Estadio de Mendizorroza, 2024-02-03 18:30

Alaves - Barcelona

Barcelona gästar Alavés

Barcelona gästar Alavés

Efter 1-0 segern mot Osasuna så åker Barcelona till Vitoria-Gasteiz för att möta Deportivo Alavés.

Efter veckans vinst mot Osasuna där Vitor Roque fick göra målet efter ett fint inlägg från Cancelo så ska man nu besöka elfte placerade Alavés. I måndags fick vi se ett Barcelona som fortsättningsvis har det svårt att kunna göra mål och framförallt komma till farliga målchanser. Deportivo Alavés kommer istället till matchen med fyra segrar på dem fem senaste i alla tävlingar.

Till matchen adderas Ferran Torres som ny skada för Katalanerna. Man får Iñigo Martinez tillbaka från besvär, som troligen inte kommer göra allt för många mintuter då spanjorens skadehistorik inte ska förväras.

Deportivo Alavés har flera spelare tillbaka. Här räknar man in Jesús Owono och Abdel Abqar som kommer tillbaka till spel efter AFCON. En spelare att hålla reda på är den unga argentinaren Joaquín Panichelli som varit skadad under säsongen. 21 åringen kom från spel i River Plates II under förgående säsong och är nu med i truppen. Sedlar och Andoni Gorosabe är fortfarande out. 

Ett både fysiskt och psykiskt skadat Barcelona är fortfarande stora favoriter i denna matchen. Katalanerna har nämligen inte förlorat på 23 år när dem gästat Alavés på Estadio Mendizorroza. En seger skulle även innebära att man ökar från femte placerade Bilbao samt ett försök att ta ikapp på Real- och Atletico Madrid som möter varandra, samt Girona som möter Real Sociedad.

Matchen spelas 18:30 och visas på TV4 Play.

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-02-03 15:08:33
Author

Fler artiklar om Barcelona