Lagbanner
OFFICIELLT: Javi Manquillo lånas ut till Sunderland

OFFICIELLT: Javi Manquillo lånas ut till Sunderland

Atlético lånar ut Javi Manquillo till Sunderland under 2016-2017.

Atlético de Madrid meddelar att man nått en överenskommelse med Sunderland gällande en utlåning av Javi Manquillo under den kommande säsongen. Canteranon lämnar därmed den spanska huvudstaden för sin tredje raka utlåning i jakt på speltid som Diego Simeone och hans tränarstab inte kan garantera honom. 22-åringen har tidigare varit på lån hos Liverpool, men engelsmännen bestämde sig för bryta avtalet efter halva tiden (ett drygt år) sedan man valt att satsa på andra alternativ. Manquillo tillbringade sedemera förra säsongen i Olympique Marseille där han gjorde ett mycket gott intryck, men Simeone hade bestämt sig tidigt för att man inte räkna med högerbacken inför 2016-2017. 

Manquillo gjorde sin inofficiella debut i en träningsmatch mot Zamalek hösten 2011 samtidigt som den officiella debuten kom en knapp månad senare i det historiska bottennappet mot Albacete (som man sedemera åkte ut mot i Copa del Rey efter att ha förlorat returen på Vicente Calderón). Han tog sig upp i seniorlaget på permanent basis den efterföljande säsongen, men övertygade aldrig Simeone. Argentinaren var aldrig särskilt förtjust i Manquillos försvarsspel. 

Högerbacken har till skillnad från förra sommaren tränat med Atlético under försäsongen, men lämnar nu för spel i Sunderland undet det kommande året. Flera klubbar runtom i Frankrike, Italien, Spanien och England ville värva Manquillo, men det slutgiltiga valet föll alltså på spel i Premier League. 

Sunderland har bakat in en köpoption i kontraktet mellan de båda klubbarna som de sedemera kan använda sig av i slutet av säsogen. Denna ligger på €11 miljoner. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-08-25 12:21:00
Author

Fler artiklar om Atlético