Lagbanner
OFFICIELLT: Fernando Torres skriver på ett avtal med Atlético de Madrid
Uno de los nuestros.

OFFICIELLT: Fernando Torres skriver på ett avtal med Atlético de Madrid

"Den som väljer Atlético, väljer också att känna något. Oavsett resultat" säger Fernando Torres i samband med presentationen av sitt nya kontrakt med den spanska huvudstadsklubben.

Fernando Torres stannar i Atlético de Madrid. 

Det står klart sedan den spanska huvudstadsklubben äntligen offentliggjort värvningen av anfallare under måndagen. 32-åringens kontrakt med Milan gick ut vid midnatt i fredags vilket gör att han ansluter till sin moderklubb som bosmanfall. Tidigare har han bara varit inlånad från Serie A-klubben sedan de nått en överenskommelse med Chelsea om att mer eller mindre ta över hans kontrakt i väntan på att det löper ut. Torres har skrivit på för den kommande säsongen, men valde att avstå optionen på ytterligare en säsong som skulle vara baserad på antal spelade matcher, mål, framspelningar etc. p.g.a. han hellre vill förhandla med Atlético om en fortsättning efter 2016-2017. Huvudanledningen till Torres beslut att stryka optionen i kontraktet är att Atlético hade kommit överens med anfallaren om ett kontrakt som sträcker sig till den 30 juni 2018 med option på ytterligare en säsong, men efter Diego Simeones möte med Miguel Ángel Gil Marín och Andrea Berta i Buenos Aires ändrade drog man tillbaka det föregående förslaget och presenterade ett "1+1"-kontrakt som Torres sedemera har funderat på om han vill skriva på. I slutändan presenterade han ett motanbud på ett år och det var så det fick bli. Samtliga parter nöjda. 

KONTRAKTSSKRIVNINGEN OCH FÖRHANDLINGSPROCESSEN: "Den här nyheten gör samtliga Atléticos, mig inkluderad, väldigt glad. Att utgöra en del och tillhöra Atlético än en gång gör mig överlycklig. Jag är överlycklig över att vara där jag hör hemma. Det är den enda platsen som jag alltid har viljat vara en del av och nu är det verklighet. Vi går in i en väldigt speciell säsong och den är speciell p.g.a. många orsaker. Det har pratats om många saker under förhandlingsprocessen, men i slutändan är det just den här möjligheten som blivit verklighet. Jag är lycklig över att vara här och har aldrig tvekat om vart jag vill spela under hela den här processen som förhandlingarna har inneburit. Det viktigaste är att jag har lyckats åstadkomma det jag själv har väntat på så länge. Det är en väldigt fin och speciell dag för mig".

FÖRSÄSONGEN: "Vi återvänder till Los Ángeles de San Rafael och det är en speciell plats för samtliga 'atléticos'. Det är här som det är tänkt att vi ska ladda batterierna och faktum är att arbetet som vi genomfört där borta har gett oss fantastiska resultat. Det är även där som förhoppningarna inför den nya säsongen höjs och där utför vi ett helt fantastiskt arbete. Det är något som vi förbereder oss för under vår semester och som är väldigt tufft, men i slutet av varje säsong brukar vi säga att Los Ángeles de San Rafael var en viktig faktor". 

DET KOLLEKTIVA PERSPEKTIVET: "Ur ett kollektivt perspektiv är det viktigaste att vi fortsätter konkurrera på den allra högsta nivån. Vi vill kunna konkurrera med vem som helst. Vi vill också fortsätta växa, men ur ett ödmjukt perspektiv. Det som vi har gått igenom under de senaste åren är en del av en process som säkerligen kan förbättra ännu mer". 

PÅ ETT PERSONLIGT PLAN: "På det personliga planet vill jag göra ett väldigt bra år, göra många mål, fortsätta klättra i tabellen över historiska målskyttar, ta mig förbi Adelardo, kanske även Peiró. Jag vill helt enkelt närma mig de allra bästa målskyttarna i historien och att det kommande året blir något att lägga på minnet". 

ATLÉTICO DE MADRID: "Den som väljer Atlético, väljer också att känna något. Oavsett hur det går rent resultatmässigt. Jag drar alltid tillbaka klockan och kommer ihåg hur det var i samband med nedflyttningen och när det inte längre fanns plats för nya 'socios' året därpå. Det gäller att vi njuter av den här perioden som är väldigt bra. Vi känner oss precis som när vi var väldigt små och drog på oss den här tröjan. Det är fint att se. Fler och fler barn drar på sig Atlético-tröjan. Vår supporterbas fortsätter att växa och vi jobbar vidare för att öppna dörren till alla de som vill förena sig med oss". 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-07-04 17:50:00
Author

Fler artiklar om Atlético