Lagbanner
Estadio de Vallecas, 2024-09-22 21:00

Rayo Vallecano - Atlético

Rayo Vallecano–Atlético Madrid: Smakstartsderbyt
Atlético Madrid ställer om från CL till La Liga och åker till stadsrivalen Rayo Vallecano.

Rayo Vallecano–Atlético Madrid: Smakstartsderbyt

Formstarka Atlétí reser till stadsrivalen Vallecano i den sjätte omgången av La Liga. Ett derby är alltid ett derby även om rivaliteten inte är lika stark som i Madrileño. Rayo är inget glamoröst lag men man ska inte underskatta Los Franjirrojos.

Atléticos form nu i inledningen av säsongen är otrolig, toppas endast av Barca som ännu inte tappat poäng. Simeone har ännu en gång fått defensiven att vara otrolig och om man inte släpper in kan man inte förlora.

Offensiven börjar ta sig mer och mer, spelarna kommer till chanserna nu är problemet bara att de två nya dyra anfallarna saknar självförtroende. Alexander Sörloths kroppspråk i inhoppet mot Leipzig var ett tydligt exempel på hur en spelare ur slag ser ut. Där kommer vi in till matchen nu mot Rayo, en riktigt bra match för Alvarez och Sörloth att skina. De två utan självförtroende behövs inte mot Real nästa vecka.

De två offensiva spelare som stuckit ut mest nu i början av säsongen, Llorente och Griezmann förväntar jag mig börjar på bänken mot Rayo då spelschemat är väldigt tufft just nu. Atlético har till och med klagat till förbundet angående det hårda matchschemat inför Real Madrid matchen.

Denna Rayo Vallecano match ska inte vara några problem för Atlético på papperet, men direkt när man tänker på det sättet kommer man ihåg förra säsongen, när man gång efter annan tappade poäng borta mot sämre lag.

Jag tror vi kommer få se en roterad elva mot Rayo, Celta Vigo redan på torsdag sedan derbyt mot Real Madrid. Det kanske också är en fördel att använda sig av hungriga och pigga spelare mot Vallecano då startspelarna redan har många minuter i benen. Om Rayo spelar som de gjorde förra våren kommer de försöka hot Atlético med en hög intensiv press i uppbyggnadsfasen sedan ligga lågt runt eget straffområde. Det är ett svårt lag att bryta ned och hela laget är krigare. Om De Paul vaknar på rätt sida är det han som kommer göra skillnaden i matchen med sina djupledsbollar.

Min förväntade startelva: 3-4-3

Oblak – Le Normand – Witsel – Lenglet – Molina – De Paul – Gallagher – Riquelme – Lino – Sörloth – Alvarez.

Rayo Vallecano har öppnat säsongen som förväntat, de är just nu på en tolfte plats och kommer nog sluta där någonstans. De gjorde sommarens roligaste signing enligt mig när de tog tillbaka James Rodriguez till spansk fotboll igen. Hittills har colombianen ännu inte fått starta men om han hittar formen kan det bli riktigt bra för Rayo.

Man har en ung spännande tränare på bänken i form av Inigo Perez som spelade i La Liga så sent som 2022. Han vill ställa upp med en 4-2-3-1 formation med boll men utan blir det mer som en klassisk 4-4-2. Perez har fått detta Rayo lag att spela relativt rolig fotboll och man ska verkligen inte underskatta dem. Rayo är inget lag som är rädda för att rulla boll, och har en vilja att ofta ta sig in i straffområdet, på deras två senaste matcher har de tagit 34 skott.

Det finns absolut ingen press på Rayo denna match och det kan vara till deras fördel, spelarna är extra taggade och kan spela med axlarna nere i stället för att vara pressade att vinna. Även mot Barca tog de ledningen och förlorade till slut bara med 2–1. Sen är det en fördel för Vallecano att Atlético spelade i CL i torsdags, det finns stor risk/chans att vissa ben är trötta.

De spelarna att hålla ett extra öga på i matchen är såklart Rodriguez om han kommer till spel. Jag såg honom i Copa America under sommaren och det finns fortfarande mycket fotboll i honom. Sen Sergio Camello som kommer från Atléticos akademi har startat på topp för Vallecano denna säsong.

Min förväntade startelva: 4-2-3-1

Batalla – Ratiu – Mumin – Lejeune – Chavarria – Gumbau – Valentin – Embarba – Trejo – Garcia – Camello.

Matchen spelas 21:00 på söndagen 22 september och visas på TV4play som vanligt.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-09-21 21:51:33
Author

Fler artiklar om Atlético