Lagbanner
Estadio de la Ceramica, 2024-04-01 21:00

Villarreal - Atlético

Villareal – Atlético Madrid: Hellre jaga än jagad
Atlético Madrid möter Villareal om en super viktig match om topp fyra platserna

Villareal – Atlético Madrid: Hellre jaga än jagad

Omgång 30 av La Liga ska spelas och Atlético Madrid gästar Villareal. Det är en tuff kamp om Champions League platserna i La Liga. I slutetappen av säsongen gäller det att Atlético skärper till sig på bortaplan och börjar vinna där med.

Atlético Madrid

Äntligen är det klubblagsfotboll igen i stället för detta påhitt med landslagsuppehåll. Det har gått bra för Atlético spelarna i landslagen, den som var bäst var Jan Oblak som hjälpte Slovenien att vinna mot Portugal med 2–0.

Villareal har alltid varit ett motstånd Atlético spelar jämnt mot. Nio segrar, nio kryss och sju förluster för Atlético. Senaste gången man ställdes mot den gula ubåten slutade matchen med en 3–1 seger. Borta mot Villareal har inte varit ett enkelt jobb för Atlético Madrid senaste segern är 2021. En av endast tre segrar på bortaplan mot Villareal.

Atlético som är kvar i Champions League och har nio otroligt viktiga matcher kvar av La Liga, får en att undra om spelarna kommer orka den höga belastningen som väntar. Sen årsskiftet har Atlético spelat mycket fotboll och bortaformen har varit otroligt svag. Det svåraste för spelarna har varit att vara taggad på att spela bortamatcherna. Mot Almería och Cádiz har det saknats energi och offensiv kreativitet. Nu möter man ett större lag och spelarna ska vara mer taggade på att spela.

En stor förändring i laget väntas i sommar därför är det otroligt viktigt att man tar sig till Champions League antingen genom ligan eller att vinna hela turneringen. Det är nio matcher kvar att vinna i ligan och minst två till i CL, det ska inte finnas några ursäkter det gäller att koppla på nu.

Startelvan

Många skadade spelare är tillbaka, det största namnet är Josema Giménez. Han ska enligt Marca också starta denna match mot Villareal. Skadelistan är följande, Hermoso, Vitolo och Paulo. Även Lemar verkar missa uttagning även om han är i träning med A-laget. Kan vara att han tränar med den klassiska orangea västen alltså att han inte får tacklas. Men snart är även han tillbaka. Utöver de spelare som är skadade har Atlético två avstängda spelare. De Paul har dragit på sig för många gula kort och missar därför, Molina tog direkt rött mot Barca och missar därför matchen.

På grund av att De Paul saknas har Simeone testat lite olika laguppställningar under träningen i veckan. Witsel har använts som en sittande mittfältare en position han spelade innan han blev till åren, då var Llorente Höger Wingback. Azpi har också använts i en position han spelade i tidigare men då som höger wingback i Simeones 5-3-2 system, Då spelade Llorente som en innermittfältare. Skulle föredra Witsel som sittande framför Azpi på högerbacken då man behöver mer fart som wingback än sittande mittfältare.

Anfallspositionen bredvid Griezmann känns osäker, då det kommit rapporter om att Morata har spelat med en skada sen Sevilla matchen. Dock spelade Morata för det spanska landslaget under landslagsuppehållet senast därför är det osäkert om skadan fortfarande är kvar eller inte. Depay har varit hetare än Morata sen årsskiftet. Men Morata har haft bättre samspel med Griezmann över säsongen. Det är svårt att säga vem av dem som kommer att starta matchen.

Min förväntade startelva: (Från vänster)
Oblak – Reinildo – Giménez – Savic – Lino – Barrios – Witsel – Koke – Llorente – Griezmann – Morata

Villareal

Det var en jobbig start på säsongen för Villareal, men de har verkligen spelat upp sig under den nya tränaren Marcelino Garcia. Det började lite halv knackigt för han men de senaste tio matcherna har de endast en förlust och fyra raka segrar.

Villareal ligger i mitten av tabellen inte i närheten av lika bra som de var förra året när de lyckades sluta på en femte plats i ligan. Villareal har tappat både tränaren och viktiga spelare antingen att de har lämnat eller skador. Den stora offensiva stjärnan Yeremy Pino skadade korsbandet tidigare under säsongen och kommer behöva vänta tills nästa säsong innan han spelar igen. När det är en sådan här förändring i en klubb som det varit i Villareal, är det ofta att klubben är sämre för de tappade stjärnorna och ledarna i laget. Sen har inte spelarna kvar i klubben riktigt nått den nivån som förväntas av dem.

De stora stjärnorna för hemmalaget är Alex Baena och Alexander Sörloth. Baena som även ryktas vara på väg till Atlético därför kommer man slänga ett extra öga på hur han spelar imorgon. Baena har stått för två mål och nio assist, medan Sörloth har stått för 13 mål och fem assist i La Liga. I mål för Villareal står den halvsvenska Filip Jörgensen som tyvärr valt att representera Danmark på landslagsnivå. I Villareals senaste match var det han som var matchhjälte med sju räddningar. Dessa tre spelare kommer behöva vara på deras bästa humör om Villareal vill ha med sig något från matchen.

Startelvan

Sedan Marcelino tog över klubben har de nästan bara spelat med en 4-4-2 formation. De är ett lag som släpper in många mål, men de gör även många. 51 mål insläppta och 47 gjorda. De är ett lag som hellre vill ha bollen än spela utan den. Dock är det inga problem för laget att ändra sig efter motståndaren, som till exempel när de vann över Barcelona med 5–3.

Deras skadelista inför matchen är ganska lång, sju spelare missar matchen genom skada och två spelare är avstängda. Skadelistan är följande, Pino, Pepe Reina, Bailly, Suarez, Pedraza, Foyth, Terrats. De två avstängda är Kiko och Alberto Moreno.

Villareal verkar ha satt spelet nu under den nya tränaren och de är ett svårt lag för Atlético att möta. Villareals form på hemmaplan har dock varit svag och de har endast 14:e bäst hemmaform. Men fyra raka segrar i ligan visar att de inte är ett lag man ska ta förgivet.

Min förväntade startelva:
Jörgensen – Cuenca – Mandi – Albiol – Mosquera – Baena – Comesana – Parejo – Traore – Sörloth – Moreno

Tankar inför match

Denna match är otroligt viktigt även om Athletic Club vinner eller tappar poäng mot Real. Den planen som finns för Atlético nästa år blir svårare om man missar Champions League. Det gäller att skärpa till bortaformen och att börja vinna kontinuerligt. Atlético har varit alldeles för ojämna ända sedan årsskiftet och det är det som har satt laget i den sitsen de är i nu.

Man möter Dortmund i Champions League kvartsfinalerna som börjar snart, det är ett guldläge att gå till semifinalerna i den turneringen men då kan man inte ha svagt självförtroende. Även om det har gått dåligt på bortaplan måste man fortsätta jobba, det stora problemet har varit inställningen. Det är något man kan jobba på och det förväntar jag mig att spelarna gör.

Jag förväntar mig att båda lagen går ut offensivt och kommer attackera det andra laget. En otroligt intressant match väntas.
Matchen spelas kl 21:00 1/4 och man ser matchen på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-03-31 21:10:00
Author

Fler artiklar om Atlético