Lagbanner
Estadio Ramon de Carranza, 2024-03-09 16:15

Cádiz - Atlético

Cádiz – Atlético Madrid: En chans att bygga på offensiven
En hårdkamp väntas för Atlético borta mot Cádiz

Cádiz – Atlético Madrid: En chans att bygga på offensiven

Omgång 28 av La Liga säsongen ska spelas Atlético Madrid ställs mot Cádiz borta. En chans för Atlético att bygga på offensiven inför Champions League matchen i veckan. Cádiz behöver en seger för att ha en chans att stanna uppe denna säsong.

Atlético Madrid
Nästan en hel veckas vila mellan matchen mot Betis och denna. Atlético spelarna har haft tid att träna på de sakerna som inte riktigt funkat offensivt denna säsong för att det ska funka framöver. Denna match mot Cádiz är inte huvudfokuset för någon i Atlético då det är returen mot Inter på onsdag. Därför kan det roteras mycket i elvan och det är risk att spelarna inte är fokuserade.

En mixad säsong för Atlético som i början av detta år hade chans att hänga med i toppen och en chans på en cuptitel. Februari månad dödade allt hopp som fanns liga och i cupen. Förlusten mot Athletic Club har fortfarande inte riktigt gått över förmodligen på grund av sättet man åkte ut på. I mars öppnade man med en klar seger mot Real Betis hemma och förhoppningsvis fortsätter laget på samma sätt nu igen.

Senaste gången man spelade mot Cádiz borta förlorade man 3–2, en match där man tog i kapp ett två målsunderläge men Ruben Sobrino avgjorde i tilläggstid för Cádiz. Däremot de två senaste gångerna Atlético spelat mot Cádiz resulterade i seger. Den senaste matchen låg man också under med 0–2 men tog tillbaka och vann till slut.

Startelvan
Även denna match är Atlético utan Griezmann och Giménez. Idag kom det även rapporter på att Giménez missar både Inter och Barca matcherna som är de nästkommande matcherna. Griezmann förväntas vara tillbaka i spel mot Inter. Skadelistan är densamma som tidigare, Azpilicueta, Vitolo, Lemar, Griezmann, Giménez och Paulo. Azpilicueta har denna vecka fått nytt kontrakt samt kommit tillbaka i full träning. Förhoppningsvis är han redo för uttagning snart då hans rutin kan behövas. Pablo Barrios missade torsdagsträningen på grund av sjukdom. Han kan fortfarande vara med om han tränar på fredagen.

Som tidigare sagt är detta en match precis innan CL returen mot Inter, därför tror jag att startelvan kommer roteras. Cádiz är ett defensivt lag som inte gör många mål framåt men de släpper heller inte in särskilt många. Det är därför viktigt att ha passningsskickliga mittfältare men också snabba forwards när det finns läge för omställningar. Denna match är ett perfekt läge för Simeone att ge Vermeeren chansen att spela. Det kommer vara en svår match men matchen mot Inter är viktigare. Därför är det viktigt att rotera elvan för att behålla den fräsch för onsdagen. Månadens spelare Samuel Lino tror jag kommer vila mot Cádiz för att han har spelat många matcher på sistone, och det hade varit kul att se Riquelme från start.

Min förväntade startelva:
Oblak – Reinildo – Paulista – Savic – Riquelme – Saul – Vermeeren – De Paul – Molina – Depay – Correa


Cádiz
En tuff säsong för Cádiz de ligger på en nedflyttningsplats med fem poäng upp till säker mark. Det största problemet för Cádiz är målskyttet. De har gjort minst mål av alla lagen i La Liga med endast 18 mål. Deras bästa målskytt är Chris Ramos med fem mål. Men han har inte gjort mål sen december och de senaste matcherna har han börjat på bänken.

Deras senaste match var ett kryss mot Rayo Vallecano borta. En match de kvitterar på tilläggstid likt vad de gjorde matchen innan mot Celta Vigo. Två raka matcher, två raka kryss på tilläggstid. De sena kvitteringarna säger att de är ett lag som inte ger upp tills domaren har blåst av matchen. Cádiz form över hela säsongen är oroväckande. De har inte vunnit sen omgång fyra i La Liga. I deras senaste fem matcher har de tre kryss och två förluster. Med bara elva matcher kvar av säsongen och med ganska svåra lag att möta i dessa matcher är hoppet om överlevnad svagt.

Något som talar för att Cádiz kan få med sig poäng i matchen mot Atlético är Atléticos dåliga borta form. Atlético har över hela säsongen varit ett svagt lag på bortaplan med väldigt varierande prestationer. Senaste borta matchen kunde Almería ta poäng av Atlético. Cádiz har en stark defensiv för vart de ligger i tabellen och med deras hårda arbete in i det sista finns det möjlighet att ta poäng. En till anledning till att man inte ska räkna bort Cádiz är för att Atléticos fokus ligger på Champions League matchen inte på denna.

Startelvan
Cádiz skadelista är kortare än Atléticos men den har fortfarande viktiga namn. Listan består av Fali, San Emeterio, Hernández och Roger. Fali är en mittback som har spelat 23 matcher från start för Cádiz denna säsong.

Kan inte tänka mig att Cádiz förändrar mycket i startelvan från senaste matchen. Ska de ha en chans att ta poäng från denna match måste bästa laget spela. Mauricio Pellegrino tog över laget i januari och har hittills inte vunnit en match med klubben. Däremot har han kryssat mot starka lag som Athletic Club och Villareal. De senaste två matcherna har Cádiz gjort tre mål, de har också släppt in tre men det visar att offensiven under den nya tränaren börjar sitta mer. Från det jag har sett av Cádiz är de ett lag som står lägre för att kontra motståndarna. Det är också den spelstilen jag förväntar mig mot Atlético. Om Pellegrino har gjort sin hemläxa bör han veta att Atlético har svårt att hantera en hög press. Något jag dock inte tror han kommer använda sig av.

De har inga avstängningar att tänk utan Pellegrino kan formera sitt lag som han vill med de skadefria spelarna. Pellegrino formerar sitt lag i en klassisk 4-4-2 formation.

Min förväntade startelva:
Ledesma – Hernández – Meré – Chust – Carcelén – Navarro – Kouamé – Alcaraz – Sobrino – Gomez – Jaunmi.

Tankar inför matchen
Den största risken i matchen är att Atlético underskattar Cádiz och bara tänker på Inter matchen. Denna match är också viktig i topp fyra striden i ligan. Just nu har man Athletic Club fem poäng bakom sig, man har också Athletic Club kvar att spela mot senare i säsongen. Det gäller att hålla avståndet ner för att inte ge de chansen att komma i kapp.

Cádiz har stått för en svag säsong och det finns en anledning till att de ligger i botten av tabellen. Vill de få med sig något från matchen krävs det en stark defensiv och att de tar vara på fasta situationer och de omställningar de får. På förhand ska det vara en klar Atlético seger men på grund av den svaga borta formen och den förmodade rotationen i startelvan kan det gå hur som helst.

Matchen spelas 16:15 på lördag 9/3 och man ser matchen på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-03-08 15:32:06
Author

Fler artiklar om Atlético