Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-02-04 21:00

Real Madrid - Atlético
1 - 1

Matchrapport Real Madrid – Atlético Madrid
Llorente matchhjälte när Madrid derbyt spelas för en fjärde gång denna säsong

Matchrapport Real Madrid – Atlético Madrid

Det slutar lika i fjärde matchen denna säsong mellan Real och Atlético. En match med domaren i fokus igen för Real Madrid. Atlético lyckas ta med sig något från matchen även om offensiven saknades under större delen av matchen.

Första halvlek
Matchen börjar som förväntat med att Real Madrid har taktpinnen i matchen. En del halv chanser från båda lagen i början av matchen och båda målvakterna får stå för en fin räddning var. Efter ungefär en kvart börjar Atlético komma in i matchen och har mer bollinnehav. Atlético försöker mest få ner på tempot i matchen när de har bollen och vänta ut Real för att hitta igenom och skapa något. Matchens första stora chans kommer för Real Madrid och ger utdelning. En dålig rensad boll hamnar hos Brahim Diaz som med hjälp av Atlético ben får ut bollen till Vazquéz som spelar bollen in i mitten av straffområdet igen och Brahim Diaz får bollen och gör mål. Atlético försvaret är i tro om att Vazquez är offside och väntar på avblåsning därför står de nästan som statyer och låter Brahim Diaz springa igenom. VAR reprisen visade dock tydligt att han var onside. Atléticos kvitteringschans kommer bara några minuter senare men Lunin lyckas göra en jätteräddning på Witsels nick. Resterande tid ut av halvleken var det halvchanser för Real Madrid och Atlético som spelade många felpass i uppspelsfasen.

Andra halvlek
Halvtidssnacket från Simeone verkade ha funkat eftersom Atlético kommer ut med en helt annan energi än i första. I den 48:e minuten nickar en omarkerad Stefan Savic in kvitteringen, tyvärr blir målet bortdömt eftersom Saul är offside och han stör målvakten från att nå bollen. Efter målet tappar Atlético sin kontroll över matchen och Real tar tillbaka sin. Det är två gånger Real kommer in i Atléticos straffområde under denna period och förmodligen ska ha straff men domaren väljer att inte blåsa. Atlético går väldigt offensivt i hopp om att trycka ner Real Madrids försvarslinje. Men deras slarvighet i uppspelsfasen hindrar dem att göra något och ger bara Real bra kontringsmöjligheter. Den farligaste kontringen Real fick var när de kommer fyra spelare mot två Atlético spelare, Valverde släpper bollen till Rodrygo som skjuter mitt på Oblak. Simeone gör ett försök att förändra matchbilden och gör alla sina fem byten innan Ancelotti gör ett. Mest noterbara spelarna Simeone byter ut är Koke och De Paul som båda hade gjort en bra match. Brahim Diaz var helt klart Reals farligaste spelare och skapade chans efter chans offensivt. Innan han blev utbytt lyckas han tunnla Hermoso på kanten av straffområdet men missar mål när han väl ska skjuta. Minuterna av matchen tickade på och det blev mer och mer tydligt att Real försökte spela av matchen. Atlético spelarna hade svårt att ens få tag i Real spelarna när de hade bollen, det kan vara på grund av alla byten som Simeone gjorde man kunde märka en tydlig obalans i laget. Chanserna började dock komma i slutet av matchen, Correa vinner bollen av Mendy och spelar in bollen till Griezmann som försöker klacka in bollen men Lunin räddar. Efter det var det bara halv chanser som Atlético lyckades skapa och man trodde att Real skulle vinna. Men i matchens sista minuter slår Savic in ett inlägg som skarvas vidare av Depay till Llorente som kan nicka in kvitteringen. Dåligt försvarsspel från Real som bara faller och ger Savic tid att sikta in krossbollen.

Tankar efter matchen
Real Madrid dominerade matchen i stora delar och hade mer boll men det var något man förväntade sig innan, Atlético gör ett bra jobb i att hålla Real borta från farliga chanser. Simeones försök att få kontakt i matchen med hans byten tycker jag gjorde det svårare för Atlético, eftersom det tog ett tag för spelarna att komma in i det. Speciellt eftersom Atlético bytte in offensiva spelare och behövde byta formation, de startade matchen med en 3-5-2 men efter bytena spelade de med en form av en 4-2-4 när de hade bollen och utan 4-4-2 eller 5-3-2. Snackisen efter matchen kommer definitivt vara domaren. Det började redan i första halvlek när han ger Saul ett gult kort efter en tackling där han klart prickar bollen först, tidigare i matchen hade han inte gett Bellingham ett gult för en tydlig stämpling på De Paul när engelsmannen kommer in alldeles för sent. I andra halvlek fortsätter det och Real Madrid ska nog ha haft minst en straff i matchen, det är två situationer som jag kan se dömas åt andra hållet av en annan domare men tyvärr för Real får de inget med sig. Det här med att VAR och domare dömer för eller emot lag oftare än andra är något jag inte tycker stämmer. Real ska ha med sig en straff i denna match men i matchen mot Almería är det Real som får domslut med sig som kanske inte borde ha varit det. Denna match jämnar statistiken på domslut för och emot Real Madrid. Hade Atlético spelarna visat mer passion och slagit fler inlägg mot det nicksvaga Real försvaret hade de kunnat få med sig mer än en poäng, men ingen kreativitet eller att någon spelare gjorde något extra är anledningen till att det bara blev en poäng. För båda lagen betyder denna poäng väldigt lite men jag tror den är mer uppskattad i Atlético led.

Matchens spelare
Real Madrid: Brahim Diaz, även om han bara spelade en timme var han den mest aktiva Real spelaren och visade att han ville vinna.
Atlético Madrid: Jan Oblak, gör många räddningar i en match där han blev testad ganska ofta.

Båda lagen har hektiska spelscheman i februari, nästa match för Atlético är på onsdag 7/2 mot Athletic club i Copa del Rey. Nästa match för Real är Girona på lördag 10/2.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-05 00:14:00
Author

Fler artiklar om Atlético