Barça-notiser 20/2
Blir det Raphinha och Ferran Torres på kanterna mot Manchester United på torsdag?

Barça-notiser 20/2

Besked om Marcus Thuram, förlängningsrykten om Xavi och den potentiella kampen mellan Ferran Torres och Ansu Fati. Här är måndagens blåröda notiser.

Pablo Torre har som bekant svårt att få speltid i Barças A-trupp under Xavis ledning. Inte ens med en 2–0-ledning mot stackars Cádiz på hemmaplan. Enligt media på plats såg den unge mittfältaren besviken ut när Xavi istället satte in anfallstalangen Ángel Alarcón med några minuter kvar att spela. På mitten? Där spelade Sergi Roberto.

Som ett brev på posten kommer nu medieuppgifter nerifrån Katalonien om att mycket tyder på att det blir en utlåning för Torre kommande säsong.

Utlåningar är som bekant lättare sagt än gjort (vad gäller att lyckas få till framgångsrika sådana), och vi får alla hoppas att han hittar en La Liga-klubb som passar, både utifrån speltid och spelfilosofi.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Marcus Thuram lämnar Borussia Mönchengladbach som bosman i sommar. Det har nu bekräftats av den tyska klubbens sportchef Ronald Virkus.

Thuram är säkert bekant för många, då han verkligen gjort sig ett namn – både i den tyska klubblagsfotbollen och på senare tid även i den franska landslagströjan. Thuram står totalt sett noterad för 42 mål och 26 assist på 124 matcher i Gladbach-tröjan. Nio landskamper för Frankrike har det blivit därtill.

Naturligtvis har Thuram kopplats ihop med Barça (men även en rad andra storklubbar), och någonstans i Katalonien sitter Mateu Alemany med sin bosmanlista och ser glad ut.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Inte en dag utan rubriker om Xavi. I dag från Sport, och det handlar om att Barça redan nu ska vilja förlänga kontraktet med míster. Samtal ska inledas vid säsongens slut.

Det nuvarande avtalet sträcker sig till sommaren 2024.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Ronald Araújo, till EFE:

– På ett sätt hjälpte skadan mig mycket. Jag kunde analysera mina matcher och identifiera mina misstag. Jag såg på massvis av klipp. Jag blev även mycket bättre fysiskt.

– I och med Xavis ankomst har jag lärt mig mycket mer, för att han har tagit tillbaka Barça-filosofin, vilket vi hade tappat de senaste åren. Jag är den som lärt mig mest, men hela laget har förändrats och det har synts i och med resultaten.

– När jag rensar bollen eller liknande i försvarslinjen firar jag det, för att jag upplever det på det sättet.


. . . . . . . . . . . . . . . .

Gavi borta, Pedri borta. Mycket tyder på att mittfältet består av Sergio Busquets, Frenkie de Jong och Franck Kessie mot Manchester United på torsdag. Det lämnar en plats ledig i anfallslinjen bredvid Robert Lewandowski och Raphinha.

Vem som ska ta den?

Det lär stå mellan Ferran Torres och Ansu Fati, och enligt Mundo Deportivo ser det ut att bli den förstnämnde.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Slutligen lite nya siffror att förhålla sig till från La Liga.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-02-20 20:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona