Lagbanner
Tidigare supertalangen på väg till Madrid
Moise Kean blir Atlético Madrids nya anfallsvapen.

Tidigare supertalangen på väg till Madrid

Fabrizio Romano rapporterar att Atlético Madrid lånar in Moise Kean. Anfallaren kommer från en svag säsong med Juventus. Kean hoppas få fart på sin en gång lovande karriär.

Moise Kean befann sig på läktaren under Atlético Madrids hemmamatch i La Liga mot Valencia (2–0) igår. Transfer journalisten Fabrizio Romano har rapporterat att klubbarna är överens om ett lån och att spelaren gör en läkarundersökning hos Atlético. Lånet sträcker sig fram till säsongens slut. Lånet kostar Atlético 500 000 Euro och saknar köpoption. Det vi väntar på är att spelaren ska presenteras av klubben.  

Kean har denna säsong varken stått för ett mål eller en assist. Även de två senaste säsongerna har varit svaga från italienaren. Säsongen 21/22 stod han för sex mål och en assist på 42 matcher varav 14 matcher från start i alla tävlingar. Säsongen efter stod han för åtta mål och ingen assist över 40 matcher där bara 16 var från start. Över två och en halv säsong har han endast startat 36 matcher av 94 spelade, och bara gjort 14 mål och en assist. För en anfallare är siffror som detta underkända.

Moise Kean slår igenom hos Juventus säsongen 18/19. Sommaren 2019 väljer han dock lite förvånande att lämna Juventus för Everton. Hans tid på Merseyside var allt annat än en succé, och i oktober 2020 lämnade han till PSG på lån. Tiden i Paris var lyckad, han gjorde 41 matcher och slutade säsongen med 17 mål.

Lånet av Kean har haft några problem. Det sades först att lånet inte skulle slutföras om inte Ángel Correa lämnade klubben. Det ryktades att Correa skulle flytta till Saudiarabien, men klubbarna lyckades inte komma överens om ett pris. Förra veckan sa Simeone i en intervju att han inte tror att Correa lämnar klubben. Det kommer alltså att vara hög konkurrens om den andra anfallarpositionen bredvid Griezmann.

Atlético Madrid och Simeone har varit riktigt bra på att få anfallare att prestera igen. Se Griezmann som blev hårt kritiserad när han var i Barcelona, men i Atlético har han verkligen fått liv i sin karriär igen. Förhoppningsvis kommer vi se samma utveckling hos Moise Kean.

En av anledningarna till att Moise Kean inte registrerat ett mål denna säsong är att han har problem med att träffa mål. Kean har endast tagit 13 skott i Serie A och tre av hans skott har prickat mål. Hans XG (Expected goals) på hans 13 skott är 1.84. På 2 av hans 3 skott innanför målområdet har han även misslyckats att pricka mål. I Serie A ska han minst ha gjort ett mål men hans oförmåga att träffa mål har hindrat honom.

Simeone och Moise Kean själv hoppas att han hittar tillbaka till formen han hade i PSG. Lånet skapar mer bredd för Atlético i anfallspositionerna och ökar konkurrensen. Ett låg risk lån för både spelare och klubb i värsta fall kommer han sitta bänk något han redan gjorde i Juventus.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-01-29 22:54:00
Author

Fler artiklar om Atlético