Lagbanner
Inför: El derbi Madrileño

Inför: El derbi Madrileño

Då var det dags igen, ytterligare ett derby mot Real Madrid. Den här gången kanske till och med ett helt titelavgörande derby.

Atleti kommer till söndagens derby med härliga nyheter i bagaget. Trippier har avtjänat sin avstängning och är tillgänglig att spela igen, av rapporterna att döma kliver han rakt in i startelvan. Även Carrasco är tillbaka efter skada och Lemar vann kampen mot klockan efter smällen han ådrog sig i senaste matchen mot Villarreal. Just den segern var viktig på många sätt. Oblak fick äntligen hålla nollan igen efter åtta raka matcher med insläppta mål, Félix fick göra mål igen och man fick sist men absolut inte minst vinna igen efter debaclerna mot Levante. De enda som saknas inför derbyt är Giménez som är fortsatt skadad och Herrera som saknas på grund av personliga skäl.

Truppen i sin helhet:
Oblak, Grbic, Lodi, Savic, Felipe, Hermoso, Trippier, Vrsaljko, Kondogbia, Torreira, Koke, Saúl, Lemar, Llorente, Vitolo, Carrasco, Félix, Suárez, Correa, Dembélé

Real Madrid kommer till Wanda Metropolitano med fin form. Efter chockförlusten mot Levante i slutet av januari har segrarna radats upp. Exempelvis slog man Atalanta på bortaplan i Champions League och har därmed ett bra utgångsläge inför returen. Målskyttet har dock varit lite skralt, den största anledningen till det kanske stavas Karim Benzema. Fransmannen har gått skadad ett tag och ersättarna Mariano och Hugo Duro är såklart flera nivåer sämre. Nu är han dock tillbaka i truppen och väntas starta matchen. Senast kommer Real dock från ett oavgjort resultat mot Real Sociedad där Vinicius sent kvitterade baskernas ledningsmål. 

Potentiella startelvor:
Atlético (3-5-2): Oblak - Savic, Felipe, Hermoso - Trippier, Llorente, Koke, Saúl, Carrasco - Correa, Suárez

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Lucas, Varane, Nacho, Mendy - Modric, Casemiro, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius

Derbyn på Wanda Metropolitano brukar inte bjuda på målrika tillställningar och detta blir nog inget undantag. Real Madrid har större press på sig att vinna då man behöver plocka poäng för att närma sig just Atleti i toppen. Simeone nog inte skulle vara helt missnöjd med ett kryss. Det blir intressant hur argentinaren ta sig an matchen. I säsongens första derby backade laget hem och Real kunde då ta en av sina enklare segrar den här säsongen. Gör han om det eller har han lärt sig av sitt taktiska misstag?

Gissning på slutresultatet:
Atlético - Real Madrid 0-0

Var?: Estadio Wanda Metropolitano (Madrid)
När?: 7 mars 16:15
Domare: Alejandro Hernández Hernández

¡Aúpa Atleti!
 

Filip Johansson@DiegRojiblanco2021-03-07 11:09:18
Author

Fler artiklar om Atlético