Barcelona - Granada
1 - 2

Barcelona - Granada 1-2

Vad som skulle bli Barcelonas stora kväll där det stora greppet om ligatiteln skulle tas slutade i besvikelse för Koeman och hans mannar.

Det var ett Barcelona som i sedvanlig ordning tog tag i bollen direkt i inledningen och knappt släppte den förrän domaren hade blåst för halvtid. Men det dröjde innan spelövertaget gav någon som helst frukt då första avslutet på mål kom efter 18 minuters spel, men nästa gång en hemmaspelare skulle testa Aaron Escandell i Granada-målet skulle det smälla.

Lionel Messi hämtade i 23:e matchminuten bollen mitt på offensiv planhalva men med ett lågt stående bortalag framför sig. Det hjälpte dock för Granadas del föga då Messi efter en snabb kombination med Antoine Griezmann hade spelat till sig ett öppet skottläge till vänster i straffområdet i höjd med målområdet och när argentinaren får såna lägen, ja då brukar det ringa. Avslutet gick lågt till vänster om Escandell som inte hade en chans, 1-0 Barcelona.

Efter målet växlade hemmalaget upp och med lite flyt hade det kunna komma ett mål till men resultatet stod sig halvleken ut.
Den andra halvleken startade som den första hade sett ut, med total Barcelona-dominans, åtminstone sett till bollinnehav. Det skapades dessutom lite ströchanser men bollen letade sig aldrig in. I stället var det Granada som bröt dödläget i halvlek nummer två när Darwin Machís kom fri efter en djupledsboll som föranleddes av att Umtiti förlorade en duell på mittplan (ingen bra insats av fransmannen) och att Mingueza misslyckats med att bryta passningen. Venezuelanen gjorde inga misstag och 1-1 i matchminut 63 var ett faktum.

Barcelona fortsatte efter målet komma i anfallsvåg efter anfallsvåg med matchens lirare Sergio Busquets som den stora kreatören, men de riktiga farligheterna lyste med sin frånvaro. Istället var det åter igen Granada som på ungefär sitt andra anfall på hela halvleken nickade in 2-1 genom Jorge Molina i minut 79. Från ingenstans.

Desperationen smög sig på hemmalaget men särskilt nära någon kvittering blev det inte och en av säsongens stora ”Smash and grab”-kupper var ett faktum.

Förlusten innebär att Barcelona misslyckades med att kliva upp i serieledning och de så kritiserade rödvitrandiga från Madrid, Atlético, leder fortfarande ligan. Om två omgångar möter Barcelona Atlético Madrid medan Sevilla ska ta sig an Real Madrid, det kan bli något för historieböckerna…