man märkte i första halvleken var att Atlético hade det lättare att ta sig ur den höga pressen än vad de hade förra säsongen. Mycket var också på grund av Julian Alvarez som höll undan sin försvarare eller använde sig av få touch när han hade bollen vid fötterna.

Det var en väldigt jämn första halvlek, Real Madrid kom till farligare chanser men Atlético hade två kontringar i slutet av första som hade kunnat bli riktigt bra lägen om Sörloth inte tagit fel beslut båda gångerna.

I halvtid byttes Koke in i stället för Molina och tio minuter in var det Sörloth som gjorde plats för Lino. Atléticos formation ändrades till en 5-3-2 i stället för 4-4-2.
Atlético Madrid drog på sig en riktigt dum frispark utanför straffområdet. Snabbt igångsatt på Vinicius som skickade in ett inlägg på bortre stolpen till en fri Eder Militao som dundrade in bollen.

Lite efter en timmesspelad tog domaren av spelarna från planen efter Courtois fått föremål inkastade på sig. Diego Simeone, Koke och Josema Giménez gick till klacken för att lugna ner supportrarna. Däremot är inte Real keepern helt oskyldig eftersom han själv hetsade mot Atléticos kurva efter Reals ledningsmål. Med det sagt är det självklart inte okej från Atlético klacken att kasta in saker det är bara onödigt, det enda jag menar är att reaktionen inte kom från tomma intet.

Efter avbrottet var det Real Madrid som hade spelövertaget. Vinicius Junior fick den första farliga chansen, när han vände bort Giménez och sköt ett distansskott som Oblak räddade.

Samuel Lino på egenhand drog i gång Atléticos kvitteringsjakt. Brassen kom en mot en mot Real försvararen och vände in och ut på honom för att sedan få sitt avslut räddat av Courtois. Men det blev tydligt som många gånger innan att Lino är den sista som ger upp.

Angel Correa kvitterade till slut i minut 95, en otrolig passning av Javi Galan till Angelito som var precis på rätt sida med hjälp av Rüdiger som inte var tillräckligt upp i offsidefällan. Correa kom helt fri mot Courtois som han sedan rundade ganska enkelt eftersom belgaren hade en något skadad ljumske. Correa ramlade sedan in bollen efter han tagit den runt målvakten.

Det skulle dock inte sluta med glada miner för Atlético som först fick ett rött kort på Marcos Llorente som var solklart, och Robin Le Normand tar sig sedan väldigt hemskt mot huvudet efter en smäll med Tchouameni. Man såg han däremot lämna planen på egen hand.

Mina tankar om matchen

Rättvist resultat, jag tycker inte Real Madrid förtjänade att vinna och det är tydligt att Atlético fortfarande har problem med att skapa chanser. Samuel Lino är ett måste i kommande matcherna, laget blir mycket bättre när han spelar då han kan hota motståndarna på egen hand genom sin teknik eller med sina löpningar.

Javi Galan blir någon typ av matchhjälte med sin riktigt fina passning fram till Correa som gör målet. Själv var man skeptisk till varför Galan hoppade in sedan när jag kollade på bänken fanns det nog ingen bättre. Förvånansvärt bra och kan ha gjort det tillräckligt bra för att få fler chanser.

Matchens spelare:

Atlético Madrid: Jose Giménez, var inte bara ute och snackade med fansen utan var en gigant i mittlåset med Le Normand som vanligt. Real skapade inga farliga chanser förutom målet, det var bara långskott.

Real Madrid: Federico Valverde, hotade med sitt passningsspel och otroliga tillslag, men tar också grov jobbet på mitten.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-09-29 23:30:38
Author

Fler artiklar om Atlético