Lagbanner
OFFICIELLT: Borja Bastón lämnar för Swansea

OFFICIELLT: Borja Bastón lämnar för Swansea

Atlético de Madrid säljer canteranon för €18 miljoner.

Det var i samband med torsdagen som Atlético de Madrid och Swansea offentliggjorde att Borja Bastón lämnar för spel i Premier League på permanent basis. Överenskommelsen mellan de båda parterna föll på plats i början av veckan, sedan genomförde Atlético en sista undersökning av hans armbågsben för att skicka intyg till Swansea om att allt är i sin ordning och därefter reste anfallaren till Wales. Väl på de brittiska öarna genomförde Borja de sedvanliga procedurerna för att hans övergång skulle bli officiell. Efter läkarundersökningen och kontraktsskrivningen presenterades han som ny Swansea-spelare. 

Swansea har offentliggjort att Atlético sålt Borja för sammanlagt £15,5 miljoner (motsvarande €18 miljoner) och någon återköpsklausul kommer inte finnas med i anfallarens kontrakt. Det sistnämnda är inte särskilt märkligt med tanke på att Borja bara hade ett år kvar på sitt kontrakt med Atlético (som förlängdes via en option efter 2014-2015) och den spanska huvudstadsklubben antagligen inte kan värva spelare nästa sommar. I bästa fall skulle man kunnat förhandla sig till en återköpsklausul för en säsong. 

Efter att ha växt upp i Atléticos cantera, slagit Fernando Torres målrekord i ungdomslagen och varit på fem utlåningar i andra klubbar (Real Murcia, Huesca, Deportivo La Coruña, Real Zaragoza och Eibar) söker Borja lyckan på annat håll. Det är bara att önska honom all lycka på vägen. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-08-12 11:03:00
Author

Fler artiklar om Atlético