Lagbanner
Det senaste som hänt hos Atlético Madrid

Det senaste som hänt hos Atlético Madrid

Det har varit landslagsuppehåll och därför har ingen klubblagsfotboll spelats den senaste veckan. Däremot har Atlético Madrid haft fullt upp med kontraktsförlängningar och scouting. I följande artikel kommer vi gå igenom de senaste nyheterna med spelare in och ut.

Ryktas in till Atlético

Diego Simeone har gjort det klart för Atlético Madrid att det behövs in en del nya spelare nästa säsong. De positionerna som det ryktas att förstärkning behövs på är två mittbackar, en högerback, mittfältare, och en anfallare.

Mittbackar

Atlético Madrid har visat intresse för många mittbackar här kommer de namnen det ryktats mest om.
Robin Le Normand, spelar just nu i Real Sociedad och har varit en startspelare sen säsongen 2019/20. Atlético Madrid uppskattar mittbacken mycket och Javi Galan kan vara inblandad om en övergång skulle ske. Javi Galan är just nu på lån hos Real Sociedad och ska vara uppskattad av dem. Robin Le Normand har en utköpsklausul som är på 60 miljoner Euro. Javi Galan har ett marknadsvärde på ungefär 10 miljoner Euro. Gissningsvis skulle en affär kosta 30 – 40 miljoner Euro samt Javi Galan. Otroligt intressant mittback att ta in för Atlético då han är en av de bättre i La Liga.

Cristhian Mosquera, spelar just nu i Valencia och har startat nästan alla matcher denna säsong. Född 2004 och är just nu bara 19 år gammal. Intressant spelare eftersom han håller hög kvalitet vid ung ålder. Hans stats är inte outstanding på något sätt utan han snittar alla defensiva aktioner likt de flesta andra mittbackar i La Liga. Han är väldigt lik Stefan Savic när man kollar till statiska siffror. Det fanns inga rapporter kring en utköpsklausul men han har ett marknadsvärde enligt transfermarket på 15 miljoner Euro. Eftersom han är ung tror jag att Valencia kommer be om mer pengar än hans marknadsvärde. En affär för han skulle nog kosta mellan 30 och 40 miljoner Euro.

I vintras ryktades Atlético även med Nehuen Perez som spelar för Udinese och tidigare spelade för Atlético. Kanske dumt att köpa tillbaka en spelare man har gett upp på. Men han har haft en otroligt bra säsong för Udinese och har visat att han är redo för en större klubb. Född 2000 och är 24 år, har fortfarande rum för att bli bättre och utvecklas. Det hade varit dumt av Atlético om de inte försöker igen för Perez. En affär skulle gissningsvis kosta runt 20 miljoner Euro. Atlético måste dock jobba snabbt när det gäller mittbacken eftersom han har intresse från många andra lag.

Jhon Lucumi som spelar i Bologna ryktas också vara uppskattad hos Atlético. Han ska vara värderad till 25 miljoner Euro. Däremot finns det möjlighet att använda sig av klausuler för att nå upp till den transfersumman och det måste inte vara alla pengar på en gång. Den 25 åriga mittbacken har startat 14 matcher i Serie A för Bologna som överpresterat mycket denna säsong. En bra bollförande mittback som är vänsterfotad, en tydlig ersättare till Hermoso. Han är ingen mittback som sticker ut defensivt utan han är väldigt medelmåttig och snittar endast 1,9 tacklingar per match. Det kan dock vara på grund av att Bologna kontrollerar bollinnehavet när de spelar och inte behöver försvara lika ofta.  

Högerback

Agustin Giay, spelar just nu för San Lorenzo i Argentinas högsta division. Giay är född 2004 och har fyllt 20 år. Ryktet säger att Diego Simeone har ringt och pratat med den unga högerbacken. Giay är en dribblingsskicklig högerback och snittar 1,7 lyckade dribblingar per match. Defensivt verkar han vara osäker dock och är i botten av alla högerbackar i Argentinas högsta division statistiskt sätt. Har ett marknadsvärde på 8 miljoner Euro och kan vara värd att chansa på. Han ska ha en utköpsklausul på 8 miljoner också. Däremot osäker om han kan ta en startplats direkt och om han är tillräckligt bra defensivt.

Santiago Mouriño är en högerback hos Atlético som just nu är utlånad till andra divisionen i Spanien. Mouriño är utlånad till Real Zaragoza, han har tyvärr inte stått för några assist eller mål i ligan. Men han sticker ut genom sin dribbling förmåga. Han är väldigt bra på att ta bollen från försvar till anfall, han snittar 1,9 progressive carries samt 4,2 progressive passes per match. Även hans defensiva förmåga hos en högerback är intressant. 2,8 lyckade tacklingar per match, samt 1,4 återvunna bollar per match. Statistiskt sätt är detta exakt den typen av högerback Atlético letar efter. Den stora frågan är om han är redo för att ta steget upp men en otroligt intressant talang. Högerbackspositionen kanske inte är en position som det behövs spenderas mest pengar på. Mouriño kanske behöver ett lån till innan han är redo för chansen i Atlético denna gång i La Liga.

Det har inte rapporterats om fler högerbackar men det är en position som Simeone vill uppgradera. Vem det kommer bli återstår att se.

Mittfältare

Det är tre namn som det pratas om mest i Atlético led. Enligt tidningen Marca ska Atlético också leta en defensiv mittfältare som kan låta Pablo Barrios och Arthur Vermeeren att spela med mer frihet. Namnen som det ryktas om är Atalantas Éderson, Celtics Matt O’Riley och Mats Wieffer som spelar i Feyenoord. Ett annat namn som har nämnts till Atlético är Alex Baena.

Éderson är en innermittfältare som fem mål och en assist i Serie A. Atalanta ställer upp med en 5-2-3 formation med två defensiva mittfältare. Som en defensiv mittfältare sticker han ut med hans fem mål, med endast 2,8 i förväntade mål. Defensivt snittar han 2,5 tacklingar per match, 1,5 återvunna bollar per match och 1,8 blockeringar per match. Hans snitt i de defensiva aktioner som precis nämnts gör att han ligger i toppen bland mittfältare i Serie A. Hans marknadsvärde ligger på 30 miljoner Euro och han har ingen utköpsklausul. Förmodligen skulle en övergång kosta runt samma pris. Éderson är född 1999 och är en spelare som har visat att han kan spela på en hög nivå.

Matt O´Riley är ett mer offensivt alternativ än Éderson. Elva mål och tio assist i Skottlands högsta division. Eftersom han spelar i en sämre liga sticker han ut i all statistik jämfört med alla andra mittfältare i ligan. Det är tydligt att det finns kvalitet hos O´Riley men om han är lika bra i La Liga som i Skottland är alltid något som man inte kan veta. Köper inte Atlético honom kommer något annat lag att chansa på den danske mittfältaren. Skulle kunna vara en spelare som byter ut De Paul i laget. Marknadsvärde som ligger på 13 miljoner Euro men jag förväntar mig att Celtic tar mer betalt än det för O´Riley. Gissningsvis skulle priset för honom vara 20–25 miljoner.

Mats Wieffer är en allround mittfältare som gör allt på planen. Han är bra på att passa runt bollen och följa med offensivt men också bra på att vinna tillbaka bollen. En tydlig box to box mittfältare som vinner tillbaka bollen defensivt och kan avsluta i boxen. Spelar också i en sämre liga och därför sticker han ut på ett sätt man inte förväntar sig att han skulle göra i La Liga. Det fanns intresse redan i vintras för Wieffer och det är en mittfältare som också skulle byta ut De Paul i laget. Det är att kasta bort hans offensiva talang att spela han som en defensiv mittfältare. Marknadsvärde på 27 miljoner Euro, och det är runt den siffran jag skulle tro att det blir för holländaren.

Alex Baena spelar just nu i Villareal och är en central mittfältare med otrolig offensiv talang. Denna säsong har han stått för två mål och nio assist i La Liga. En mittfältare som har förmågan att spela fram sina medspelare eller dribbla förbi motståndaren själv. Har varit motorn i Villareal denna säsong det kan vi se främst genom att han snittar 57 bollkontakter per match. Priset för den spanske mittfältaren skulle vara 60 miljoner Euro då det är hans utköpsklausul.

Éderson är en defensiv mittfältare som skulle kunna ge mer frihet till Vermeeren och Barrios som man vill ha. Baena, O´Riley och Wieffer skulle vara den där mittfältaren som kan ge laget den kreativiteten som saknas på mittfältet.

Koke har i veckan skrivit nytt kontrakt med Atlético till 2025 men det finns klausuler varje säsong för att förlänga. Han kommer alltså vara en Atlético spelare tills han slutar med fotboll.

Anfallare

Det ryktas att det ska tas in ett stort namn som anfallare. Det har saknats en klassisk nummer nia i Atlético som kan göra 30 mål under en säsong och det är det som jagas.

Viktor Gyökeres ska vara anfallaren som är högst upp på Atlético Madrids lista. Atlético Madrid ska ha ställt en förfrågan till Sporting som värderar svensken till minst 90 miljoner Euro. Atlético Madrid är inte redo att betala en sådan hög summa för en spelare. Vi alla svenskar vet redan vilken otrolig säsong Gyökeres har för Sporting, 36 mål på 39 matcher är helt otroligt. Han är nog för dyr för Atlético och kommer gå till någon annan klubb.

Jonathan David är en annan anfallare som Atlético kollar på. Under januarifönstret var det också ett tydligt intresse hos Atlético men spelaren och Atlético lyckades aldrig komma överens. David och hans agenter förväntade sig ett bättre kontrakt än det de fick. De senaste två säsongerna har kanadensaren gjort 48 mål på 77 matcher för Lille. Marknadsvärde på 50 miljoner Euro och det är även det jag tror han skulle kosta för Atlético. En anfallare som många lag ska vara intresserade av i sommar och han är redo för nästa steg i sin karriär.

Robert Lewandowski ska det bli en ny Luis Suarez? Atlético ska ha intresse för den polska anfallaren och om en affär skulle ske kommer Felix gå till Barcelona. Det skulle vara dumt ekonomiskt att byta ut Felix som man la 100 miljoner Euro på mot en gammal polsk anfallare utan återförsäljningsvärde. Men Atlético kanske märker att Felix inte har något intresse på marknaden och försöker få något för han och därför ser de Lewandowski som ett alternativ. Även om Lewandwoski är en bra anfallare som fortfarande har kvalitet är det dumt att ta in honom då det finns yngre anfallare att värva.

Samu Omorodion ännu en gång kanske rätt namn redan finns i truppen. Samu som köptes till denna säsong från Granada till Atlético och sedan lånades ut till Alaves har verkligen imponerat. När han värvades gjorde Atlético bara det för att det fanns mycket försäljningsvärde i spelaren. Men på grund av hur han har spelat under sitt lån är Atlético redo att ge han chansen till nästa säsong. Har gått från att vara värd 400 tusen Euro till 40 miljoner Euro. Den 19 årige anfallaren har stått för nio mål på 28 matcher denna säsong. Över hela ligasäsongen har Alaves endast gjort 26 mål. Han är en stor anfallare som liknar Diego Costa i sitt spelsätt, personligen vill jag verkligen se han i Atlético tröjan nästa säsong.

Ryktas ut från Atlético

Om man vill köpa spelare måste även spelare lämna. Här kommer de spelarna om har ryktats lämna Atlético Madrid.

Joao Felix kommer nog aldrig vara en Atlético spelare igen och det ryktas att Atlético är redo att acceptera bud på 60 miljoner, alltså hälften av vad de betalade för honom när de köpte han från Benfica. Barcelona ska endast vara redo att låna spelaren kommande säsong också men då med en köpklausul på 30 miljoner Euro.

Saul är ännu en spelare som ryktas lämna, främsta anledningen till att han lämnar är att han tjänar för mycket pengar i sitt kontrakt. Det hade varit tragiskt att se Saul lämna för att han var en sådan bra spelare för några år sedan. Tyvärr har han varit urform över ett antal säsonger nu. Det största problemet är att hitta vem det är som ska köpa han.

Mario Hermoso verkar spela ut sitt kontrakt med Atlético och kommer lämna som bossman till något annat lag när säsongen är slut. Hans agenter ska enligt Marca leta efter en ny destination åt spelaren.

Angel Correa har inte varit tillräckligt bra för den lön han tjänar. Han förväntas också lämna klubben under sommarfönstret. Intresse ska fortfarande finnas från Saudiarabien.

Axel Witsel ser också ut att vara på väg att lämna klubben med intresse från MLS. Inter Miami och LA Galaxy ska vara lagen som är intresserade av Witsel och ska ha gett väldigt intressanta bud till spelaren. Diego Simeone och Atlético Madrid ser gärna att han stannar i klubben även nästa år. Därför är det upp till spelaren vad som händer.

Antingen Morata eller Depay kan också komma att lämna klubben. Atlético ska vara intresserade av att sälja en av dem samt Correa i sommar.

Untouchable i Atlético Madrid

Atlético Madrid har släppt en lista på sju spelare som de inte under några omständigheter kommer att sälja i sommar. Listan är följande; Griezmann, Barrios, Riquelme, De Paul, Koke, Lino och Oblak.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-03-27 16:51:00
Author

Fler artiklar om Atlético