Lagbanner
Camp Nou, 2022-12-31 14:00

Barcelona - Espanyol
1 - 1

FC Barcelona – RCD Espanyol: 1–1

FC Barcelona – RCD Espanyol: 1–1

Barça återupptog ligaspelet och avslutade året med ett poängtapp mot Espanyol i stadsderbyt.

Nyårsaftonen till ära bjöd La Liga på Derbí Barceloní, mellan Barcelona och Espanyol. En match som var viktig – både i form av toppstrid och stadsprestige.

Mest uppståndelse inför matchen hade Lewandowski-sagan fått. Till slut stod det klart att anfallsesset var spelklar, men klart beslut om avstängningen kommer framöver. Rätt uppseendeväckande ur många perspektiv.

Barça-elvan: ter Stegen; Roberto, García, Alonso, Alba; Gavi, de Jong, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Ansu Fati.

Något överraskande var det Marcos Alonso som skulle öppna målskyttet – och därmed göra sitt första mål i Barça-tröjan – redan efter sju minuter. Några ytterligare möjligheter blev det i den första halvleken, bland annat genom Alonso ännu en gång, men målen uteblev.

I den andra halvleken var det sedan Alonso som fortsatte i huvudrollen. Den här gången dessvärre som olycklig i eget straffområde. Lahoz pekade på punkten, Joselu var säker från elva meter.

Sedan tog Lahoz över showen på egen hand. De gula korten haglade och till slut åkte Jordi Alba ut – och uppförsbacken var ännu högre. Den tydligaste bilden av Lahoz som domare var kanske när han strax därefter blev så till sig att han tappade korten i farten. Det var inte helt enkelt att förstå vem som skulle vara kvar på planen eller ej efter den stökiga situationen, och inte ens Lahoz själv verkade ha full koll på läget. Det slutade med ett rött kort för Espanyol efter lång VAR-koll.

Det skulle spelas lite med fotboll också. Andreas Christensen fick en chans, Lewandowski fick en chans – men närmare än så kom inte Barça.

En tappad poäng alltså, och samtidigt tog Real Madrid samtliga tre i gårdagens möte med Real Valladolid. Knappast den avslutningen på året Xavi och Barça ville ha, och nu står båda lagen i topp på 38 pinnar.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-12-31 16:02:42
Author

Fler artiklar om Barcelona