Lagbanner
Tiago ådrog sig en skenbensfraktur mot Espanyol

Tiago ådrog sig en skenbensfraktur mot Espanyol

Tungt bakslag för Atlético de Madrid som tvingas klara sig utan portugisen i uppemot fyra månader.

Atlético de Madrid vann visserligen mot Espanyol under lördagskvällen och hängde därmed på serieledande Barcelona i toppen av Primera División. Segern mot katalanerna gjorde att laget gick upp på 29 poäng efter 13 ligaomgångar, men den överskuggades helt av en annan händelse under kvällen. Det var i samband med en situation där Tiago gick upp för att sätta press i ryggen på Marco Asensio som portugisen kom att skada sig. Till en början såg det väldigt oskyldigt ut, men 34-åringen vred sig i smärtor och ett par minuter efter situationen bars han av planen. Hemmapubliken på Vicente Calderón försökte trösta Tiago genom att sjunga hans sång, men alla insåg snabbt att det skall mycket till om mittfältsveteranen kommer till spel inom kort. 

Den portugisiske landslagsmannen skickades iväg med ambulans till FREMAP-kliniken i Majadahonda som ligger 19 km från skådeplatsen för kvällens match. I samband med halvtidsvilan bekräftade Atlético att spelaren skulle genomgå vidare studier och sedemera röntgas på kliniken. Sagt och gjort. Strax efter slutsignalen på Vicente Calderón gick även Atléticos läkarteam ut med den slutgiltiga diagnosen: Tiago har dragit på sig en fraktur på skenbenet. Det gjorde förstås att spekulationerna om portugisens återhämtningstid började florera i spansk media, men under lördagskvällens match mellan Málaga-Granada gick först Enrique Cerezo ut i den spanska radiostationen Cadena COPE och avslöjade att Atleti förväntar sig att Tiago återvänder om 3-3,5 månader. 

I samma program bekräftade Atléticos chefsläkare José María Villalón att Tiago kommer opereras under söndagen och att han inte kommer vara i tävlingsmässigt skick förränn 4 månader. Det betyder att Atleti får klara sig utan mittfältsveteranen fram till slutet av mars. 

Zoran Zoriczoranzoric@gmail.comzoranzoric2015-11-28 22:00:00
Author

Fler artiklar om Atlético