Barça-notiser 27/2

Barça-notiser 27/2

Lewandowskis skada, erbjudandet till Alemany och rykten om Julián Álvarez. Här är dagens blåröda notiser.

Den stora nyheten denna måndag är såklart den om Robert Lewandowskis skada. Som om saker och ting inte kunde blir värre i det blåröda laget tycks nu den polske spjutspetsen bli borta i två veckor.

Det innebär i sin tur med stor sannolikhet en Ferran Torres eller en Ansu Fati som nia mot Real Madrid på torsdag. De vita från huvudstaden lär knappast darra. Men också möjlighet – och dags – för någon av de två att kliva fram på riktigt. Eller ska det bli sensation i Ángel Alarcón?

För övrigt kommer Barça att sakna Lewandowski, Ousmane Dembélé, Pedri och Gavi mot Valencia i helgens ligafajt. Dags för truppbygget att bekänna färg på riktigt. Tufft lär det bli.

. . . . . . . . . . . . .

Så lite sportchefsnyheter. Enligt den Madrid-baserade tidningen Marca har Barças (bosman-) transferguru Mateu Alemany erbjudits samma roll i den allt mer spanskklingande Premier League-klubben Aston Villa (med Unai Emery på tränarposten).

Lönepaketet ska, som sig bör i engelska sammanhang nuförtiden, vara det dubbla – men det ska enligt uppgifterna inte ha varit av intresse för allas vår sportchef.

. . . . . . . . . . . . .

Julián Araujo (ny mexikan) och Lucas Román (ny argentinare) från Barça B tränade med A-truppen i dag.

. . . . . . . . . . . . .

En annan Julián, den här gången Álvarez, kopplas ihop med Barça inför sommarens transferfönster. Det handlar om Manchester City- och VM-guld-anfallaren från Argentina, som hunnit bli 23 år gammal.

Ett lån ska vara på tapeten i sommar, åtminstone i tankarna hos de blåröda, enligt TyC Sports.

Álvarez står noterad för tio mål och två assist på 30 matcher i City under sin debutsäsong i den engelska fotbollen.

. . . . . . . . . . . . .

Slutligen: Sergi Roberto tycks krita på det nya kontraktet på fredag.

Heja!



. . . . . . . . . . . . .
 

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-02-27 19:45:00
Author

Fler artiklar om Barcelona