Barça-notiser 29/1

Barça-notiser 29/1

Transferrykten och Juvenil A-fajt. Här är söndagens blåröda notiser.

Héctor Bellerín ser ut att ha gjort sitt i blårött för den här gången. Enligt The Athletic-journalisten David Ornstein är den portugisiska storklubben Sporting CP nära att slutföra ett halvårslån för högerbacken, som har ett kontrakt med Barça som löper ut i sommar.

* * *

Om Bellerín lämnar ska Barças nästa steg vara att försöka registrera Gavis och Ronald Araújos nya kontrakt. Att värva in en ny spelare ska inte vara en möjlighet, enligt Mundo Deportivo.

* * *

Ousmane Dembélés skada tycks vara av något lindrigt slag. Rapporter från olika håll nere i Katalonien gör gällande att det handlar om tre-fyra veckors frånvaro för den så formstarka yttern.

* * *

Enligt Sport har Emre Demirs representater varit på plats i Barcelona. Anledningen ska vara av mindre roligt slag. Den turkiske mittfältaren, som Barça betalade två miljoner euro för så sent som i somras, ska vara på väg att bryta sitt kontrakt. En återkomst till Turkiet ska vara på tapeten, då Fenerbahçe ska visa intresse. Demir står noterad för två framträdanden i Barça B.

* * *

Visst är den spanska sajten Fichajes inte den mest trovärdiga. Men ämnet är värt att diskutera: Pablo Torre ut på lån under våren? Enligt uppgifterna finns intresse från La Liga-klubbarna Villarreal, Valencia, Almería och Celta Vigo. Sex matcher har det blivit i Barça hittills för den unge mittfältaren.

* * *

Juvenil A spelade ligamatch mot FE Grama på söndagen. Det blev dessvärre poängtapp, efter ett sent insläppt mål på hörna. Blåröd målskytt blev Unai Hernández, på passning från Ángel Alarcón – som nyligen förlängt kontraktet till sommaren 2025 och tycks imponera på A-lagstränare Xavi.
 

 

UR ARKIVET: Höjdpunkter från Bellerins säsong 2020

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-01-29 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona