Lagbanner
Ramon Sanchez Pizjuan, 2024-02-11 18:30

Sevilla - Atlético
1 - 0

Sevilla – Atlético Madrid: Måste match för att inte låta Athletic Club komma i kapp
Kampen om topp fyra börjar hetta till och titel drömmen finns fortfarande men den blir mindre och mindre varje omgång

Sevilla – Atlético Madrid: Måste match för att inte låta Athletic Club komma i kapp

Atlético Madrid åker till Sevilla för omgång 24 i La Liga. Efter onsdagens tunga förlust hoppas Atlético att de snabbt kan studsa tillbaka. Sevilla är just nu i en nedflyttningsstrid där alla poäng är viktiga.

Atlético Madrid
Mållösa i senaste matchen mot Athletic Club i Copa del Rey något Atlético inte varit på elva matcher talar för att det som hände i onsdags inte är något att oroa sig för. Atlético är ett av de målrikaste lagen i La Liga med ett snitt på två mål per match. Sevilla är faktiskt ett av de lagen som släpper in mest med ett snitt på 1.6 insläppta mål per match, de har inte heller hållit nollan i deras nio senaste matcher. Ett optimalt läge för Atlético att göra mål och bygga självförtroende. Atlético har även en väldigt bra form mot Sevilla och har inte förlorat mot dem sedan 2021. Inför matchen kommer det goda nyheter om Alvaro Morata som först såg ut att missa matchen mot Sevilla, men han kommer vara med i truppen. Simeone sa i en presskonferens att anfallaren har tränat i veckan och är förhoppningsvis fräsch tills imorgon. Ett otroligt hårt spelschema för Atlético Madrid i februari men efter Sevilla matchen är det en vila på sex dagar tills nästa match något spelarna förtjänar. Vi hoppas på att spelarna har återhämtat sig och är redo för en tuff match mot Sevilla som kommer kämpa för alla poäng de kan få. Det är ett måste att göra mål tidigt och att Sevilla får jaga matchen än att det är Atlético ska behöva jaga, självförtroendet hos Sevilla kommer öka desto längre tiden går och de kommer vara svårare att bryta ned.

Startelvan
En näst intill oförändrad elva tror jag att vi kommer få se. Reinildo som hade det väldigt tufft kommer börja på bänken och det är Hermoso som kommer ta hans plats. Riquelme tror jag kommer starta över Lino som spelade större delen av matchen mot Athletic Club. Mittfältstrion med Barrios, Koke och De Paul borde starta då alla tre gjorde en riktigt bra insats senast och är i bra form. Nahuel Molina kommer starta på högerkanten framför Llorente då kreativiteten och snabbheten hos argentinaren kommer prioriteras över Llorentes hårda jobb. Skadeläget är liknande som innan med Azpilicueta, Giménez, Vitolo, Lemar och Paulo skadade. Giménez kommer vara tillbaka i träning nästa vecka har Simeone rapporterat. Även Saul kommer missa matchen mot Sevilla då han är avstängd efter det tveksamma gula kortet han fick mot Real Madrid. Framåt kommer Depay och Griezmann starta båda spelarna i bra form och har förmågan att vara den avgörande faktorn i matchen.
Min förväntade startelva är:
Oblak – Hermoso – Witsel – Savic – Riquelme – Barrios – Koke – De Paul – Molina – Depay – Griezmann

Sevilla
En riktigt tuff säsong för Sevilla som är rakt nere där i bottenstriden på en 15:e plats. De hjälps mycket av att de tre bottenlagen underpresterar enormt. Mycket kommer behövas för att hemmalaget ska få med sig en seger men allt börjar med defensiven. Inför säsongen tog Sevilla in den stora stjärnan Sergio Ramos men hans tid i barndomsklubben har varit ojämn. Deras defensiva problem kan också ha att göra med att de tappade sin startmålvakt Yassine Bounou i augusti till Al-hilal. Marko Dmitrovic och Örjan Nyland har båda försökt att göra målvaktsplatsen sin men ingen har gjort någon succé. En fördel för Sevilla är att Atlético är svaga på bortaplan dock är Sevilla svaga på hemmaplan med endast två segrar på tolv matcher. Offensivt gör Sevilla relativt mycket mål, tionde bäst i ligan med 29 gjorda mål. Bästa målskytten är anfallaren Youssef En-Nesyri med sju gjorda mål. En till faktor som talar för att deras offensiv funkar bra är att de överpresterar sin XG, alltså att de gör fler mål än de förväntas göra på chanserna de skapar.

Startelvan
Sevilla har nio spelare borta med skada inför matchen, det är Nianzou, Gudelj, Lamela, Salas, Mariano, Marcao, Agoume, Lukebakio, Veliz som alla missar matchen. Jag tror inte vi kommer få se många ändringar i startelvan från Sevillas senaste match där de vann mot Vallecano 2–1. Quique Sanchez Flores kommer ställa upp med en 5-3-2 formation liknande till vad Atlético spelar. Stort fokus kommer ligga på defensiven i matchen där jag tror att målet är att hålla nollan första 30 och bygga vidare från det. Lag i en bottenstrid brukar jobba defensivt först och få ner motståndarnas målchanser och XG. Sevilla har bra chanser att kontra mot Atlético som kommer bli tillåtna att ligga högt för att skapa yta bakom backlinjen. Hård press på anfallarna att de tar sina lägen när de får dem. En spelare att titta extra noga på hos Sevilla är anfallaren Isaac Romero som har blivit uppflyttad till A-laget denna säsong och är i bra form med fyra mål och en assist i hans senaste fem matcher.
Min förväntade startelva är:
Nyland – Ocampos – Acuña – Ramos – Badé – Navas – Hannibal – Soumaré – Sow – En-Nesyri – Romero.

Tankar inför matchen
Real Madrid lyckades besegra Girona i deras match tidigare idag om Atlético ska ens kunna drömma om guldet gäller det att vinna denna match. Ett svagt Sevilla som är mitt uppe i en bottenstrid kommer bli ett tufft motstånd, men hellre ett lag i en bottenstrid omgång 24 än 34. Atléticos tuffa spelschema är i fördel för Sevilla som kommer komma in med fräschare ben till matchen. För Atlético gäller det att avgöra matchen tidigt helst ett mål inom första halvtimmen för att inte ge Sevilla hopp. När det gäller topp fyra drömmen som är det minsta målet med säsongen är denna match otroligt viktig. Endast tre poäng ner till Athletic Club som spelar bottengänget Almería med bara sex inspelade poäng i ligan, någon hjälp av dem kan man inte räkna med. Därför är matchen mot Sevilla otroligt viktig för att ha kvar sitt andrum ned.
Matchen spelas 18:30 på söndag och man ser matchen på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-10 22:04:52
Author

Fler artiklar om Atlético