Olímpic Lluís Companys, 2024-10-23 21:00

Barcelona - Bayern München

Barcelona tar emot Bayern München

Barcelona tar emot Bayern München

Champions League är tillbaka efter ett landslagsuppehåll, och Barcelona tar emot den tyska storklubben Bayern München på Estadi Olímpic Lluís Companys.

Efter 5-1-krossen mot Sevilla i helgen är det redan dags för en ny match, denna gång ett stormöte: Barcelona mot Bayern. Ett klassiskt möte som de senaste åren har varit till tyskarnas fördel. Det blir en intressant drabbning, då båda storlagen har gått bra i ligaspelet, men har varsin förlust i Champions League. Inget av lagen har ännu satts på riktigt stora prov i form av stormatcher. Barcelona har en fördel med den tidigare Bayern München-tränaren Hansi Flick, som säkerligen känner till delar av sin gamla trupp och kan hitta svagheterna. Kompany, som tog över Bayernlaget under sommaren, har redan skapat rubriker genom stora vinster, bland annat 9-2-segern mot Dynamo Zagreb.

Barcelona går igenom en intensiv period där de möter Sevilla, Bayern och sedan El Clásico på lördag, allt inom en vecka. Som tidigare nämnts har de redan klarat av det första hindret, och nu behöver de bibehålla sitt momentum. En vinst idag skulle skicka en tydlig signal om att detta Barcelona ska tas på allvar. I helgen gjorde Gavi en efterlängtad comeback efter nästan ett års skadefrånvaro. Nyförvärvet Dani Olmo, som har haft fina resultat mot Bayern i Bundesliga, satt också på bänken och väntas få några minuter under dagens match.

För Bayern är denna match lika viktig. Precis som Barcelona har Bayern redan förlorat en match i CL, något den tyska storklubben inte är vana vid under gruppspelet. Bayern kommer med en tydlig spelidé: att utnyttja Barcelonas höga backlinje. Offsidefällan har fungerat bra mot La Liga-motstånd, men nu ställs den på prov mot briljanta yttrar som Gnabry, Olise, Sané och Coman. Efter en 4-0-seger mot Stuttgart (som besegrade Juventus under gårdagen) kommer Bayern med stärkt självförtroende.

Skador och förväntad startelva - Barcelona:
Ter Stegen, Araujo, Torres, Christensen och Bernal är skadade. Eric García är tveksam till spel efter känningar under uppvärmningen mot Sevilla.

Förväntad startelva: Peña; Koundé, Cubarsí, Iñigo, Balde; Fermín, Casadó, Pedri; Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Skador och förväntad startelva - Bayern München:
Ito, Boey, Stanišic och Pavlovic är skadade och kommer inte till spel. Musiala är osäker på grund av en skada.

Förväntad startelva: Neuer; Guerreiro, Upamecano, Kim, Davies; Kimmich, Palhinha; Olise, Müller, Gnabry; Kane.

Bayern har ett skrämmande facit mot katalanerna: nio segrar på de senaste nio matcherna. Men mycket har förändrats sedan klubbarna senast mötes under säsong 22/23. Detta är ett möte där Barcelona måste bevisa sig och inte låta sig skrämmas av tidigare resultat. En vinst mot Bayern München skulle innebära en biljett till Europas finrum och ett bevis på att man är ett lag att räkna med. Poäng är ett måste, men en seger skulle ge laget ett rejält självförtroende inför det kommande El Clásico.

Matchen visas på Viaplay klockan 21:00.

Visca Barça!

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-10-23 11:49:00
Author

Fler artiklar om Barcelona