Lagbanner
Estadio de Vallecas, 2024-09-22 21:00

Rayo Vallecano - Atlético
1 - 1

Rayo Vallecano–Atlético Madrid: Underskattning och dåligt självförtroende
Conor Gallagher stod för ännu en superinsats i Atlético tröjan.

Rayo Vallecano–Atlético Madrid: Underskattning och dåligt självförtroende

Rayo Vallecano sätter käppar i hjulet i Atléticos titeldrömmar genom att sno två poäng. Atléticos dåliga första halvlek är anledningen till att man inte lyckas vinna. Julian Alvarez självförtroende måste komma tillbaka om man ska kunna utmana hela säsongen.

Derbystämning på Estadio de Vallecanes med ett vackert tifo. Pressen var på Atlético Madrid med La Ligas dyraste anfallsvärvningar under sommaren framåt, men det verkade finnas något typ av hopp hos hemmasupportrarna att de skulle kunna chocka. Rodrigo De Paul saknades för bortalaget då de inte vill riskera arr han drar på sig någon skada.

 Matchen startade i högt tempo, båda lagen kom till farliga målchanser bara efter fem minuter. Atlético skulle komma till den första. Sörloth får bollen utanför straffområdet men Mumin petar bollen från hans fot till Lino som drog till men målvakten lyckas rädda. Bara minuten efter är det Nteka som utanför straffområdet spelade bollen till Unai Lopez som sköt ett studsande skott mot stolpen men Oblak hann dit.

Man såg att Julian Alvarez trots lite skadat självförtroende fanns det mycket vilja i honom. Han skulle ta en otrolig löpning för att ta sig fri mot målvakten efter en lång boll av Atlético, men när bollen studsade via knät tappade han kontrollen av bollen och målvakten snodde den från hans fötter. Däremot skulle han lite mer en fem minuter senare ha en ny chans, denna gång viker han in utanför straffområdet och tar ett skott som dundrade i ribban.

Rayo Vallecano skulle inte vika ned sig utan en fight, hemmalaget var väldigt farliga när de kom på sina omställningar. Inigo Perez lag anfaller med en otrolig fart. Efter en halvtimme spelad älgade sig Nteka förbi Azpilicueta på kanten, hans inspel slår Oblak rätt ut i straffområdet men Atlético backarna spelade uppoffrande och blockerade två skott.

Hemmalagets övertag i bollinnehavet och farliga omställningar skulle ge utdelning. En lång utspark från Oblak går direkt till Rayo som ställer om, Andrei Ratiu skulle få bollen i straffområdet hans skott skulle gått utanför men Izi Palazon skulle komma inspringandes och peta in bollen.

Atlético är alldeles för dåliga i att hålla i bollen och förlorar alla femtio-femtio dueller. Rayo Vallecano kunde kontrollera hela första halvlek utan några stora problem, enda gången Atlético var farliga var genom Alvarez. Det gick inte att säga att Vallecano gick till halvtidsvilan med en orättvis ledning.

Simeone var långt ifrån nöjd med den första halvleken och gjorde två offensiva byten genom att ta in både Correa och Griezmann, ut gick Lino och Llorente. Bytena betyder att Atlétí spelar med fyra anfallare på planen, men Alvarez tog rollen som Lino hade på vänsterkanten.

De offensiva byten skulle ge utdelning när Alexaner Sörloth står för ett otroligt förarbete till Gallaghers mål. Sörloth ställs fri utav en liten touch av Griezmann på Witsels djupledspass, norrmannen tog bollen först runt målvakten men ur vinkel sedan tog han sig förbi en försvarare och passar till Gallagher som placerar in bollen.

Man skulle kunna gissa att spelarna fick sig en riktig utskällning av Simeone i halvtid, i andra spelade de bättre fotboll och höll bollen inom laget bättre. Giménez intåg i backlinjen efter Azpilicuetas skada i första halvlek är en stor anledning till detta.

Den andra halvleken är fylld av mer halvchanser än första, detta på grund av Atléticos uppryckning och Vallecano som risk minimerar i deras spel.

Mina tankar om matchen

I matchens sista kvart hade Atlético många övertag och omställningar som hade kunnat bli till målchanser om det offensiva spelet inte var slarvigt. Griezmann är i stora stunder helt osynlig och det beror mycket på att han ständigt var i Cissés skugga. Julian Alvarez såg pigg ut i första halvlek och var vår farligaste spelare då, men när resten av laget höjde sig gjorde han motsatsen. Han slog många fel passningar och dribblade när han skulle passa eller passade när han kunde dribbla.

Conor Gallagher på mittfältet var otrolig idag igen, i andra halvlek får han göra sitt mål men hans otroliga fysik gör att han kan vinna tillbaka bollen om och om igen vilken minut matchen än är i, det var just hans fysiska förmåga som stack ut i denna match.

Det är en match som påminner mycket om förra säsongen, slarviga offensivt och i alla fall i första halvlek ganska osäkra defensivt. Som tidigare nämnt är Giménez otroligt viktig för Atlético och han är en stor anledning till att defensiven varit stabil.

Även om Atlético inte var imponerande, var motståndarna det Iñigo Perez mannar stod upp bra mot detta Atlético och kommer göra livet svårt för många lag i La Liga.

Matchens spelare

Atlético Madrid: Conor Gallagher, behöver inte säga mer än det jag sagt.

Rayo Vallecano: Andrei Ratiu, har assisten till målet men sticker mest ut för att han gång på gång lyckades vinna tillbaka bollen från Sörloth och Alvarez. Kommentatorn gav han ett passande smeknamn, ”den rumänska raketen”, han var både med offensivt för Rayo och defensivt.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-09-23 15:12:00
Author

Fler artiklar om Atlético