Lagbanner
Inför: Cádiz - Atlético Madrid

Inför: Cádiz - Atlético Madrid

Atlético reser söderut i ett försök att dryga ut serieledningen efter att Real Madrid förlorat under lördagen.

Atleti kommer från en stark seger mot Valencia i förra omgången och nu väntar ett möte mot Cádiz borta på Ramón de Carranza. De senaste dagarna har dock varit jobbiga för huvudstadslaget då både Yannick Carrasco och Mario Hermoso har testat positivt för Covid-19. Två av lagets viktigaste spelare under säsongen tvingas alltså vara isolerade och får följa denna matchen hemifrån istället. Trippier är fortsatt avstängd men annars finns inga andra skadebekymmer och Simeone ska ändå kunna ställa ett starkt lag på banan. Nyförvärvet Moussa Dembélé är på nytt med i truppen, läge för en debut?

Truppen i sin helhet:
Oblak, Grbic, Giménez, Lodi, Savic, Felipe, Vrsaljko, Àlvaro, Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Herrera, Vitolo, Félix, Suárez, Dembélé

Cádiz är nykomling och parkerar i skrivande stund på en stark 12:e plats, dock bara med sex poäng ner till nedflyttningsstrecket. Formen är svag med bara en seger på de åtta senaste ligamatcherna. Det är ett kontringsstarkt lag som låter sin motståndare styra och ställa med bollinnehav, faktum är att Cádiz är det lag som har minst boll i hela ligan. Det finns ett par skickliga spelare, t.ex. Anthony Lozano, Álvaro Negredo och Álex Fernandez. Ivan Saponjic har även lånats in från just Atlético Madrid, ska han sänka sin arbetsgivare?

Potentiella startelvor:
Cádiz (4-4-2): Ledesma - Carcelén, Alcalá, Fali, Baró - Salvi, Garrido, Jønsson, Fernández - Negredo, Lozano

Atlético (3-5-2): Oblak - Savic, Giménez, Felipe - Llorente, Koke, Torreira, Lemar, Lodi - Suárez, João Félix

En tuff match väntar nere i södra Spanien där Atleti förväntar sig att ha mycket boll. Det kan bli tufft att bryta en förväntad försvarsmur men här krävs nästan tre poäng. Senast de möttes, då i Madrid, hade man inga problem att vinna. Slutresultat skrevs då till 4-0 där Félix blev tvåmålsskytt. 

Tippat slutresultat:
Cádiz - Atlético 0-2

Var: Ramón de Carranza (Cádiz)
När: 31/1 16:15
Domare: Jesús Gil Manzano

¡Aúpa Atleti!

Filip Johansson@DiegRojiblanco2021-01-30 22:32:07
Author

Fler artiklar om Atlético