Sevilla - Atlético
1 - 0

Sevilla – Atlético Madrid: Ännu en gång mållösa och en svag insats
En dålig insats från Atlético som bara blev värre av att Morata behövde lämna planen med en skada

Sevilla lyckas bryta sin historiskt dåliga hemmasvit med en seger och skapar yta ner till nedflyttningsplatserna. Ett Atlético som var näst bäst i allt genom hela matchen. Topp fyra placeringen hänger nu löst.

Matchen börjar och det är Sevilla som är på framfoten och skapar flest chanser. Efter en kvart spelad gör Oblak en jätteräddning på ett skott från Acuña som tar en styrning på sin väg mot mål. Oblak styr bollen ut till hörna och från hörnan kan Sevilla göra 1–0. Det är en skarv på första stolpen som går högt upp i luften mot bortre stolpen där Isaac Romero kan nicka in bollen. Sevillas tryck ökar och med målet får de mer självförtroende. Nästa chans kommer genom ett inlägg av Oliver Torres till Romero igen denna gång nickar han dock rakt på Oblak från bara någon meter. Otroligt dåligt försvarsspel från Atlético som ger Torres för mycket yta på vänsterkanten som därför kan slå ett bra inlägg till Romero, men det är också dåligt av Atlético försvaret att inte följa Romeros löpning bättre. Senare i halvleken i Sevillas straffområde gör Acuña en riktigt onödig och dålig tackling mot Morata som jag inte förstår hur den inte resulterar i en straff, Acuña kollar inte ens på bollen utan springer rätt in i Morata som kollar uppåt mot bollen och kan inte se Sevilla spelaren. Atlético spelarna verkar trötta och gör många misstag som fel passar eller felbeslut när man ska hålla i bollen eller spela den. I hela halvleken fick Alvaro Morata många smällar av Sevilla spelarna, men i de sista minuterna får han en ful tackling av Soumaré som resulterar i att Atlético anflallaren lämnar planen i tårar. Sevilla är det helt klart bättre laget och Atlético har Oblak att tacka för att de inte ligger under med mer än bara ett.

Alvaro Morata och Pablo Barrios utbytta i halvtid, in med Nahuel Molina och Memphis Depay. Bara några minuter in i halvleken kommer kvitteringsmöjligheten för Atlético. Det är ett inspel i straffområdet som styrs av Griezmann mot mål, men Jesus Navas lyckas rensa bollen på mållinjen och rensningen går på Depay och styrs utanför. Atlético öppnar piggt och spelar som jag hade velat att de spelade i första halvlek, mycket tryck offensivt och skapar många chanser. Sevilla som blir hårt nedtryckta av Atléticos höga linjer blir tvingade till att slå långbollar och kontra. Hemmalaget har en till boll som går i mål men det är bortdömt för offside då Ocampos springer för tidigt i djupet. Jan Oblak med ännu en jätteräddning på Isaac Romeros skott utanför straffområdet. Andra halvlek var som jag trodde första halvlek skulle vara. Ett Atlético som trycker på offensivt och står högt och Sevilla som kontrar. Atlético skapar tre eller fyra bra målchanser i andra halvlek men bollen vill inte in i mål för Los Rojiblancos. Sevilla faller lägre och lägre desto längre tiden går och de gör en riktigt bra insats där hela laget kämpar för varandra i defensiven, laget stärktes även från de ständigt sjungande hemmasupportrarna. Inte Atléticos kväll offensivt och det märktes, det saknades kreativitet och kvalitet när det gällde offensiven och det blev stundtals ganska statiskt.

Tankar efter matchen
Det är en match med två halvlekar. Första halvlek är det Sevilla som står för nästan alla chanser och i andra halvlek helt tvärtom. Sevillas insats var väldigt bra och man såg hur deras självförtroende och tro på seger växten genom matchen. Isaac Romero var riktigt bra i matchen det var han som Sevilla letade efter offensivt och man förstod varför när man såg han spela. Atlético Madrid var allt annat än bra i första halvlek den enda godkända spelaren efter första 45 var Oblak som räddade laget minst tre gånger. I andra halvlek ökade tempot från bortalaget, bara tråkigt att Atlético inte lyckades börja matchen med den farten. Om de hade gjort det åker de hem med minst en poäng från matchen. Simeone sa efter matchen i en presskonferens att spelarna var trötta och de enda man kan tacka för det är La Liga och Förbundet som sätter ett sådant tajt spelschema. Dock vet man redan att lagen som vill utmana om alla titlar spelar fler matcher, därför blir det konstigt när man klagar på för många matcher då man klagar på att man är bra och framgångsrika. Det blir bara tråkigt när det blir två förluster i rad när spelarna inte lyckas återhämta sig efter. Kanske skulle Simeone behöva rotera mer men när han gjorde det mot Vallecano var det inte heller någon succé. Efter denna förlust är det bara att blicka framåt mot nästa match där Atlético ställs mot formstarka Las Palmas på hemmaplan, och Sevilla siktar på sin tredje raka segern när de åker till Valencia.

Matchens spelare
Sevilla: Det kan inte vara någon annan än Isaac Romero, att denna kille spelade i division fyra i Spanien förra året är något otroligt. Han kom till många bra lägen och gjorde även ett mål, hade inte Oblak stått för den insatsen han gjorde hade nog Romero gjort fler.
Atlético Madrid: Jan Oblak, enda anledningen till att Atlético inte förlorar denna match med mer än 1–0. En jättebra insats för målvakten hoppas det kan hålla i sig och att resten av laget kan göra liknande prestationer.