Lagbanner
Officiellt: Theo Hernández förlänger till 2021 och lånas ut
foto: clubatleticodemadrid.com

Officiellt: Theo Hernández förlänger till 2021 och lånas ut

KONTRAKTSFÖRLÄNGNING. På torsdagsförmiddagen meddelade den spanska huvudstadsklubben att man förlänger kontraktet med försvarstalangen Theo Hernández till och med sommaren 2021 samtidigt som han lånas ut till Deportivo Alaves den kommande säsongen.

Theo Hernández kommer vara Atlético-spelare till sommaren 2021, det står klart på torsdagsmorgonen efter att den spanska storklubben bekräftat kontraktsförlängingen på sin hemsida. Den 18-årige vänsterbacken som fick följa med på sommarens försäsongsturnering i Australien kommer dock att lånas ut till Deportivo Alaves för att få speltid. Detta under den kommande säsongen.

Fransmannen kom till Atléticos ungdomslag 2008 och började då spela i Alevin A och har därefter spelat i samtliga ungdomslag där han tillsammans med sin bror, Lucas Hernández, varit B-lagets absolut bästa spelare under de gångna säsongerna, både i Segunda División B och i Youth League. Förra säsongen var han med och vann Copa del Rey på Juvenil-nivå efter att man slagit Real Madrid i finalen som spelades på Mallorca, detta med 3-2. Den gångna säsongen var han även uttagen i truppen i matchen mot Eibar på Estadio Vicente Calderón.

Samtidigt passar Atlético på att höja spelarens utköpsklausul från 6 miljoner euro till 24 miljoner för att hålla bland annat FC Barcelona borta från den talangfulle vänsterbacken.

Källa: clubatleticodemadrid.com

Alexander IvanovskiAlexander.Ivanovski@svenskafans.com@Ivanovski__2016-08-04 10:36:00
Author

Fler artiklar om Atlético