Lagbanner
OFFICIELLT: Šime Vrsaljko skriver på till 2021

OFFICIELLT: Šime Vrsaljko skriver på till 2021

Atlético har värvat den kroatiske landslagsmannen för €16+2 miljoner och han skriver kontrakt till den 30 juni 2021.

Šime Vrsaljko lämnar Sassuolo för spel i Atlético de Madrid. Det står klart sedan spanska huvudstadsklubben offentliggjort försvarsspelarens övergång under tisdagen. Atlético betalar €16 miljoner, men övergången kan uppgå i sammanlagt €18 miljoner om den kroatiske landslagsmannen lyckas uppnå de inskrivna klausulerna i kontraktet mellan de båda klubbarna. Vrsaljko har skrivit på ett 5-årskontrakt med Atlético och väntas tjäna ungefär €1,8-2 miljoner per säsong. Förhandlingarna mellan Sassuolo och Atlético pågick i all hemlighet under en längre tid, men när Vrsaljko meddelat den sportsliga ledningen att hans första och enda val är spel i röd-vitrandigt gick man således också ut med det hela i media. Vrsaljko valde spel i Atlético över Napoli (som hade en överenskommelse med Sassuolo långt innan de nådde en med Atlético) och när de båda klubbarna slutligen skakat hand flög Dr. José María Villalón till Bordeaux i Frankrike för att kroaten skulle genomföra sin läkarundersökningen, men det var först idag som man offentliggjorde affären. 

24-åringen ansluter till Atlético efter tre säsonger i Serie A där han varit en av Serie A:s bästa högerbackar under 2015-2016. Han tillbringade de två senaste säsongerna i Sassuolo sedan de köpt honom från Genoa sommaren 2014. Vrsaljko är visserligen född i Rijeka, men skolad i Dinamo Zagrebs ungdomslag dit han kom 14-åring från Zadar. Han tillbringade fyra säsonger i Dinamos seniorlag och vann fyra ligatitlar, två Cup-titlar och en Supercup-titel under tiden i den kroatiska huvudstaden. 

Atlético har varit på jakt efter en högerback som kan spela till vänster i backlinjen vid behov då man väntas låta Jesús Gámez lämna klubben i sommar. Vrsaljko väntas ta upp kampen om högerbacksplatsen som Juanfran har cementerad i nuläget. Det lyckades aldrig Jesús Gámez med även om han alltid visade en väldigt professionell attityd under sina två säsonger i röd-vitrandig. 

Vrsaljko befinner sig för närvarande på semester sedan snart två veckor tillbaka i tiden och väntas ansluta till försäsongslägret i Los Ángeles de San Rafael. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2016-07-05 17:45:00
Author

Fler artiklar om Atlético