Olímpic Lluís Companys, 2024-10-20 21:00

Barcelona - Sevilla

Barcelona tar emot Sevilla

Barcelona tar emot Sevilla

Efter en, vad som känns som, evighetslång landslagspaus är ligan äntligen tillbaka när Barcelona tar emot Sevilla på Estadi Olímpic Lluís Companys.

Efter 3-0-vinsten mot Alavés har ett landslagsuppehåll ägt rum. Nu är det dags att se vad detta Barcelona verkligen går för, då man möter Sevilla, Bayern München och Real Madrid i de nästkommande matcherna. De positiva nyheterna inför denna match är att spelare som Gavi, Olmo och Fermín López är tillbaka på bänken efter längre frånvaro.

Sevilla kommer till matchen med den före detta Barça Athletic-tränaren Francisco García Pimienta, som har implementerat en välorganiserad grund – något som saknades i fjolårets upplaga av Sevilla. Ett mittenlag som med en vinst i dag kan börja hota om Europaplatserna.

Skador och förväntad startelva – Barcelona:
Marc-André ter Stegen, Ronald Araújo, Ferran Torres, Andreas Christensen och Marc Bernal är skadade. Frenkie de Jong är tveksam till spel efter en lättare smäll på träningen under veckan.
Förväntad startelva: Peña; Koundé, Cubarsí, Iñigo, Balde; Casadó, Eric, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Fati.

Skador och förväntad startelva – Sevilla: 
Nianzou är borta från denna match. Sow, Badé och Saúl Ñíguez är tveksamma till spel.
Förväntad startelva: Nyland; Carmona, Badé, Marcão, Pedrosa; Peque, Gudelj, Agoumé; Ejuke, Romero, Lukébakio.

Det väntas bli en mycket intressant match. Sevilla har mycket att bevisa för att kunna glömma den fruktansvärda säsongen
de hade förra året. Barcelona måste se till att behålla sitt momentum och få en bra start inför den kommande veckans motståndare. Barcelonas spel måste stämma från början, och de får inte släppa till för mycket. Ikväll kan även målvaktskampen avgöras, vem startar i den viktigaste veckan (ensålänge) för Barcelona under säsongen 24/25 - Peña eller Szczesny?

Matchen visas ikväll 21:00 på TV4 Play!

 

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-10-20 13:37:00
Author

Fler artiklar om Barcelona