Lagbanner
Camp Nou, 2022-08-28 19:30

Barcelona - Valladolid
4 - 0

FC Barcelona – Real Valladolid: 4–0

FC Barcelona – Real Valladolid: 4–0

Det blev en komfortabel seger för Barça när Real Valladolid kom på besök till Camp Nou under söndagskvällen.

Det var ett Barça som siktade på säsongens första trepoängare på hemmamark efter missräkningen i ligapremiären mot Rayo Vallecano. För motståndet stod den här kvällen Real Valladolid.

Det fanns en hel del att notera i Xavis elva för kvällen. Jules Koundé tog plats som högerback, medan Alejandro Balde fick fortsatt förtroende till vänster. Sergio Busquets var tillbaka i elvan efter avstängning och Ansu Fati återfanns ännu en gång på bänken.

Barça: Ter Stegen; Koundé, Araújo, García, Balde; Gavi, Busquets, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Dembélé.

Matchbilden satte sig på en gång, med ett Barça som pressade ner Real Valladolid. Hemmalaget hotade främst genom Raphinha, och redan efter tolv spelade minuter var Lewandowski nära att öppna målskyttet bakom Barça-bekantingen Jordi Masip i Valladolid-målet.

Ledningsmålet var bara en tidsfråga, men det skulle dröja till matchminut 24 innan den gode Lewandowski dök upp på bortre efter ett fint inlägg från nyss nämnda Raphinha.

Real Valladolid var knappt på besök på Barças planhalva under den första halveken och samtidigt krävdes det bara ett bra uppspel för att komma in bakom ett ihåligt bortamittfält. Till slut gav det utdelning ytterligare en gång. Pedri kunde placera in bollen starx innan halvtid och redan där och då kändes matchen vunnen.

Med det sagt var det lite transportsträckekänsla över den andra halvleken. Xavi kunde lufta bänken ordentligt och delade ut minuter till Frenkie de Jong, Sergi Roberto, Ansu Fati, Franck Kessié och Ferran Torres.

Trean skulle även den komma så småningom, och kanske var det kvällens behållning. Efter fint förarbete från Dembélé klackade Lewandowski retfullt in bollen i mål. Den cyniske skulle kanske påstå att det inte såg helt avsiktligt ut, någon annan skulle påstå att det är precis det där man får från en anfallare i världsklass. Barça har betalat för att matcherna ska se ut såhär igen. Vad man än tycker om saken, metoden eller pengarna är det bara att hänga med.

För protokollet ska nämnas att Real Valladolid stack upp under några minuter kring 70-strecket och testade Ter Stegen ordentligt. Närmast var det tillfället då Koundé agerade hållen-nolla-räddare på mållinjen.

Sergi Roberto avslutade sedan det hela genom att raka in 4–0-målet på tilläggstid.

På det stora hela var det precis en sådan stabil hemmainsats Barça regelbundet stått för under de goda åren. Visst bjöd inte Real Valladolid på något större motstånd för aftonen, men samtidigt är det sådana här matchen laget inte lyckats vinna under tidigare säsonger.

Många var de positiva beskeden. Koundé, Lewandowski, Pedri, Raphinha och García för att nämna några. Värt att nämna är också att Balde fortsätter att vara genuin och pålitlig på vänsterbacksplatsen. Jordi Alba och Gerard Piqué såg ut att ha det rätt bra på bänken trots allt, och fortsätter det såhär kan det nog bli en vana.

Nu väntar den sista veckan på länge med bara en match på schemat. Det är däremot ingen lätt sådan. Sevilla står nämligen för motståndet kommande lördagskväll på Ramón Sánchez Pizjuán.

Tre pinnar där också innebär besked.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-08-28 21:34:52
Author

Fler artiklar om Barcelona