Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-02-20 21:00

Inter - Atlético
1 - 0

Inter – Atlético Madrid: Bara ett mål skiljer lagen åt efter första matchen
Det är fortfarande allt att spela om i returmötet

Inter – Atlético Madrid: Bara ett mål skiljer lagen åt efter första matchen

Den första av två matcher mellan två storlag. En riktig taktisk duell som avgörs på ett individuellt misstag. En ett målsledning för Inter gör att denna åttondel lever vidare till returmötet.

Första halvlek
Det var inte en rolig halvlek om man gillar farliga chanser men om man gillar taktisk fotboll hade man kul. Båda lagen börjar halvleken defensivt och Atlético ger taktpinnen till Inter som får föra stora delar av första halvlek. Atlético försvarar oftast med en låg 5-4-1 formation för att krympa ytorna i mitten. Det är ett Inter som försöker skapa chanser på många olika sätt antingen genom att spela sig igenom efter backen, eller genom att slå långbollar. Men inget tar sig förbi Atléticos backlinje. Dimarco på vänsterkanten springer i djupled flera gånger men han får aldrig bollen. Atléticos anfallsspel är genom att sakta ta sig högre upp i planen för att etablera ett spel. Att spela sig sakta uppåt i banan är något de har lyckats med men de har aldrig riktigt kunnat etablera något spel eller skapa chanser. Matchens farligaste chans kommer genom ett tidigt inlägg från Barella som helt ostört kan stå och måtta in bollen till Martinez, men argentinaren lyckas inte överlista Oblak i mål. Nästa halv chans för Inter när Rodrigo De Paul slår en urusel passning som Thuram enkelt läser och kan kontra på. Fransmannen spelar bollen till Martinez som tar en touch och sen skjuter på täckande Atlético spelare till hörna. Några mer farliga chanser var det inte riktigt i matchen. Båda lagen känns nöjda med första halvlek. Inter har skapat mer än gästerna men det märks att Atlético hellre vill hålla nollan än göra mål framåt.

Andra halvlek
I början av andra halvlek går Giménez ut på grund av skada och in kommer Savic. Det är ett Inter som är mycket mer sugna på att spela fotboll än Atlético första kvarten av andra halvlek. Inters första chans kommer med en snabb omställning där Dimarco spelar in bollen till Arnautovic som skickar bollen högt över. Båda lagen spelar mer direkt fotboll för att snabbare komma till chanser. Men det är bara Inter som kommer till chanserna. Nästa chans för hemmalaget kommer genom ett snabbt passningsspel förbi Atléticos lagdelar och Martinez spelar fram Arnautovic som skickar bollen över mål igen. Nästan en identisk chans som till den i första halvlek kommer för Inter när ett tidigt inlägg slås till Martinez som nickar mot mål men Oblak räddar. Målet skulle komma för hemmalaget som verkligen tryckte på framåt. Ett slarvigt bolltapp på mitten av Atlético öppnar upp för en kontring, det är Martinez som blir fri spelad mot mål men hans skott räddas av Oblak som släpper retur, en retur som Arnautovic gör mål på. Efter målet försöker Atlético trycka på offensivt men kan inte komma till ett enda skott på mål eller till någon farlig chans. Det är Inter som vinner matchen och är i förarsätet till returmötet.

Tankar efter matchen
Diego Simeones taktik funkade riktigt bra i första halvlek och man såg vad han ville göra. I andra halvlek fick Atlético en dålig start och de ryckte aldrig upp sig heller. Det målet vi släpper in är genom ett individuellt misstag som många andra gånger denna säsong. Det är en miss i kommunikationen mellan Reinildo och De Paul som båda lämnar bollen och Inter kan ta tillbaka den. Bolltappet är självklart för dåligt speciellt i en sådan här viktig match, men det som var värst är De Pauls hemåt löpning. Han är först inblandad i bolltappet på mittplan sen joggar han hem och han låter även Arnautovic smyga fram och slå in returen. Hade De Paul sprungit hem och följt sin spelare hade han kunnat rädda upp sitt misstag. Inter spelade i stora delar ut Atlético i matchen och de är klart värdiga vinnare i matchen. Dock kommer utmaningen att möta Atlético vara mycket svårare på bortaplan. Andra saker som hände i matchen som väcker känslor är skadorna och byten. Både Griezmann och Giménez kliver av matchen på grund av skador. Extra tråkigt för Giménez att bli skadad igen efter han precis kommit tillbaka från en skada. Förhoppningsvis är det inget farligt för spelarna och de kommer vara tillbaka till helgens match. Diego Simeone låter den formstarkaste anfallaren Atlético har sitta på bänken i hela matchen. Morata hoppar in i matchen även fast han var helt ur matchform och det syntes både när han fick chanser offensivt och i det defensiva spelet. Correa var bra senast mot Las Palmas och det förvånar mig inte att han byts in i stället för Griezmann. Men att låta Depay sitta på bänken i en match som Atlético vill kontra och spela snabba omställningar förvånar mig otroligt mycket.

Matchens spelare:
Inter: Nicolo Barella, han var överallt på planen. Ena stunden skapade han en chans offensivt och andra vinner han tillbaka bollen defensivt. En monsterinsats från den lilla italienaren
Atlético Madrid: Axel Witsel, tror att han kommer ha huvudvärk imorgon, han tog verkligen allt i luftrummet.
Nästa match för Atlético Madrid är mot Almería i La Liga på lördag och för Inter väntar Lecce.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-20 23:41:22
Author

Fler artiklar om Atlético