Lagbanner
Chockförlust i Katalonien
Giménez gick ut skadad på nytt i 1-0 förlusten.

Chockförlust i Katalonien

UD Cornellá (5-3-2): Juan - Estellés (Guzmán 74'), García-Die, García, Jiménez, Rulo - Medina, Moreno (Presa 89'), Sánchez (Dorca 60') - Fernández (Marcet 89'), Eloy (Chiki 74')

Atlético (4-4-2): San Román - Ricard (utvisad 63'), Giménez (Savic 11'), Felipe, Lodi - Saúl, Torreira, Kondogbia, Vitolo (Saponjic 65') - Correa, Félix (Mario 75')

Atlético stod för en genomusel insats när man reste till Katalonien för att möta UD Cornellá. Laget från tredjeligan var bättre matchen igenom och förtjänade segern på alla sätt. Trots att Atleti startade med ett på pappret starkt lag kunde man inte registrera ett enda skott på mål, jämfört med hemmalagets sex skott på mål. Enda ljuspunkten var att talangen Mario Soriano fick hoppa in och gjorde ett piggt inhopp.

Segermålet inträffade redan i 7:e minuten när den förre Atlético-talangen Adrian Jiménez snyggt styrde in bollen efter en inläggsfrispark. Atleti skapade en del chanser, bland annat en ribbträff av Saúl, men hemmalaget kändes hela tiden farligare och vassare när de gick till anfall. Usel insats och det var inte många som stärkte sina aktier för att få starta framöver. Som om det inte vore nog skadade sig både Giménez (igen?!) och Félix på konstgräset i Katalonien. Det rapporteras om ankelskador på båda, hoppas att det inte är allvarligt.

Nu gäller det att glömma den här matchen och fullt fokusera på helgens ligamatch, mot Athletic Club. Matchstart 16:15 på lördag mot Marcelinos gäng. 

¡Aúpa Atleti!


 

Filip Johansson2021-01-07 13:11:00

Fler artiklar om Atlético