Lagbanner
Camp Nou, 2022-03-10 21:00

Barcelona - Galatasaray
0 - 0

FC Barcelona – Galatasaray SK: 0–0

FC Barcelona – Galatasaray SK: 0–0

Den första åttondelsfinalen av två i Europa League slutade mållöst. Barça åker därmed ned till Istanbul nästa torsdag med krav på seger.

Barça stod inför säsongens tredje match i Europa League när Galatasaray tagit sig till Camp Nou. Xavi hade pratat om rotation inför matchen, och rotation skulle det bli.

Barça kom till spel enligt följande: ter Stegen; Dest, Araújo, García, Alba; Nico, de Jong, Pedri; Adama, Ferran, Memphis.

De två frågorna när elvorna kom besvarades i den mån att Ferran spelade nia och Memphis till vänster medan Frenkie de Jong tog hand om pivote-rollen.

Det skulle aldrig bjudas på någon bländande fotboll från Camp Nou där här kvällen. Det mesta handlade om Adama Traoré som var sitt vanliga en-mot-en-jag i en ständig kamp mot Patrick van Aanholt som hade att stå i. Tyvärr var Adama även sitt vanliga brist-på-utfall-jag.

Närmast i den första halveken, och egentligen i hela matchen, var Memphis Depay. En frispark och en böj i öppet spel längre ut från vänster tvingade Camp Nou-debuterande Iñaki Peña till två fina parader.

Xavi reagerade i halvtid med ett trippelbyte där Piqué, Busquets och Dembélé äntrade mattan. Det skulle däremot inte ge någon större utdelning. Galatasaray blev lägre och lägre. Till slut blev det närmast handbollsspel av matchbilden.

Aubameyang äntrade så småningom planen och tids nog fick även super-Luuk de Jong sina minuter. Målet skulle däremot aldrig komma och Barça reser därmed till Istanbul nästa torsdag med ett vinstkrav.

Efter den torsdagen väntar ett Clásico, vilket gör att Xavi lär rotera en hel del även i returen. Det kan bli spännande nere i Istanbul på många sätt.

Efter några bländande insatser har de två senaste matcherna varit mer grå i kulör. Återstår att se om den trenden kan vändas på söndag då Osasuna kommer till Camp Nou.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-03-10 23:07:01
Author

Fler artiklar om Barcelona