Lagbanner
Civitas Metropolitano, 2024-01-31 21:00

Atlético - Rayo Vallecano
2 - 1

Inför rapport Atlético Madrid – Rayo Vallecano
Atlético Madrid ställs ikväll mot Rayo Vallecano på hemmaplan.

Inför rapport Atlético Madrid – Rayo Vallecano

Det är dags för det första Madrid derbyt denna vecka när Atlético Madrid ställs mot Rayo Vallecano på hemmaplan. Atlético hoppas på att bygga vidare på den fina formen de visade i senaste matchen mot Valencia. Vallecano kommer vara revanschsugna efter förra gången lagen möttes.

Matchen mellan Atlético och Vallecano är omgång 20 i La Liga. Dock spelas denna match ungefär en vecka efter de andra lagen, då Atlético spelade i spanska supercupen samtidigt som denna omgång var schemalagd. Atlético Madrid kommer till matchen med fyra raka segrar och tre raka hållna nollor. Atlético visade på riktig kvalitet senast hemma mot Valencia, Som är ett av seriens formstarkaste lag. Försvaret hos Atlético stod tätt och Valencia lyckades inte skapa en enda farlig chans. Medan Offensiven visade upp högsta klass.

Förra gången dessa lag möttes var omgång tre i La Liga. Matchen slutade hela 0–7 till gästande Atlético Madrid. I en match där målskyttet var utspritt bland sex olika spelare. Om det blir samma siffror denna gång är svårt att säga men det är en bra match vi har framför oss. Skadeläget för Atlético inför matchen ser ut följande, Azpilicueta meniskskada, osäkert när han är tillbaka men kommer minst missa en månad (foxsports). Giménez muskelskada, gick av efter 59 minuter i förra matchen mot Valencia, blir inte med i truppen mot Vallecano (foxsports). Marcos Paulo och Vitolo borta med korsbandsskador. Lemar skadad hälsena, tillbaka som tidigast i slutet av februari (foxsports).

Det är ett hektiskt spelschema för Atlético Madrid just nu med tre matcher på en vecka. Även om matchen mot Vallecano är viktig tror jag att vi kommer få se en roterad elva, då huvudfokuset nog ligger på söndagsmatchen mot Real Madrid. Det hade varit kul att se Vermeeren göra sin första match nu mot Vallecano, om han startar skulle Koke kunna vila inför nästa match. En till start från Barrios hade varit kul att se, men osäker på hur hög belastning Simeone vill lägga på honom eftersom han kommer tillbaka från en skada. Försvaret är lite försämrat på grund av ytterligare en skada men förhoppningsvis är Giménez tillbaka till nästa match. Risken för underskattning och att Atlético inte är lika fokuserade på denna match som motståndarna är något som kan ge Vallecano en chans i matchen. Man måste komma ihåg att detta är ett derby.

Min förväntade startelva:
Oblak – Savic – Witsel – Hermoso – Riquelme – Barrios – Vermeeren – De Paul – Llorente – Correa – Griezmann

Bortalaget Vallecano kommer till dagens match utan seger i deras tre senaste matcher. Vallecanos statistik mot Atlético är otroligt dystert. 19 matcher 15 förluster och bara en seger. Den segern inträffade 2013 och det var den senare Atlético spelaren Baptistao som vann matchen för Vallecano. Ska Vallecano lyckas vinna dagens match måste de få fart på sitt målskytte. Med endast 18 gjorda mål i La Liga och deras bästa målskytt är vänsteryttern Álvaro Garcia med fyra. Enligt XG-tabellen ska laget ha gjort nästan sju mål mer än vad de faktiskt har gjort. Anledningen kan vara att ingen av deras tre anfallare har hittat formen. Med relativt stora namn framåt som Raul De Tomas, Radamel Falcao och Atlético lånet Serigo Camello är det lite förvånande att ingen av dem har gjort mer än två liga mål. Defensivt är Vallecano stabila. Bara 26 insläppta mål i ligan vilket är minsta antalet insläppta mål av alla lagen på den undre halvan. Då ska man även komma ihåg att de släppte in sju mål mot Atlético. Vallecano har en stabil säsong ligger på en 13onde plats i ligan, dock får de hjälp av lagen i botten som verkligen underpresterar.  Spelare som saknas för Vallecano inför kvällens match är följande, Unai Lopez avstängd, Bebé spelar afrikanska mästerskapet med Kap verde, Diego Méndez skadad. Tvivlar på att Francisco Rodriguez gör många ändringar i startelvan från deras senaste match som slutade 0–0 mot Sociedad. Ciss kommer nog gå in i elvan istället för Lopez som är avstängd, och jag tror Garcia kommer starta över Chavarria.

Min förväntade startelva:
Dimitrievski – Balliu – Hernandez – Lejeune – Espino – Palazon – Ciss – Valentin – Garcia – De Tomas – Camello.

Alltid spännande med Madrid derbyn, denna match är viktig för Atlético som vill dra ifrån Athletic Club på femte platsen. Fokus defensivt för Vallecano som inte kommer vilja uppleva en till 7–0 förlust. Kan Atlético vinna sin femte match i rad återstår att se.
Matchen har avspark kl 21:00 och man ser matchen på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-01-31 12:28:00
Author

Fler artiklar om Atlético