Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-02-20 21:00

Inter - Atlético
1 - 0

Inter – Atlético Madrid: Det är dags att visa musklerna
Blir det andra raka segern för Atlético mot Inter?

Inter – Atlético Madrid: Det är dags att visa musklerna

Första av två matcher i Champions League åttondelsfinalen. Atlético reser till Milano och ska möta förra årets CL finalister Inter på San Siro. Båda lagen har ambitioner att gå till finalen.

Atlético Madrid
Bara två dagar efter att ha krossat Las Palmas ska Atlético spela igen, denna gång mot ett av världens bästa lag. Inter Milan står som motståndare för Los Rojiblancos i säsongens viktigaste match hittills. Inter mot Atlético är den enda åttondelsfinalen där två lika bra lag möts. Det finns argument som säger att båda lagen kan gå till final. För att ge sig själva ett bra utgångsläge inför hemmamatchen behöver Atlético undvika förlust. Tyvärr har offensiven varit halvknackig de senaste matcherna. En rejäl urladdning mot Las Palmas med fem mål framåt men tre av målen är rejäla misstag av Las Palmas och ett mål var en straff, det säger att Atlético hade mer tur än vad de var bra senast. Att säga att Atlético bara hade tur mot Las Palmas är självklart fel. Atlético pressade Las Palmas riktigt bra och tvingade fram misstagen från dem. Det som Atlético spelarna gjorde bäst var dock försvarsspelet, Las Palmas skapade knappt någon chans i hela matchen. Innan Las Palmas matchen var man mållösa i två raka och saknade all kreativitet offensivt. Men Cholo har kanske hittat lösningen på det problemet och lösningen är att spela mittfältaren Marcos Llorente på topp. En otroligt bra press spelare och en hårt jobbande anfallare, han ger mer frihet till Griezmann som kommer ha mindre defensivt arbete att bry sig om. Llorente är inte bara en hårt jobbande
spelare han är även bra på att vara på rätt plats vid rätt tillfälle det såg vi i den senaste matchen.

Startelvan
Det är otroligt goda nyheter som har kommit från Atlético Madrid idag och igår, Álvaro Morata och Gabriel Paulista är båda tillbaka i träning samt reser till Milano med laget. Skadelistan till Inter matchen är följande, Azpilicueta, Vitolo, Paulo samt Lemar fortfarande borta från spel. Den roterade startelvan i förra matchen gör att många viktiga spelare kommer helt utvilade till denna match. En otroligt svår match som kommer avgöras genom vilken tränare som kan taktiskt slå den andra. Jämn bra lag sett till spelartrupp där båda lagen har sina stjärnor som sticker ut samt sina hårt jobbande spelare. Därför är det taktiken hos båda lagen som kommer vara det som avgör matchen. Två lag som är kända för sin defensiv och omställningsfotboll. Det stämmer att Diego Simeone har försökt att spela en offensivare fotboll än den han spelade tidigare, men i CL speciellt mot starka lag då är det den gamla fotbollen som spelas. Att gissa morgondagens elva har blivit betydligt mycket lättare eftersom spanska tidningar var och kollade på Atléticos träning idag där den förväntade elvan testades. Det har rapporterats att Marcos Llorente får fortsatt förtroende som striker och att Saul som stod för en bra insats mot Las Palmas också kommer starta mot Inter. Mest förvånande var att Reinildo användes som en vänster wingback i träningen. En defensiv attityd från Diego Simeone som kanske startar med fyra mittbackar.

Min förväntade startelva:
Oblak – Hermoso – Giménez – Witsel – Reinildo – Saul – Koke – De Paul – Molina – Griezmann – Llorente

Inter
Även Inter spelade helt ut sitt motstånd i sin senaste match där de vann 4–0 mot Salernitana. Tillskillnad från Atlético var det Inters bästa lag som spelade matchen. Anfallsduon Thuram och Martinez byttes inte av förens en timme hade spelats. Dock spelade inter i fredags alltså en hel dag innan Atlético därför kanske spelarna har hunnit återhämta sig helt. Inter är ett av världens bästa lag det är omöjligt att förneka det. Bara en förlust i ligan och 20 segrar, de blåsvarta från Milano verkar segla säkert till en ligatitel. En av Inters många styrkor är deras defensiv, de har bara släppt in tolv mål i Serie A i år. De är ett lag som är svåra att bryta ned och ger gärna motståndarna mer bollinnehav för att kunna kontra vid misstag. Inters enda förlust i ligan är mot Sassuolo. I den matchen var det Inter som hade mer av bollen och Sassuolo som stod lågt och fick ut det mesta av fasta situationer och skott utifrån. I den matchen träffade Inter bara mål på tre av deras 13 skott. Matchen de förlorade var dock längesen och i deras senaste tio matcher har de nio segrar och ett kryss. I Inters fall vill de vinna första matchen med mer än ett mål. Borta mot Atlético kommer bli riktigt svårt och om de vill gå vidare från åttondelen behövs en bra insats direkt.

Startelvan
Inter kommer starta med liknande elva som i senaste matchen. Simeone Inzaghi är en tränare som gillar struktur och gör sällan förändringar i startelvan. Det är nog det som gör laget till det de är, ett samspelt och svår spelat lag. Varje spelare vet vad den andra ska göra med bollen och hur den är defensivt. Deras defensiv är en sak som gör dem otroliga men deras offensiv är också världsklass. Lautaro Martinez och Marcus Thuram har tillsammans denna säsong i ligan 39 poäng. Det kommer bli svårt för Atlético att få stopp på duon. Jag tror att taktiskt kommer Inzaghi försöka ta kontroll över matchen, även om de är ett lag som funkar bättre med mindre bollinnehav. Det är på San Siro och därför tror jag att Inzaghi vill stänga matchen tidigt för att ha ett sånt bra utgångsläge i match två som möjligt. Mycket fokus i denna match som i alla matcher för Inter kommer vara ytterbackarna. Denzel Dumfries och Federico Dimarco är spelarna som oftast sköter speluppbyggnaden hos Inter. För att undvika att tappa bollen i en farlig position använder Inter ytterbackarna i stället för mittbackarna i uppspelsfasen.

Min förväntade startelva:
Sommer – Bastoni – De Vrij – Pavard – Dimarco – Mkhitaryan – Calhanoglu – Barella – Domfries – Martinez – Thuram

Tankar inför match
Som sagt är det den jämnaste åttondelsfinalen där båda lagen kan gå hela vägen i turneringen. Två hyfsat lika lag i deras spelsätt, dock liknar Inter mer ett Atlético för några år sedan än det vi har idag. Det kommer vara två matcher där jag inte förväntar mig många mål. Om Atlético startar med samma startelva som på träningen visar det att Cholo förbereder sig på Inters kontringar. Atlético kommer till spel med en rutinerad elva där alla spelarna vet vad det betyder att spela en match som denna. Pablo Barrios kommer nog få ett inhopp i andra halvlek i stället för Saul, och om han håller i formen som han har haft sedan skadan kommer han starta returmötet sen. Det kommer vara en otroligt taktisk match mellan två riktigt bra smarta tränare. Det är två lag som nästan aldrig mött varandra, därför kommer dessa två matcher vara otroligt intressanta.

Matchen kommer spelas klockan 21:00 imorgon 20/2 och man ser matchen på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-19 19:41:14
Author

Fler artiklar om Atlético