Tung förlust i Andalusien
Diego Simeone har mycket att fundera på.

Atlético stod för en svag insats och förlorade mot Sevilla med 1-0. Målet gjordes av Marcos Acuña i minut 70, ett kontroversiellt mål. - Tung förlust, den första halvleken kostade oss, säger Koke efter matchen.

Sevilla (4-3-3): Bono - Navas, Koundé, Carlos, Acuña - Jordán (Gudelj 87'), Fernando, Rakitic - Suso (Gomez 77'), De Jong (En-Nesyri 63'), Ocampos (Vázquez 87')

Atlético (5-3-2): Oblak - Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso (Herrera 74'), Lodi (Correa 34') - Llorente, Koke, Saúl - Lemar (Kondogbia 74')

Atleti reste ner till Andalusien med många avbräck. João Félix hann inte tillbaka från skadan han ådrog sig under landslagsuppehållet, Carrasco var avstängd och Savic fick lämna sent återbud med vad som sägs vara magproblem. Även Torreira och nyförvärvet Dembélé saknades. Därmed fanns det bara sex spelare på bänken när matchen väl startade.

Sevilla tog tag i taktpinnen direkt. Det mäktiga trycket gjorde tillslut att hemmalaget fick en straffspark. Saúl stämplade Rakitic och straffen var inget att diskutera om. Ocampos, som brukar vara säker från straffpunkten, brände dock straffen efter ytterligare en straffräddning av Oblak. Två straffräddningar i rad nu för slovenen, en senast mot Alavés och nu mot Sevilla. Sevillas fina spel fortsatte dock och man var nära flera gånger om. Efter en dryg halvtimme valde Simeone att agera, Correa bytte av Lodi. Det är oklart om bytet var rent taktiskt eller om det faktiskt var en skada på brasilianaren. Bytet gav en viss effekt, framförallt i försvarsspelet. Atléticos anfallsspel lämnade dock en hel del att önska, det bästa läget fick Koke med ett skott från straffområdeslinjen, men Bono räddade hur enkelt som helst. 0-0 i halvtid, ett resultat som Simeone nog var väldigt nöjd med.

I andra halvlek blev Atléticos spel betydligt bättre, speciellt återerövringsspelet, dock utan att komma till några vassa chanser. Istället hände det som inte fick hända, Sevilla tog ledningen. Efter en läcker upprullning hittade Suso den evigt springande Jesús Navas som hann upp bollen innan kortlinjen och slog ett perfekt inlägg till Marcos Acuña som distinkt nickade in bollen i hörnet som Oblak kom ifrån, 1-0. Borde målet har godkänts? Anfallet föranleddes nämligen av en tydlig hands. Hur långt ska man kunna gå tillbaka för att döma bort ett mål? Men, trots protester, blev det godkänt. Direkt efter målet agerade Simeone genom att plocka in Herrera och Kondogbia och bytte spelsystem till 4-4-2. Det gav inte önskad effekt och Atleti fick knappt låna bollen. På tilläggstid fick dock Correa ett jätteläge efter en fin Suárez-framspelning, men Bono i Sevilla-målet räddade. Tyvärr har Correas missar kostat många poäng den här säsongen. Därefter blåste domaren av och Sevilla vann med 1-0.

Koke efter matchen:
- Tung förlust, den första halvleken kostade oss. I andra hade vi chanser. Vi befinner oss i en tuff situation men vi kommer fortsätta jobba.

Atleti är i en jobbig period och nu gäller det verkligen att samla sig. I nästa match ska man på nytt resa till Sevilla för att möta Real Betis. Det kommer bli en svår match mot ett starkt Betis, dessutom med både Luis Suárez och Marcos Llorente avstängda. Förhoppningsvis är några spelare tillbaka. Nu är serieledningen bara tre poäng. Barcelona har också en match mot Real Valladolid i denna omgången, vid vinst för katalanerna är det bara en poängs ledning. Men, partido a partido, fortfarande allt i egna händer. ¡Aúpa Atleti!