Lagbanner
Atlético Madrid: Silly Season 2024/25
Det kommer ske en stor återbyggnad av Atlético Madrid denna sommar.

Atlético Madrid: Silly Season 2024/25

Transferfönstret öppnar snart och redan nu är Atlético igång med att sälja och köpa spelare. Detta är en artikel som kommer uppdateras under tidens gång med spelare som ryktas till och från klubben. Transferfönstret öppnas 1 juli och stängs 1 september.

Värvade spelare:
Robin Le Normand
27 år gammal.
Klubbarna kom överens om en affär värd runt 30 miljoner euro.

Alexander Sörloth
28 år gammal.
Atlético Madrid presenterade precis den norska anfallaren på deras sociala medier. Han kommer kosta 32 miljoner euro om man exkluderar bonusarna på åtta miljoner euro. Simeone och Atlético har sin nya forward att bygga anfallen runt. (03/08)

Julian Alvarez
24 år gammal.
Argentinaren är klar, skrev på ett sex års kontrakt. Prislappen kan nå upp till 95 miljoner euro.

Conor Gallagher
24 år gammal.
äntligen är han här, Gallagher är klar för Los Rojiblancos. I en lång och utdragen affär med många tvister är han officiellt en Atlético spelare. Priset blev tillslut 42 miljoner euro.

Clement Lenglet
29 år gammal.
Det har varit mycket om och men från Atlético när de har försökt värva en vänsterfotad mittback och nu står det klart att det är ett lån från Barca som ska hjälpa klubben. Inte lyckats särskilt bra när han har varit utlånad till England men det var ett tag där när han slog igenom som han var riktigt imponerande. Vi får se vad som händer i den rödvita tröjan under Simeone men detta känns som en nödlösning. (26/08)

Juan Musso
30 år gammal.
Kommer in på lån med en köpoption som förmodligen blir aktiverad.

Spelare som lämnar klubben:

Horatiu Moldovan
26 år gammal.
Går på lån till Sassuolo med en köpoption.

Santiago Mouriño
22 år gammal.
Ännu en ung talang lämnar klubben. Köptes förra säsongen för tre miljoner euro, säljs nu för två miljoner. Däremot har Atlético en hög vidareförsäljningsklausul och en återköpsklausul. Konstigt att man skickar iväg en spelare som hade kunnat vara användbar som rotationsspelare. (27/08)

Arthur Vermeeren
19 år gammal.
Det blev lite av en flopp för supertalangen i Atlético, kändes inte som att det var Simeones värvning utan att det var klubbledningen som ville köpa billigt och sälja för en vinst. Spelade fem av 25 möjliga matcher och endast 159 minuter av 2280. Lycka till Tuur, du förtjänade en chans men du fick den aldrig. Lite tråkigt att man säljer sina unga talanger men nu är det som det är. (26/08)

Samu Omorodion
20 år gammal.
Som en blixt från klar himmel, även om vi visste att han ryktades lämna klubben kändes det inte som att det skulle hända. Men nu står det klart, jättetalangen lämnar Atlético för Porto för ett reapris. Den portugisiska klubben köper anfallaren för 15 miljoner euro sen en vidareförsäljningsklausul på 50 procent av övergångssumman. Däremot kan Porto betala för att få behålla mer procent av övergången, 2025 och 2026 kan de köpa 15 procent varje gång av nästa övergång för fem miljoner euro. Då skulle Atlético få 25 miljoner euro direkt till kassan med 20 procent vidareförsäljning. En dålig affär måste sägas eftersom det ryktades om dubbelt så höga summor. Liknar mer en panikförsäljning än något annat. (24/08)


Joao Felix
24 år gammal.
Nu är det officiellt Felix lämnar Atlético efter 5 år i klubben och två lån. Äntligen är det över mellan klubben och spelaren, förhoppningsvis går det bra framöver för båda. Lycka till i Chelsea Joao.


Alvaro Morata
31 år gammal.
Vann EM och sen valde han att sticka. Atlético Madrid tappar en anfallare som garanterar 15 mål varje säsong. Det finns bättre spelare där ute, därför är det inget stort tapp men det är alltid svårt att ersätta mål. Klar för AC Milan för 13 miljoner euro. (16/07)

Saúl Ñiguez
29 år gammal. 
Klar för Sevilla, lämnar klubben efter 12 år i seniortruppen. Går med på att avsluta sitt kontrakt i förtid för en kompensation runt 7-9 miljoner euro. Halverar också sin lön för att kunna spela i Sevilla, på något sätt är det vackert att han väljer speltiden före pengarna. Saúl var inte långt från den absoluta toppen, men nu undrar man bara vad det hade kunnat bli. En till Jack Wilshere saga.

Caglar Söyüncü
28 år gammal.
Blev väl aldrig som tänkt och nu är lånet till Fenerbache permanent. 8 miljoner euro betalar Fenerbache för han vilket är en bra affär för Atlético Madrid.

Stefan Savic
33 år gammal.
Det blev klart innan sista hemmamatchen mot Osasuna att den trogne mittbacken inte kommer förlänga sitt kontrakt. Han spenderade nio år i klubben och varit en regelbunden startspelare under hela perioden. Han har inte presenterats för någon ny klubb ännu.

Memphis Depay
30 år gammal.
Kom för en låg summa en och en halv säsong sedan, har blandat och gett lite i Atlético tröjan. Har kontrakt till 2025 men både klubben och han har gått med på att avsluta det. Relationen mellan Depay och Simeone förstördes när holländaren valde att fortsätta sin rehab i stället för att spela i CL kvarten mot Dortmund. Simeone blev inte glad att Depay fokuserade mer på EM än klubben och därför kommer han lämna.

Vitolo
34 år gammal.
Har missat hela säsongen på grund av skada och hans kontrakt går ut den sista juni. Klubben har inte bekräftat någon förlängning av hans kontrakt men de har inte bekräftat att han lämnar heller. Den bekräftelsen tror jag kommer senare i juni och eftersom han inte spelat fotboll de senaste tolv månaderna kan jag med hög säkerhet säga att han inte förlänger. Kostade 36,5 miljoner Euro när vi köpte honom och är väl ännu ett bevis på dålig rekrytering.

Gabriel Paulista
33 år gammal.
Kom i januari som en nödlösning på mittbackspositionen som såg tunn ut. Eftersom Atlético inte lyckades lösa någon bättre värvning kom brasilianaren in på ett korttidskontrakt som går ut sista juni. Pedro Fullana har bekräftat att han är en av spelarna Atlético inte räknar med i sitt lag till nästa säsong.

Klar för Besiktas.

Mario Hermoso
28 år gammal.
Hans kontrakt går ut sista juni och både han själv och hans agent har gjort det tydligt att de vill testa något nytt. Atlético vill behålla honom men spelaren vill lämna. Football España har rapporterat att han inte kommer att vara kvar i klubben nästa säsong. Kan bli ett tungt tapp om man inte ersätter honom med rätt spelare. Mario Hermoso har varit en viktig spelare i Simeones lag de senaste åren och har verkligen gjort vänstra mittbackspositionen till sin egen. Tråkigt ekonomiskt att tappa honom gratis. Att Hermoso lämnar betyder att Atlético inte kommer att lyssna på bud gällande Reinildo, han anses nu vara ”untouchable” enligt klubben.

Spelare som ryktas in
En skala på 1–5 kommer att användas för att avgöra hur stor sannolikhet det finns för att Atlético ska värva spelaren. En etta betyder att det är låg sannolikhet och en femma betyder hög sannolikhet. För att organisera artikeln kommer datum på nyheterna/ryktena att skrivas med röd text.


Anfallare/yttrar

Alexander Sörloth, Villareal – 5
Marknadsvärde – 15 miljoner euro, utköpsklausul 40 miljoner.
28 år gammal.
Var tydligen Atléticos första val på anfallarpositionen men spelaren ska inte vara intresserad av att lämna Villareal på grund av att han precis blivit pappa. Han dödade själv ryktet om en övergång när han sa att Real Madrid var det laget han gillade utöver Villareal. Har en utköpsklausul på 40 miljoner Euro som Atlético skulle behöva betala om de vill köpa honom, men klubben tycker tydligen att det är för mycket pengar. Det ska mycket till om en övergång ska ske därför skriver jag av ryktet. (03/06)

Efter att Atlético gick miste om värvningen av Dovbyk är Alexander Sörloth den anfallaren Atlético kommer försöka värva. Enligt Matteo Moretto och Fabrizio Romano är den norske anfallaren klar för Atlétí, nu väntar vi på läkarundersökning sen har Simeone sin nya target forward. Priset på normannen är 30 miljoner euro som kan bli 35 om alla bonusar blir aktiverade. (03/08) 

Julian Alvarez, Manchester City – 3
Marknadsvärde – 90 miljoner euro.
24 år gammal.
Det var den spanska tidningen marca som först skrev om bomben, Atlético Madrid är mycket intresserade av Julian Alvarez. Han är första valet som striker skriver marca även om det kommer bli svårt att köpa honom. Atlético Madrid är medvetna om att han kommer kosta mycket pengar men City har sagt att de inte kommer stå i vägen för spelaren om han vill lämna. En otroligt bra anfallare som kanske är trött att vara i Hålands skugga och vill ha rampljuset för sig själv. Julian Alvarez är på en hylla av spelare som Atlético sällan är på när de letar spelare, han är en världsstjärna som är en stor anledning till att Argentina vann VM. Kanske transferfönstrets största chockvärvning om den skulle gå igenom. Det som gör att den bara får betyget tre är att Atlético sällan spenderar mycket pengar på spelare, mest på grund av traumat som Joao Felix lämnade. Det återstå att se vad som händer men helt klart transferfönstrets mest intressanta story hittills.

Journalisten Hernan Castillo rapporterar att det är mycket troligt att Alvarez lämnar City i sommar men inte för Atlético. Det finns intresse från andra klubbar som har större finansiella muskler än Atlético. Dessa klubbar är PSG, Bayern och Real Madrid, prislappen City har satt på Alvarez är 80 miljoner pund eller 94 miljoner euro enligt CIty Extra. Atlético kommer vara tvungna att sälja någon spelare för mycket pengar om de vill ha Alvarez. Just därför är Samu Omorodion till salu för 40 miljoner euro utan bonusar. (05/06)

Med att prislappen på Samu höjs och att Atlético kollar på andra anfallare som har samma spelstil känns det som att drömmen om en ny Sergio Agüero är borta. (18/06)

Julian Alvarez kan mycket väl vara på väg till Atlético de Madrid, mycket rykten cirkulerar anfallaren just nu, det ska finnas intresse från PSG och Atlétí men argentinaren föredrar Atlético på grund av Simeone. Enligt Rodrigo Faez skulle det krävas upp mot 60 miljoner för att köpa anfallaren, pengar som det kan vara värt att lägga på en sådan bra spelare. Julian Alvarez är Diego Simeones dröm värvning på forward positionen och klubben är väldigt optimistiska om att de kan värva han. (03/08)

Det verkar som att Alvarez kommer vara en Rojiblanco när säsongen drar igång. City och Atlético har kommit överens om ett som med bonusar är 95 miljoner euro. Atlético Madrid kommer betala 75 miljoner euro utan bonusar, affären verkar bli klar inom de kommande dagarna. I skrivande stund (läs 06/08) är Alvarez i Spanien, klubbarna är överens nu väntar bara en läkarundersökning samt att kontraktet skrivs på. (06/08)

Pep Guardiola har bekräftat att Julian Alvarez är klar för Atlético Madrid kommer presenteras av klubben antingen nu i slutet av veckan eller början av nästa. (09/08)

Allt hängde på Omordion affären till Chelsea men nu kan allt spricka. Mer uppdateringar kommer inom de kommande dagarna. 

Maximilian Beier, Hoffenheim – 2
Marknadsvärde - 30 miljoner euro. 
21 år gammal. 
Har gått från att vara värd 2 miljoner euro till 30 miljoner euro på mindre än ett år enligt transfermarket. Han var utlånad säsongen 22/23 till Hannover och gjorde sju mål på 33 liga matcher, sen kommer han tillbaka till moderklubben Hoffenheim 23/24 och exploderar poängmässigt. Beier slutar bundesligasäsongen på 16 mål på 33 ligamatcher. Han gör sina 16 mål på 11,4 xG då kommer frågan om han är riktigt bra på att avsluta eller om har haft tur. Maximilian tog endast 82 skott vilket är lägre än de spelarna som ligger före honom i skytteligan och 39 av hans skott gick på mål, det är viktigt att komma ihåg att ramträffar inte räknas som ett skott på mål. 47,6% av alla hans skott går på mål vilket är liknande siffror till de andra anfallarna i Europas topp fem ligor. Att hans succé ska fortsätta är omöjligt att förutspå men med hans unga ålder finns det utvecklingspotential och han kanske är målskytten som det Tyska landslaget och Atlético Madrid behöver. Beier är en anfallare som påminner lite om Alexander Isak med sin förmåga med bollen och kroppsbyggnad, Beier är också väldigt bra i djupled och skulle tillföra ett nytt sätt att anfalla på för Atlético som just nu saknar en riktigt stark djupledslöpande forward. Som vanligt med Atlético Madrid detta fönster är det problem mellan klubbarna kring värdet på spelaren, Hoffenheim vill ha 40 miljoner euro medans Atlétí anser att Beier bara är värd 25 miljoner. Det fanns intresse förut från Liverpool och nu rapporterar fotbolltransfers att Nottingham, United och Brentford också jagar anallaren. Gissningsvis kommer ingenting att bli klart innan EM är slut då Beier förmodligen bara vill fokusera på mästerskapet. (18/06)

Roberto Fernandez, Malaga – 1
Marknadsvärde – 600 tusen euro.
21 år gammal.
Atlético Madrid verkar vara på väg att slutföra värvningen av Roberto Fernandez från Malaga. Han ska enligt rapporter från Angel Garcia skriva på ett fem års kontrakt och Simeone ska vara ett stort fan av anfallaren. Om Malaga går upp från tredje divisionen vilket avgörs ikväll 20:30 kommer Roberto att stanna i Malaga på lån över säsongen 24/25. Missar Malaga uppflyttning ser det ut som att han antingen värvas för B-laget eller kommer bli skickad på lån till andra divisionen. Roberto Fernandez är en stor anfallare 186 cm lång och väger runt 80 kilo. Han har gjort 15 mål och fyra assist på 34 matcher i ligan och fem mål på tre matcher i uppflyttningskvalet. Han stod för båda målen i Malagas senaste hemmaseger mot Gimnastica i den första av två matcher som avgör vilket lag som går upp. Roberto har varit i Barcelonas akademi lag men det blev ingen lyckad sejour och han kom tillbaka till Malaga. Det är en intressant värvning för framtiden då han mycket väl kan vara en La Liga anfallare inom snar framtid. Finns ingen information om hur mycket han skulle kosta men om man tänker på Malagas jobbiga ekonomiska situation är det nog ingen dyr affär. (22/06)

Ryktet har helt kallnat efter Malagas otroliga uppflyttning, verkar just nu inte bli någon affär. (19/07)

Klar för Braga.

Francisco Conceição, Porto – 2
Marknadsvärde – 22 miljoner euro.
21 år gammal.
Hela fotbollseuropa jagar Chico Conceção därbland också Atlético Madrid. Priset på den unga portugisen är 30 miljoner euro som verkligen imponerat hos Porto under sin pappa. Man måste komma ihåg att han redan försökt att testa vingarna utanför Portugal men misslyckades ganska stort i Ajax. Han fick för det mesta börja alla matcher på bänken i A-laget men han var riktigt bra i B-laget där han gjorde fem mål på sju matcher. Bayern München är den klubben som leder racet för hans signatur enligt Record Portugal. Chico är riktigt bra på att dribbla och skapa chanser för sig själv eller medspelarna. Han är svårläst och riktigt kreativ men i de få matcherna av Porto som jag har sett har han tendenser att helt försvinna om han inte har självförtroende. Intressant spelare men ingen prioritet överhuvudtaget för klubben. (07/06)


Mason Greenwood, Manchester United – 1
Marknadsvärde – 15 miljoner euro.
22 år gammal.
Om man bara kollar på honom som fotbollsspelare och glömmer det som har hänt är det en intressant spelare. Bra på att dribbla, har ett otroligt skott med båda fötterna och kan skapa chanser åt sig själv. Men det är ett otroligt stort bagage han kommer med, även om han inte är dömd finns det anledningar till att tro att han gjorde det han blev anklagad för. Gällande övergången ska det vara en bytesaffär mellan klubbarna där Atlético får Greenwood och United får Felix. (04/06)

Klar för Marseille.

Mateo Retegui, Genoa – 2
Marknadsvärde – 16 miljoner euro.
25 år gammal.
Kom till Genoa denna säsong från Tigre och har spenderat större delen av sin karriär i Sydamerika. Blev uppmärksammad medialt först för att han blev uttagen i det italienska landslaget och inte spelade i Europa. Sju mål och två assist för Genoa denna säsong, han är inte ens Genoas bästa anfallare känns som att man bara köper en spelare för köpandets skull om man skulle värva han. Kan säkert vara en användbar anfallare men är inte bättre än spelarna som finns i truppen på hans position. Inter ska vara mer intresserade av anfallaren än Atlético. (04/06)


Artem Dovbyk, Girona – 1
Marknadsvärde – 30 miljoner euro.
26 år gammal.
Atlético ska ha lagt ett bud på ukrainaren värt mellan 25–30 miljoner euro men Girona vill ha minst 35 miljoner. Det känns som att det här är spelaren Atlético vill ha på striker positionen och det första budet var bara för att testa vattnet. Artem Dovbyk imponerade stort denna säsong när han gjorde 24 mål och åtta assist. Hans första säsong i La Liga och han dominerade direkt. Förhoppningsvis kan Atlético lösa en affär med Dovbyk, självklart ska man inte bara kasta pengar hit och dit men man måste vara redo att spendera dyra pengar denna sommar. Dovbyk affären måste bli klar innan EM, annars finns risken att Girona höjer prislappen på honom om han gör det bra ifrån sig. (03/06)

Diego Simeone har gett grönt ljus till Atlético att slutföra affärerna för både Dovbyk och Le Normand. Totalt verkar transfersumman idag sluta på ungefär 75 miljoner euro för duon, men detta får vi veta säkert när spelarna är presenterade. Båda spelarna har gått med på att skriva på för Atlético Madrid, det enda vi väntar på är att Atlético ska komma överens med båda klubbarna. (12/06)

Fortsatta problem mellan klubbarna angående prislappen men spelaren vill till Atlético, Girona vill ha utköpsklausulen på 40 miljoner euro men Atlético är inte villiga att lägga den summan än. När Morata lämnade öppnades det upp plats i lönebudgeten och med 13 miljoner in är det troligt att Atlético aktiverar hans utköpsklausul. (19/07)

Dovbyk reser till Madrid idag, klubbarna är överens om en affär värd uppemot 40 miljoner med bonusar och Atlético Madrid fick första valet på anfallspositionen. En bevisad La Liga spelare som gjorde succé förra säsongen, och kommer med stora förväntningar på sig till Atlético. Om inget oväntat händer presenteras Dovbyk som en Atlétí spelare innan veckan är slut. (24/07)
 

Vändningen, Artem Dovbyk är inte på väg till Atletico. AS Roma som är väldigt aktiva på marknaden denna säsong är intresserade av den Ukrainska anfallaren. Det som igår rapporterades som en klar affär har idag tagit en brutal vändning. Enligt uppgifter från Dimarzio ska Dovbyk hellre vilja bo i Rom än i Madrid. Atlético är inte oroliga över Romas intresse utan klubben är säker på att Dovbyk kommer presenteras inom snar framtid. Roma har lagt ett 30 miljoner euro bud till Girona som jag förväntar mig nekas, agenten ska träffa klubben idag och börja en konversation om en eventuell övergång. Anledningen till att Roma ens anses vara ett hot är för att det tydligen är problem med Dovbyks "provisioner", om det är lön eller bonusar för mål och matcher spelade framgår inte. Men det är pengar som är problemet för Atlético och det gör att man kanske förlorar sitt första val på forward positionen till Roma, även om Dimarzio och Matteo Moretto har sagt att det är en väldigt svår affär för Roma att lösa. (25/07)Man brukar väl säga att det går fort i hockey men det kan det också göra i fotboll. Artem Dovbyk föredrar Roma över Atlético och det verkar som att Roma har kommit överens med Girona om en affär. Atlético enligt Marca är fortfarande säkra på att Dovbyk kommer välja dem men har börjat en process att hitta en ersättare. Enligt Dovbyks agent gav inte Atlético ett tillräckligt bra bud på anfallaren och det är agenten som har pushat på att Dovbyk ska välja Roma. Enligt Fabrizio Romano är Dovbyk väldigt intresserad av att gå till Roma och enligt Jacopo Alirandi har Simeone försökt ringa Dovbyk men ukrainaren har inte svarat. Affären över för Atlético, grattis Roma. (27/07)

Klar för Roma. 


Viktor Gyökeres, Sporting Lissabon – 1
100 miljoner euro utköpsklausul.
25 år gammal.
Ingen i Sverige har missat det Viktor Gyökeres har gjort i Portugal. Atlético har skickat scouter för att kolla på svensken men jag har svårt att se Atlético spendera 100 miljoner igen efter vad som hände med Felix. En drömvärvning som förmodligen inte kommer att hända men något att hålla koll på kanske. (03/06)


Serhou Guirassy, Stuttgart – 1
Utköpsklausul på 17,5 miljoner euro.
28 år gammal.
En av Europas mest inform anfallare denna säsong som stod för 28 mål på lika många matcher. Det som gör att flertalet klubbar är intresserade av anfallaren är hans låga utköpsklausul. Däremot har jag frågetecken om han faktiskt är 28 mål bra eller om han är en systemspelare som bara hade en superbra säsong. 28 mål på 21 xG är självklart bra men sådana siffror kommer alltid i kapp. Alltså gör du otroligt många mål på låg xG kommer du till slut att börja missa chanser som du tidigare gjorde mål på. Guirassy är ett bra alternativ men det man måste tänka på innan man köper honom är att han aldrig varit en lika bra målskytt någon annanstans. Borussia Dortmund ska vara mer intresserad av anfallaren och försöker få dit honom. Atlético Madrids intresse finns där men inte lika aktivt som Dortmunds. (03/06)

Klar för Dortmund.

Mittfältare

Javi Guerra, Valencia – 1

Marknadsvärde – 20 miljoner euro.
21 år gammal. 
Om Connor Gallagher inte vill skriva på för Atlético eller om han inte ger ett svar till klubben i tid kommer Atlético ta in Javi Guerra från Valencia. Priset på den unge spanska mittfältaren som Atlético kan komma att betala är 25 miljoner euro som kan bli 30 miljoner euro med bonusar. Javi Guerra är en defensiv mittfältare som är bra på att vinna tillbaka bollen. Vann tillbaka bollen 177 gånger på 28 starter i La Liga. Men han är inte bara en defensiv mittfältare utan han lyckas ofta komma till skottlägen i matcherna, förra säsongen tog Guerra 1,2 skott per match och gjorde fyra mål. Skulle han gå till Atlético skulle han nog ta "sexa" rollen där vi såg Koke mycket förra säsongen och att Koke får en offensivare roll om de spelar ihop. Men Guerra kommer bara gå till Atlético om Gallagher inte kommer. Jag tycker att Guerra täcker det hålet Atlétí hade på mittfältet förra säsongen mer än Gallagher då jag ser Gallagher som en liknande spelare till De Paul, bara lite sämre i passningsspelet. Gallagher är en betydligt offensivare spelare som är bättre i en framskjuten, som vi såg när han va på lån i Crystal Palace än en defensivare roll som han spelade ibland med Chelsea. Det viktigaste med Guerra ryktet är att han har tackat nej till Sociedad och Girona redan denna sommar, men han har sagt ja till en Atlético flytt. Det enda vi väntar på är svar från Gallagher sen kommer Atlético gå vidare med Guerra och skriva kontrakt med honom. (04/08)

Verkar som att han kanske också går till Atlético även fast det var sagt tidigare att Atlético bara skulle ha en ny mittfältare, Javi Geurra tränar separat från de andra i Valencia laget. Atlético och Valencia har kommit överens om ett pris, det är upp till Atlético om de vill börja förhandla med spelaren. Nu ligger nog mycket på om Samu Omorodion lämnar till Chelsea. (06/08)

Valencias sportchef har bekräftat att det inte blir en affär med Atlético.

Conor Gallagher, Chelsea – 5
Marknadsvärde – 50 miljoner euro.
24 år gammal.
Det kom rapporter på förmiddagen den fjärde juni att Atlético är intresserade av engelsmannen som har tolv månader kvar på kontraktet. Däremot sköt han senare ner ryktet själv när han sa att han såg framemot att träna under Maresca. Det finns nog mer intresse från Atlético än spelaren själv, återstår att se om det verkligen blir något. Chelsea har satt en prislapp på 60 miljoner euro. (04/06)

Atlético har visat konkret intresse för engelsmannen men med tanke på hans höga övergångsvärde ska det mycket till om Connor ska till Atlétí. (18/06)

Atlético Madrid och Chelsea är enligt Fabrizio Romano väldigt nära att komma överens om en summa för mittfältaren. Nu är allt upp till engelsmannen om det blir en affär, båda klubbarna väntar på att spelaren ska säga ja eller nej till Atlético. Ganska många siffror som kastas runt men klubbarna tycks ha kommit överens om en affär runt 35-45 miljoner euro. (31/07)

Det verkar som att det är över mellan Chelsea och Gallagher men mittfältaren verkar inte helt övertygad på Atlético annars hade han nog varit bekräftad vid det här laget. Atlético Madrid har gett spelaren ett ultimatum att de behöver svar innan helgen är slut, annars kommer de nog börja kolla på andra alternativ. 

Spelaren har sagt ja till Atlético och ska resa till Spanien idag (läs 06/08) kommer förmodligen presenteras senare idag eller imorgon, men nu har Atlético sin mittfältare. (06/08)

Kommer presenteras senare idag (läs fredag) har bekräftats av Fabrizio Romano. (09/08)


Allt hängde på Omordion affären till Chelsea men nu kan allt spricka. Mer uppdateringar kommer inom de kommande dagarna. 

Wilfred Ndidi, Leicester – 1
Marknadsvärde – 16 miljoner euro.
27 år gammal.
Enligt journalisten Ruben Uría har Ndidis agent erbjudit spelaren till Atlético men Atlético ska ha nekat övergången. (03/06)


Pierre-Emile Höjbjerg, Tottenham Hotspurs – 3
Marknadsvärde – 18 miljoner euro.
28 år gammal.
Tidigare regelbunden startspelare i Spurs denna säsong dock har han mest stått för inhopp. Det har länge funnits intresse hos Atlético för spelaren men det har aldrig blivit något. Hans kontrakt går ut nästa sommar därför vill nog Spurs sälja honom nu innan han kan lämna gratis. Dansken är mest känd för sin passningsförmåga där han är en av de spelarna i Premier League med mest bollkontakter trots sin begränsade speltid. I topp 1% av spelare i Premier League med flest passningar per 90 minuter och i progressiva passningar alltså passningar genom motståndarnas försvarslinjer. Atlético väntar på vad Spurs vill göra med mittfältaren men skulle han vara till salu då är Atlético intresserade. (03/06)

Klar för Marseille. 

Mats Wieffer, Feyenord – 1
Marknadsvärde – 30 miljoner euro.
24 år gammal.
Den unge mittfältaren som har tagit fotbollsvärlden med storm efter sina prestationer i Feyenord och landslaget. En box to box mittfältare som är bra på att vinna tillbaka bollen och kommer in sent i straffområdet på andra bollarna. Alldeles för bra för den nederländska ligan och kommer garanterat lämna i sommar. Enligt mundo är spelaren själv intresserad av en övergång till Atlético men han ska vara mer intresserad av att gå till England. Om man ska gå på hans statistik från denna säsong är det en stor miss av Atlético om man inte tar in honom, men det är också omöjligt att ta in honom om han hellre vill till England. (03/06)

Klar för Brighton. (06/07)

Matt O´Riley, Celtic - 2
Marknadsvärde – 20 miljoner euro
23 år gammal
Likt Wieffer har mundo rapporterat att O´Riley är intresserad av en flytt till Atlético. Den danske mittfältaren har gjort vad han vill i den skotska ligan för Celtic denna säsong, 18 mål och 13 assist gjorde att han vann årets spelare i Skottland. Är som ni kanske redan förstått en offensivt lagd mittfältare som ofta tar sig in i straffområdet. Det kommer finnas kritikerna som säger att det bara är den skotska ligan och att vem som helst kan dominera där, men jag har inte sett någon vara lika dominant som O´Riley. Däremot har jag svårt att se han välja Atlético före något engelskt lag. Om han skulle värvas kommer han att vara ersättaren eller den som skapar konkurrens för De Paul. (03/06)


Ignacio Ezequiel Fernandez, Boca Juniors – 2
Marknadsvärde – 9 miljoner euro, utköpsklausul 15 miljoner.
21 år gammal.
Ännu ett alternativ på mittfältspositionen. Känns som en backupspelare om man inte lyckas lösa någon av de andra. Det verkar inte som att han är en spelare som direkt skulle ta en plats i A-laget utan kanske kommer börja spela i B-laget eftersom klubben letar efter mer rutinerade spelare. En defensiv mittfältare primärt men kan även spela som en åtta. Han gillar att ha bollen vid fötterna och spelet går genom honom i Boca Juniors. Hade varit en intressant värvning eftersom han också är ganska ung. (03/06)


Mikel Merino, Real Sociedad – 3
Marknadsvärde – 50 miljoner euro.
27 år gammal.
Om Atlético hade köpt honom hade det varit en otroligt stark och bra värvning men jag tror att han är för dyr. Eftersom det ryktas om uppemot 8 värvningar denna sommar har jag svårt att se 50 miljoner gå på Merino. Han har också intresse från klubbar med mer pengar än Atlético, till exempel Manchester City. Lägger Atlético ett bud kan det komma att bli till en budgivning som City enkelt vinner. Ett ganska löst rykte till Atlético förmodligen är klubben bara intresserad av honom men ser han inte som en realistisk värvning. Men det hade varit tjänstefel från alla i klubben om de inte är intresserade av Merino som varit en av La Ligas bästa mittfältare de senaste säsongerna. En alldeles för dyr värvning för Atlético tyvärr. (03/06)

Det vänder i baskien, eftersom Real Sociedad har problem med att förlänga Mikel Merinos kontrakt som går ut 2025 verkar det nu som att klubben öppnar upp för en försäljning. Någon prislapp eller några andra siffror har inte rapporterats än men om Sociedad vill sälja kommer det vara för rea pris på mittfältaren. Det kommer däremot vara många klubbar efter Merino men det verkar som att spelaren är mest sugen på Atlético. Matteo Moreto har bara rapporterat om intresse från Atlético Madrid detta fönster men förra året snackades det om Manchester City och jag tvivlar på att de inte skulle vara intresserade om det gick att ta in han för en billig peng. (18/06)

Atlético gör allt de kan för att värva Spaniens EM-hjälte, men det finns intresse från andra europeiska klubbar som Arsenal. Just nu försöker Atlétí inkludera Merino i Robin Le Normand affären, men vad det verkar är inte Real Sociedad särskilt sugna på det. Merino är Simeones första val, medan klubbledningen hellre vill se Gallagher. Spelaren vill vänta innan han tar ett beslut om sin nästa klubb, är just nu på semester. (19/07)

Morten Hjulmand, Sporting Lissabon – 2
Marknadsvärde – 30 miljoner euro.
24 år gammal.
Han har varit helt outstanding denna säsong för Sporting ihop med Viktor Gyökeres. Hjulmand är en central/defensiv mittfältare som specialiserar sig på att vinna tillbaka bollen, han verkar ha jordens största lungor då han aldrig slutar springa. Om Atlético ska lyckas värva honom gäller det att agera snabbt för annars kommer det bli budgivning om hans signatur och då blir det svårare att få honom. Atlético är allt annat än en liten klubb och det finns goda möjligheter att han skulle välja Atlético men det finns alltid en starkare dragningskraft till Premier League, därför är det bra att undvika budgivning. Det ser även ut som att Sporting tänker ta rejält betalt för sina stjärnor denna sommar och en för hög prislapp gör att Atlético kommer kolla någon annanstans. (03/06)


Youssouf Fofana, AS Monaco – 2
Marknadsvärde – 28 miljoner euro.
25 år gammal.
En regelbunden startspelare i Monaco och har börjat ta en plats i det franska landslaget. Fofana är en central/defensiv mittfältare som är bra på att vinna tillbaka bollen. Han är också bra med bollen och har stått för fyra mål och fyra assist denna säsong. Han är en viktig del i spelet för Monaco och har över 1400 passningar denna Ligue 1 säsong. Atlético har en dålig statistik när det kommer till att värva spelare från Monaco, ofta att det spenderas för mycket pengar på spelare som knappt kommer till spel. Fofana har dock varit en av den franska ligans bästa mittfältare och det känns som att en flytt väntar honom. Kanske att han är ett billigare alternativ då den franska ligan generellt har ganska dåligt med pengar. (03/06)


Backar

David Hancko, Feyenord - 3
Marknadsvärde - 35 miljoner euro.
26 år gammal. 
Rapporter idag från Marca säger att Atlético har gett sig in i racet om Hanckos signatur. En väldigt dyr mittback som nyligen skrev ett nytt kontrakt med Feyenord. Hancko är en 188 cm lång vänsterfotad mittback som stod för fem mål och två assist i den nederländksa ligan denna säsong. Han är helt överlägsen när det kommer till offensiv statistik för mittbackar i Eredevise, han har flest lyckade passningar och flest skapade chanser. Han har också högst xG bland alla mittbackar och flest mål. Defensivt sticker han inte ut lika mycket men det är för Feyenord inte behöver försvara särskilt mycket, över hela förra säsongen i alla turneringar hade de mindre än 50% bollinnehav endast fyra gånger. Statistiskt sätt var han helt dominant i Eredevise den senaste säsongen och i Champions League stod han också för bra insatser, han är redo för nästa steg till en topp fem liga. Även fast han är väldigt dyr ska värvningen inte vara omöjlig att göra frågan är bara hur högt prioriterad Hancko är. Men en vänsterfotad mittback ska in och Hancko hade varit en riktigt stark och stabil värvning. (16/06)

Atlético och Feyenord har stora problem med att komma överens om en summa. Feyenord vill ha runt 40-50 miljoner euro medans Atlético värderar mittbacken till 30 miljoner euro. Ett första bud har lagts av Atlético på 25 miljoner euro men Feyenord sa nej direkt, om jag själv får spekulera tror jag att Feyenords president la på samtalet direkt efter Atlético la sitt bud. Ett förbättrat bud kommer komma antingen innan denna vecka är slut eller nästa. Fokus att göra klart med Feyenord snabbt innan andra klubbar börjar lägga sig i. (26/06)

Jesus Areso, Osasuna – 2
Marknadsvärde – 7,5 miljoner euro.
24 år gammal.
Enligt Angel Garcia diskuterar Atléticos klubbledning om man ska lägga ett sju miljoner euro bud för Areso. Regelbunden spelare i Osasuna denna säsong men imponerade väl inte särskilt mycket. Stod för sex assist och ett mål i La Liga denna säsong, det var också hans första La Liga säsong i karriären. Inget spännande rykten som får en taggad inför nästa säsong som andra namn på listan gör. Det finns bättre namn eller iallafall mer intresanta namn på marknaden som Fresneda eller Giay som tidigare kopplades ihop med Atlético men nu är det inget snack. Förhoppningsvis är detta ett namn som är långt ner på listan när det kommer till potentiella högerbackar. (22/06)

Lloyd Kelly, Bournemouth – 1
Marknadsvärde – 18 miljoner euro, kontrakt går ut 30 juni.
25 år gammal.
En vänsterfotad mittback som började sin karriär som vänsterback sedan flyttade han in i planen. Eftersom han tidigare varit en ytterback skulle han vara perfekt i en 3 backslinje då han kan erbjuda den offensiva edgen som Simeone vill ha från sin vänstra mittback, kolla till exempel på vad Reinildo och Hermoso har gjort denna säsong. Eftersom att han inte skulle kosta någon övergångssumma kan detta vara ett smart alternativ om man vill spara pengar för att senare spendera dem någon annanstans. Däremot finns det betydliggt starkare intresse från andra klubbar för Kelly där Newcastle är favoriterna för hans signatur. Atlético kan erbjuda han Champions League
fotboll något Newcastle inte kan, men om Atlético vill köpa Kelly då måste man agera snabbt. (07/06)

Är klar för Newcastle enligt Fabrizio Romano. (12/06)

Aymeric Laporte, Al Nassr – 3
Marknadsvärde - 20 miljoner euro. 
30 år gammal. 
Är med på listan som en av mittbackarna som Atlético följer denna sommar.  Enligt Ariyadhiah kan Atlético få honom på lån då tränaren Luis Castro vill att klubben skickar i väg mittbacken. Det finns frågetecken över hur bra han faktiskt är nu efter skadeproblem i City sen ett år i Saudiarabien där kvaliten på fotbollen går att ifrågasätta. Enligt den spanska journalisten Matteo Moretto kan en permanent övergång endast kosta 15 miljoner euro. Det gör han till en av de billigaste mittbackarna på Atléticos lista. Om Laporte själv är intresserad av att gå till Atlético eller tillbaka till europeisk fotboll finns det inga rapporter om men det verkar finnas ett aktivt intresse från Atléticos sida. När Atlético gör klart med Le Normand kommer de gå över till att leta efter en till mittback, men det är fokus på en affär i taget. (11/06)

Rodrigo Gomes, Braga – 1
Marknadsvärde – 5 miljoner euro.
20 år gammal.
Söndagen den 2 juni rapporterade den portugisiska tidningen O Jogo att Rodrigo Gomes en högerback i Braga utlånad till Estoril är klar för Atlético Madrid. Alla dokument ska vara påskrivna och han kommer presenteras nästa vecka. 15 miljoner euro är priset för den unga portugisen. Sju mål och sju assist har han stått för denna säsong på 30 matcher i ligan. En ung offensiv högerback precis vad som efterfrågas, nu kommer Molina ha konkurrens och Llorente slipper spela på varje position på planen. Inte sett någon minut av honom denna säsong men om man kollar på hans spider från Fotmob är han otrolig offensivt men behöver jobba på försvarsarbetet. Ser ut att bli fönstrets första värvning om inte det skulle bli någon chockvändning. Piggt att Atlético tar in en ung spelare för A-laget. (03/06)

Wolverhampton har kapat affären för Gomes och vann racet om hans signatur. Anledningen till att Atlético förlorade affären var att de aldrig skickade något bud till Braga utan bara gjorde klart det personliga med spelaren. Enligt Fabrizio Romano var Atlético fokuserade på andra affärer och därför skickade man aldrig ett övergångsbud. Gomes reser idag till England för att presenteras som en Wolverhampton spelare. (10/06)

Cristhian Mosquera, Valencia – 3
Marknadsvärde – 15 miljoner euro.
19 år gammal.
En regelbunden startspelare för ett Valencia som slutade nia i serien. Sticker inte ut för sina prestationer denna säsong eller för sin statistik. Men att vara 19 och starta som mittback i La Liga är imponerande. Han ska vara en av mittbackarna som Atlético är mest intresserade av denna säsong. Det var hans första år på senior nivå och jag har en teori om att det är svårare för en ung mittback att ta en startplats än en ung offensiv spelare. Därför tycker jag att Atlético gör rätt som går för honom. Valencia sägs vara öppna till att sälja den unga mittbacken till Atlético denna sommar. Däremot är han inte första valet till en startplats utan han kommer börja som en rotationsspelare. (03/06)


Robin Le Normand, Real Sociedad – 4
Marknadsvärde – 40 miljoner euro.
27 år gammal.
Le Normand är mittbacken som Atlético vill ha i den högra mittbacksrollen till nästa säsong. Däremot är det problem kring prissumman för honom, Sociedad vill ha mellan 40–50 miljoner medan Atlético är villiga att ge 25 miljoner plus Javi Galan. Le Normand har informerat Sociedad att han vill spela för Atlético nästa säsong och klubben kommer inte stå i vägen för honom men de vill samtidigt få de pengar de anser att han är värd. Denna värvning känns säker att den kommer ske det gäller bara att Atlético och Sociedad kommer överens om summan. Om Atlético vill hålla priset för Le Normand nere gäller det att komma överens innan EM då det finns en stor chans att han står för dominanta insatser, desto bättre han är i EM desto dyrare blir han. (03/06)

Nya rapporter kom idag från Matteo Moretto som säger att Atlético och Sociedad har börjat förhandla om en potentiell övergång. Det finns en utköpsklausul på 50 miljoner euro och det är priset som Sociedad värderar spelaren till, men Atlético tror att de kan köpa Le Normand för 30 miljoner plus bonusar. Det kommer vara en intressant story att följa de kommande dagarna och det borde inte bli en särskilt lång förhandling. (07/06)

Matteo Moretto och Fabrizio Romano rapporterar att Atlético Madrid och Robin Le Normand är överens om kontraktet och personliga villkor. Nu är det upp till klubbarna att komma överens om ett pris. Inte långt kvar innan Le Normand är en del av Rojiblancos. (09/06)

Atlético går med på att höja sitt tidigare bud som var på 30 miljoner euro som blev 40 med alla bonusar. Något pris är ännu inte fastställt men Javi Galan kommer inte vara med i någon bytesaffär. Le Normand är Atléticos prioritet och de fokuserar allt på att få in honom men skulle han bli för dyr kommer klubben att köpa någon annan. Le Normands utköpsklausul är oklar om den är på 50 eller 60 miljoner euro det rapporteras om olika siffror hela tiden. Men Atlético känner att utköpsklausulen är för mycket pengar vilket fall, därför försöker de få till någon billigare affär med hjälp av bonusar och framtida betalningar. Huvudfokus att göra klart affären innan EM drar igång och därför är man inte mer aktiv på marknaden även fast andra hål i laget ska fyllas. (11/06)

Diego Simeone har gett grönt ljus till Atlético att slutföra affärerna för både Dovbyk och Le Normand. Totalt verkar transfersumman idag sluta på ungefär 75 miljoner euro för duon, men detta får vi veta säkert när spelarna är presenterade. Båda spelarna har gått med på att skriva på för Atlético Madrid, det enda vi väntar på är att Atlético ska komma överens med båda klubbarna. (12/06)

Alessio Alaimo rapporterar att Atlético Madrid fixar det finstilta på affären och det ser ut som att Le Normand presenteras innan veckans slut. (18/06)

Atlético Madrid och Real Sociedad har svårt att komma överens om en summa för Le Normand, nya förhandlingar är schemalagda för nästa vecka och förhoppningsvis är affären klar då. Det är inte mycket som skiljer klubbarna åt men en sista diskussion innan Le Normand är klar för Atlético. Kontraktet är redan på skrivet från spelarens sida som rapporterat tidigare. (22/06)

Nu är han klar Robin Le Normand kommer spela för Atlético Madrid nästa säsong skriver transferjournalisten Fabrizio Romano, vilket vi alla vet är en garanti. Det ska krävas att något otroligt sker för att Le Normand inte ska spela i Atlético nästa säsong. Näst på tur är David Hancko och Artem Dovbyk. (01/07)

Piero Hincapié, Bayer Leverkusen – 4
Marknadsvärde – 40 miljoner euro
22 år gammal.
Detta är mittbacken Simeone och klubben vill ha i den vänstra mittbacksrollen. Bayer Leverkusen vill att han stannar även nästa säsong men spelaren själv ska vara mycket intresserad över att gå till Atlético. Sport direktören Andrea Berta är mycket intresserad av den ecuadorianska mittbacken även fast det kommer bli en dyr värvning. Det som får Hincapié att sticka ut är hans passningsförmåga och lugn med bollen. En modern mittback som är precis det Atlético behöver. Inte alltid första valet på mittbackspositionen och kom in från bänken en del under säsongen. Hans speltid och antalet starter kan mycket väl bero på att Leverkusen ville rotera mycket för att kunna vara konkurrenskraftiga i alla tävlingar de var med i. Det skulle bli en dyr värvning men man måste betala mycket för att få bra spelare och det är precis vad han är. (03/06)

Atlético har börjat en konversation med Bayer Leverkusen, Atlétí värderar Hincapié till 30/35 miljoner euro medan Leverkusen värderar han till 50 miljoner euro. Just nu anser Atlético att det är för mycket för spelaren, men de försöker få in pengar för att kunna köpa spelare. 50 miljoner euro är nog för mycket pengar för Atlético men klubbarna borde kunna komma överens om en affär med bonusar som höjer värdet på övergången. (12/06)

Nehuén Perez, Udinese – 3
Marknadsvärde – 12 miljoner euro.
23 år gammal.
Perez har verkligen imponerat för Udinese som annars stått för en dålig säsong och var nära på att åka ur. Han har tidigare spelat för Atlético Madrid men lyckades aldrig ta en startplats och såldes till slut till Udinese där han utvecklats bra. Det ryktas om en prislapp runt 15–20 miljoner euro. Det är Perez själv som känner att det är dags för nästa steg i karriären efter den säsongen som han hade. En av Serie As mest underskattade mittbackar och det är många klubbar som kommer vara efter hans signatur. (03/06)


Nayef Aguerd, West Ham – 3
Marknadsvärde – 35 miljoner euro.
28 år gammal.
Atlético Madrid och West Ham har gjort klart med en affär över mittbacken som är värd runt 23,5 miljoner euro. Aguerd ska vara väldigt intresserad att flytta till Spanien. Han slog igenom i VM 2022 för Marocko men han har aldrig riktigt lyckats i Premier League. På två säsonger har han gjort 58 matcher och fyra mål, han sticker inte ut med sina defensiva stats i Premier League utan är medelmåttig på nästan alla parametrar. Aguerd har en bra passningsfot och det är det som lockar Simeone, när det kommer till antalet lyckade långbollar och passningar genom motståndarnas linjer rankar han bland de bättre i ligan. Ser ut att vara en rak ersättare till Hermoso och kanske en mer realistisk värvning än Hincapié. (04/06)

Jhon Lucumi, Bologna – 2
Marknadsvärde - 17 miljoner euro, utköpsklausul 25 miljoner euro. 
25 år gammal.
Ännu en vänsterfotad mittback som ryktas till Atlético Madrid. Skrev om honom i en tidigare artikel om transferrykten som fanns redan då och han var en av de spelarna som Atlético höll koll på då. Har varit en del av detta Bologna lag som verkligen imponerade denna säsong och nu i sommar ser alla spelare ut att lämna. Lucumí spelade 29 matcher i ligan denna säsong där 23 av dem var starter. Hans största kvaliteter är hans passningsförmåga där han är en av Serie As bästa passningsspelare, över 1700 lyckade passningar och 93,6% passprecision. Skulle kosta Atlético 25 miljoner euro då det är prislappen Bologna har satt på spelaren. Inget konkret intresse eller någon konversation mellan klubbarna är bekräftad än. (11/06)

Målvakter

Walter Benítez, PSV Eindhoven – 4

Marknadsvärde 13 miljoner euro.
31 år gammal.
Tydligt andra handsval till Oblak, och även om Oblak skulle lämna är han inte tillräckligt bra för att starta. Med detta kan vi anta att Moldovan är på väg bort från klubben. PSV vill ha tio miljoner euro för målvakten men är villiga att förhandla om ett bättre pris. Atlético Madrid har gett Benítez ett långt kontrakt, gissningsvis fyra år något som skulle innebära säkerhet för honom. Han är helt klart en bra målvakt, denna säsong släppte han in 18 mål på ett xGa (förväntade mål emot) på 23,64. Även om han spelade i ett PSV som dominerar de flesta matcher de spelar och vann Eredevise utan problem är det ändå imponerande. Var startmålvakt i många år i Nice också innan äventyret i PSV. Det är ett säkert alternativ som andra målvakt och för spelaren själv är det ett säkert klubbval om han skulle få ett långt kontrakt. Atlético är tydligt inresserade av Benítez men diskussionen mellan klubbarna har precis börjat, ett bud har lagts av Atlético oklart än hur mycket de har lagt. (08/07)

Andriy Lunin, Real Madrid – 2
Marknadsvärde – 16 miljoner euro.
25 år gammal.
Real Madrid målvakten har varit otroligt bra denna säsong och gjorde målvaktspositionen till sin egen när Courtois gick sönder. Med vetskapen att han aldrig kommer vara första valet på målvaktspositionen är han missnöjd med situationen i klubben. Atlético ser Lunin som ett alternativ om Oblak skulle lämna klubben. Däremot har jag svårt att se Real Madrid sälja till stadsrivalen. Bara ett alternativ om Oblak skulle lämna klubben och inget konkret än. (04/06)


Giorgi Mamardashvili, Valencia – 2
Marknadsvärde – 35 miljoner euro.
23 år gammal.
Georgiens landslagsmålvakt och han har varit Valencias startande målvakt de senaste två säsongerna. Mamardashvili är 197 cm lång och en otroligt reflexsnabb målvakt. Med sin längd är han självklart väldigt bra på att plocka inlägg. Är endast ett alternativ för Atlético om Oblak lämnar annars kommer man inte värva honom ser det ut som. (03/06)

David Soria, Getafe – 2 
Utköpsklausul - 14 miljoner euro.
31 år gammal. 
Efter Moldovan gick ut i media och nästan bekräftade att han ville lämna för att få speltid känner Atlético att de måste leta efter en ny back up målvakt. David Soria hade varit en perfekt ersättare då han har spelat i La Liga länge och är en bra målvakt. Han hade kunnat ta plats mellan stolparna i många La Liga lag. Han hade en stark säsong senast, han spelade 38 ligamatcher och höll nollan 11 gånger. Har en utköpsklausul som är relativt låg för bra målvakter som han. Getafe skulle nog inte sälja Soria för någonting lägre än sin utköpsklausul men den är nog inga problem för Atlético om Moldovan lämnar. Soria är bara ett alternativ om Moldovan lämnar. (16/06)


Spelare som ryktas ut
Alla nya rykten eller rapporter från journalister om spelare som ryktas lämna Atlético efter den 4 juni (04/06) kommer att markeras med datum. 


Arthur Vermeeren
19 år gammal.
Atlético Madrid och Valencia byter mittfältare. Javi Guerra går till Atletico för 25 miljoner och Vermeeren går åt andra hållet på lån. Klubbarna gör klart det finstilta i skrivande stund. Om allt går vägen kommer belgaren presenteras senast i slutet av denna vecka. (06/08)

Samu Omorodion
20 år gammal.
Det ryktas om att engelska lag är intresserade av Samu och har lagt bud värda uppemot 30 miljoner euro. Först rapporterades det att Atlético skulle sälja den talangfulla anfallaren som stod för nio mål i La Liga denna säsong, men sen skrev Matteo Moretto att dessa rapporter var fel och att Atlético inte är villiga att sälja sitt stjärnskott. Budet som Atlético nekade var ifrån West Ham värt 29 miljoner som blir 39 miljoner euro med bonusarna. Napoli är väldigt intresserade av Omorodion och ser honom som Osimhens ersättare. Atlético Madrid är inte villiga at sälja Omorodion om de inte får in minst 40 miljoner euro. (07/06)

Enligt Fabrizio Romano och Gianluca Dimarzio har Chelsea lagt ett bud värt 30 miljoner euro som blir 40 med bonusar, men Atlético nekar. Gianluca Dimarzio säger att klubben har ändrat sig och kommer nu inte att acceptera bud på 40 miljoner euro utan de höjer prislappen till 80 miljoner euro. Förmodligen höjer Atlético priset på Samu för att de inte tror att de kan värva Julian Alvarez. Om Atlético skulle få 80 miljoner euro kommer de acceptera för de anser att det är ett för bra bud att säga nej till. Men huvudplanen är att behålla Samu och ge han chansen på försäsongen och kanske behålla han i klubben hela nästa säsong. (18/06)

Det såg länge ut som att han skulle stanna i klubben nästa säsong men det verkar som att Atlético vill sälja anfallaren för att kunna värva Alvarez och Guerra. Chelsea och Atlético förhandlar just nu en affär mellan 35-40 miljoner euro verkar vara priset som diskuteras men jag hade inte blivit förvånad om Atlético skulle få 50 miljoner euro för Samu. (06/08)

Det har spruckit med Chelsea och Samu Omorodion är på väg hem till Madrid igen. Ingen affär för den unge spanska anfallaren och nu jobbar Atlético och Chelsea tillsammans för att komma fram till en lösning som landar Gallagher och Alvarez i Rojiblancos. Joao Felix ryktas till Chelsea.

Saúl Níguez
29 år gammal.
Efter 19 år med Atlético Madrid ser det ut som att han kommer lämna. Efter att han spelade med en skadad njure mot Leverkusen har han aldrig blivit samma spelare. Det syns på honom att han saknar självförtroende och att han känner pressen från klubben och fansen. En av våra egna som har gjort allt för klubben, vem hade kunnat tro att vägen skulle sluta här? Han kommer alltid att vara saknad men nu måste han lämna och ge plats för nya spelare. Har visat denna säsong att han inte är bra nog men ändå kommer det vara synd att se honom lämna. Fabrizio Romano och Matteo Moretto har rapporterat att det inte kommer bli en fortsättning för Saúl i Atlético då han är för dyr och inte passar in i projektet något mer. Atlético har bett spelaren att leta efter en ny klubb. (05/06)

Saúl är nära en flytt till Sevilla som enligt Fabrizio Romano är väldigt intresserade av Saúl. Diskussionen mellan klubbarna verkar vara i sitt slutskede och en flytt verkar nära för spanjoren. (08/07)

Alvaro Morata
31 år gammal.
Var helt fantastisk under hösten men efter årsskiftet blev hans insatser på planen otroligt svaga. Det ryktas om att han ska ha en 12 miljoner euro utköpsklausul. Morata ska själv också vara öppen till att lämna klubben och det finns intresse från Juventus bland annat. Han är en bra striker tyvärr inte tillräckligt bra och inte det vi behöver. Det behöver också komma in pengar för Atlético om de ska lyckas köpa spelare. Det blandat med hans insatser under hösten gör att klubben är öppen till att göra sig av med honom. 

Alvaro Morata är enligt uppgifter från Relevo nästan klar för Al-Qadisha, Atlético ska få runt 15 miljoner för affären. (01/07)

Sagan om Morata har vänt, nu vill han stanna och Atlético Madrid är eniga. Fabrizio Romano, Relevo och andra spanska journalister har bekräftat och det ser ut som en bekräftelse kommer komma från spelarens håll inom kort. (02/07)

Ibrahimovic har ringt Morata och vill ha spanjoren till AC Milan. Klubbens åsikt är densamma, de vill ha kvar Morata i klubben. Spelaren kommer ta ett beslut efter EM, fullt fokus på det spanska landslaget just nu för Morata. (05/07)

Joao Felix
24 år gammal.
Det rapporterades först att Atlético skulle behålla portugisen eftersom det inte finns många klubbar där ute som är villiga att spendera pengar på honom. Men Simeone och spelarna sa klart och tydligt att han inte är välkommen tillbaka i klubben. Köptes för nästan 130 miljoner euro till Atlético för fem år sedan. Klubben har tidigare satt en för hög prislapp på honom eftersom de inte vill göra en stor förlust om de skulle sälja han, men denna sommar har de sänkt prislappen till 30–40 miljoner euro. Ryktas finnas intresse från Barcelona men de kan inte köpa honom utan det skulle vara ännu ett lån.

Både Joao Felix och Atlético hoppas kunna undvika att han återvänder till klubben, men det kommer han behöva göra om han inte lyckas hitta en ny klubbadress inom snar framtid. Aston Villa är otroligt intresserade av portugisen. Unai Emery föredrar Joao Felix över de andra anfallarna som är på Aston Villas radar, men en affär kan bli svår då Atlético vill ha betalat för anfallaren. Ska det bli en flytt för det tidigare underbarnet då är det till Aston Villa. (24/07)

Atlético försöker skicka portugisen till Chelsea vilket skulle ge klubben pengarna de behöver för att bekräfta värvningarna av Alvarez och Gallagher. (12/08)

Caglar Söyüncü
28 år gammal.
Säsongens sämsta värvning, lämnade på lån i januari till Fenerbache men det ser inte ut att bli någon fortsättning där. Inte tillräckligt bra för att spela i klubben och borde skeppas i väg i sommar. Förhoppningsvis blir det en permanent lösning och inget lån som i januari.

Fenerbache och Söyüncü har kommit överens om personliga termer, nu ska klubbarna bara komma överens om ett pris. Förväntas inte vara långvariga förhandlingar. (26/06)

Javi Galán
29 år gammal.
Det gick inte som man tänkte sig för Galán i Atlético Madrid tröjan efter att ha imponerat stort i Celta Vigo. I januari blev han utlånad till Real Sociedad där han har fått bra med speltid och är uppskattad, därför ser det ut som att han kommer användas i affären att få Le Normand till Atlétí.

Atlético och Real Sociedad har börjat förhandla om Javi Galan men inte med i Le Normand affären utan separat. Prislappen verkar vara runt 12 miljoner euro. (12/06)


Giuliano Simeone
21 år gammal.
Stod för riktigt bra insatser i slutet av säsongen i Alaves och ska få gå ut på ännu ett lån i La Liga. Intresse ska finnas från Valencia, Betis, Getafe, Alaves, Las Palmas och Leganes. Känns väl aldrig som att han kommer få chansen i Atlético men det är kul att det går bra för honom.


Jan Oblak
31 år gammal.
Det rapporteras av marca att Atlético inte kommer stå i vägen för Oblak om han skulle vilja lämna klubben nu i sommar. Efter en svag säsong statistikmässigt verkar det som att förtroendet har försvunnit. Först rapporterades det att han var ”untouchable” men det ska inte stämma. Däremot kommer klubben inte leta aktivt efter en köpare men kommer det ett bra bud för klubben och spelaren får han att lämna.


Santiago Mouriño
22 år gammal.
En av våra många talanger som är ute på lån. Han har imponerat enormt i ett annars mediokert Zaragoza. Är primärt en mittback det är även där han har spelat för Zaragoza även om han också kan spela högerback. Skrev i en artikel förut att han skulle vara ett bra alternativ för höger wingback positionen det måste jag ändra och säga att han kanske är ett alternativ på den högra mittbacksrollen i stället. Ryktas om att han ska lånas till något lag i La Liga, men jag tycker man ska bestämma det efter han har fått visa upp sig på försäsongen.


Carlos Martin
22 år gammal.
Martin är en anfallare som är utlånad till Mirandes i andra divisionen. Han har gjort 15 mål på 32 starter. Det ska finnas intresse från Valencia som vill ha honom permanent och det rapporteras att Atlético vill låna ut honom inom La Liga nästa säsong. Simeone ska dock vara intresserad av att se vad han kan göra under försäsongen, om han gör det bra kan det betyda att han stannar i A-laget. Eftersom Valencia är intresserade kan Atlético använda sig av Martin i en deal för att sänka priset på Mosquera.  

Carlos Martin ser ut att skriva nytt kontrakt med Atlético Madrid, has nuvarande kontrakt går ut 2026 och klubben vill inte tappa honom gratis. I hans nya kontrakt ska det finnas en 100 miljoner euro utköpsklausul och han kommer få chansen att visa upp sig under försäsongen. Annars blir det ett lån till en La Liga klubb. (18/06)

Aitor Gismera
20 år gammal.
En talang som ser ut att lämna på lån till Levante. Atlético är väldigt intresserade av att låna ut honom då regelbunden speltid i andra divisionen hade hjälpt hans utveckling. Bara en tidsfråga innan han lämnar på lån, inget är bekräftat än.

Nahuel Molina
26 år gammal.
Det är intresse från Napoli som har stått för en otroligt dålig säsong med många olika tränare och allmänt kaos i klubben. I början av juni presenterades Antonio Conte som den nya tränaren för klubben och italienaren ser Molina som sitt förstaval på högerbackspositionen. Di Lorenzo som startade där den senaste säsongen och är klubbens kapten ryktas vilja lämna klubben, därför är Napoli intresserade av Molina. Atlético är däremot inte intresserade av att sälja Molina då de anser att han är en viktig kugge i lagbygget. (07/06)

Horatiu Moldovan
26 år gammal.
Kom till Atlético i januari och har inte gjort en enda match för klubben. Spelaren själv öppnar upp för en övergång efter EM beroende på hur bra han presterar. Moldovan vill spela och känner sig missnöjd i Atlético, han har ett marknadsvärde på 2,5 miljoner euro. Finns inget intresse från någon annan klubb än men det kommer finnas efter EM. (12/06)

Rodrigo Riquelme
24 år gammal.
Det finns intresse från Roma i den spanska yttern och Atlético Madrid är villiga att sälja till rätt pris. Gianluca Dimarzio rapporterar att Atlético anser att Riquelme är värd 25 miljoner euro och de kommer tacka nej till alla lägre bud. Att sälja Riquelme är som det just nu kallas för "pure profit" då han kommer från akademin och klubben får hela summan de säljer han för. (16/06)

Salim El Jebari
20 år gammal.
Halva segundan och tre La Liga lag har frågat Atlético om statusen på den unge anfallaren. Ett lån hade nog passat väldigt bra för El Jebari nu för att kunna utvecklas. Skulle tro att han hamnar i andra divisionen nu den kommande säsongen och om han gör det bra i från sig blir det lån inom La Liga nästa säsong. (16/06)

Har jag missat någon? Skriv gärna i kommentarerna. Denna artikel kommer uppdateras under transferfönstrets gång.

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-08-27 15:32:00
Author

Fler artiklar om Atlético