Barcelona - Celta Vigo
1 - 0

FC Barcelona – RC Celta de Vigo: 1–0
Pedri ordnade en tung seger!

Barça tog en mycket tung seger hemma mot Celta de Vigo och är därmed fortsatta ligaledare inför El Clásico.

Samtidigt som spelarna i Barça laddade inför matchen laddade själv genom att gå till simhallen och simma totalt 100 längder, vilket blev 2 500 meter.

Barça startade matchen med följande elva:
                                                              Ter Stegen
                                 Balde – Piqué – Marcos Alonso – Jordi Alba
                                                      Gavi – Busquets – Pedri
                                         Raphinha – Lewandowski – Ferran Torres

När domaren Jose Munuera blåser igång matchen på Camp Nou känns det som att det är Barça som tar kommandot och redan efter tio spelade minuter skjuter Raphinha ett hårt skott som målvakten Marchesin räddar.

Barça fortsätter att pressa framåt där Gavi i den 17:e matchminuten springer med bollen till vänster om straffområdet, han passar bollen för att hitta en Barçaspelare. Celtas mittback Unai Nuñez försöker rensa bollen men misslyckas och sedan kan Pedri enkelt skjuta bollen i mål.

Efter det målet fortsätter Barça att pressa framåt men lyckas inte utöka ledningen innan det blir halvtid.

Den andra halvleken startar med att Celta kommer ut som ett annat lag. Redan i den 47:e minuten får bortalaget en mycket bra chans där jag trodde att det skulle vara 1–1 men Óscar Rodríguez avslut går snett utanför.

Efter den chansen fortsätter Celta att pressa framåt och skapar bra chanser där Marc-André ter Stegen flera gånger får visa sina kvaliteter. Barça sjunker bakåt, slarvar lite och fortsätter att leta fram 2–0 men faktum är att det är närmare 1–1.

När domaren visar sex minuters tillägg då tänker man att nu blir det match. Det blev spännande, där Celta var mycket nära att kvittera, men Barça höll undan och vinner matchen med 1–0.

Tankar efter matchen

Barça tar en mycket tung seger inför nästa veckas El Clásico. Det som förvånande mig var att Celta inte lyckades få in en kvittering och att Barça plötsligt blev lite passiva under den andra halvleken. Det är resultatet som räknas där en seger är alltid en seger men man önskar att se en bättre målproduktion från Barça. Under den första halvleken var Barça bättre, där spelarna var effektiva och passade runt bollen mycket snabbt. Det var roligt att se.

Samtidigt kan jag se att något stort är på gång inom dagens Barça där många saker inom laget har förbättrats under så kort tid. Många viktiga spelare är skadade men ändå vinner Barça, vilket var dagens uppgift.

Jag måste också nämnda Pedri. Vilken spelare!