Olímpic Lluís Companys, 2024-01-31 19:00

Barcelona - Osasuna

Barcelona tar emot Osasuna

Barcelona tar emot Osasuna

Första matchen efter beskedet från Xavi, då ställs Barcelona mot tolfte placerade Pamplonalaget Osasuna.

Bara fyra dagar efter fiaskot mot Villareal så är man tillbaka på Estado Olímpic Lluís Companys där Barcelona möter Osasuna. Man har redan i januari mött Pamplonalaget, då i det omtalade Supercopa, när man vann med 2-0 för att sedan gå och förlora mot Real Madrid i finalen. Detta blir den första matchen sedan Xavi meddelade på en presskonferens efter mötet mot Villareal att han kommer att lämna klubben efter säsongen. Frågan är om man kommer att stärkas av detta, liknande den situationen i Liverpool som besegrade Wolves övertygande i söndags. Eller har luften nu helt enkelt gått ur?

Barcelona har fortfarande storspelare på skadelistan som Gavi, Ter Stegen, Balde och Sergio Roberto. Här lägger man även till Joao Félix som under veckans träning skadade sig och blir borta i ca 2-3 veckor, samt Marc Guiu som fått feber.

Osasuna kommer till matchen utan Chimy Ávila och R. Peña.

Pamplonalaget har haft det svårt att göra mål under säsongen, dock har den Kroatiska anfallaren Ante Budimir sminkat siffrona med sina tio mål. Barcelonas storanfallare Lewandowski har endast lyckats göra åtta. Katalanerna har vunnit detta möte fem av de fem senaste gånger men här kan Osasuna se sin chans att kunna ta poäng. Med oroligheterna kring Xavi, skador och sviktande självförtroende så kan detta bli en intressant match. 

Matchen visas på TV4 Play 19:00.
 

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-01-31 15:02:00
Author

Fler artiklar om Barcelona