Barcelona vann i Andalusien

Barcelona vann i Andalusien

Ett rejält roterat Barcelona tog tre poäng efter att ha slagit Cadiz på bortaplan. Joao Felix blev matchhjälte efter att med en cykelspark gjort matchens enda mål.

Vi är mitt i mellan dubbelmötet i Champions League kvartsfinalen mot PSG och det har blivit dags att för en kort stund lägga fokuset på La Liga. Som många vet vann Barcelona i onsdags det första mötet på Parc des Princes och på tisdag är det dags för det andra mötet när PSG gästar Estadi Olimpic Lluis Companys för en plats i semifinalerna mot antingen Atletico Madrid eller Borussia Dortmund. Men som sagt först var det dags att vända fokus till La Liga och lördagens match när Barcelona gästade 18-placerade Cadiz. 

Barcelona placerade sig inför matchen lite i ingenmansland mellan serieledande Real Madrid och den övriga kampen om Champions League platserna. Det gav känslan på förhand att det skulle kunna komma att roteras en hel del från tränare Xavi. Lägg där även till avstängningar på Inigo Martinez, Robert Lewandowski och Joao Cancelo så blev känslan till rotering inte direkt mindre. När startelvan sedan släpptes så bekräftade det även förväntningarna. Stor rotation med tanke på veckans Champions League fotboll. 

Precis som roteringen i startelvan så blev även matchinledningen precis som förväntat. Barcelona stod för det större delen av bollinnehavet under de första 15 minuterna men utan att skapa något speciellt farligt framåt. Likaså var det från hemmalagets håll och lagen hade varsitt avslut där inget av dem lyckades träffa mål. 

På detta sätt fortsatte den första halvleken. Chansfattig och en hel del individuella misstag från båda lagen. Närmast var Cadiz med ett avslut där Ter Stegen tvingades stå emot. Men Barcelona skulle dock komma in i matchen och även göra matchens första mål. Från ingenstans slog Joao Felix på en hörna till med en cykelspark som letade sig in i Ledesmas högra hörn och plötsligt så var ett mediokert Barca i ledning. Den ledningen kunde även ha blivit större när Fermin Lopez fick en jätte möjlighet men där avslutet räddades på mållinjen. 35 mycket händelsefattiga minuter följdes upp med ganska så intressanta sista 10. Mer möjligheter och en hel del gnäll och irritation gjorde att vi hade en andra halvlek att verkligen se fram emot.

Cadiz gjorde det tydligt när den andra halvleken visslades igång att denna matchen var långt ifrån över. Andaluserna fick flera gånger under den inledande kvarten ordentligt tryck mot Barcelonas mål och var nära att skrapa fram en farlig målchans. Detta ledde till att Barca och Xavi fick agera efter ungefär timmen spelad, precis som de oftast fått göra de senaste matcherna. Yamal, Kounde och Pedri kom in i spel och genast fick Barca återigen kontroll på matchen och började även skapa chanser framåt. Joao Felix hade både ett avslut strax utanför och ett stolpskott som visserligen skulle visa sig vara offside. Lamine Yamal hade även han ett avslut från dålig vinkel efter att han i vanlig ordning utmanat från sin högerposition. 

Men återigen så var Cadiz inte klara och dom skulle verkligen göra ett kviteringsförsök. Skillnaden var trots allt bara ett mål och under de avslutande tio ordinarie minuterna så trycker man verkligen ned Barcelona. Den inbytte mittfältaren Diadie Samassekoue hade ett tungt distansskott som Ter Stegen tvingades sträcka ut rejält på och fortsatt ledning till bortalaget. Något mer farligt skulle dock inte hända utan Barca kunde egentligen spela av matchen och ta tre nya poäng.

På många sätt var detta en typisk match när det kommer till matcher som spelas mellan ett dubbelmöte i Champions League. Truppen roterade ordentligt och det enda som egentligen spelar roll är tre poäng och att ingen viktig spelare skadas eller slits ut för mycket inför tisdag och mycket så var det idag. Det var inte en speciellt bra match på något sätt utan det enda som spelar roll är att ta tre poäng för att sedan blicka framåt mot Champions League. 

 

Oskar Lejrothoskarlejroth00@gmail.comoskarlejroth2024-04-13 23:17:00
Author

Fler artiklar om Barcelona