Camp Nou, 2022-05-22 22:00

Barcelona - Villarreal
0 - 2

FC Barcelona - Villarreal CF: 0–2

Sista matchen för säsongen spelades undersöndagskvällen. Det skulle bli en tuff utmaning för Barça på förhand, med ett motiverat Villareal som ville säkra en biljett till Conference League nästa säsong. Tyvärr orkade inte hemmalaget stå emot denna gång.

Villareal besökte under söndagskvällen Camp Nou i hopp om att ta poäng för att säkra sjundeplatsen och därmed också deltagandet i Conference League nästa säsong.

Barcelona inledde mötet med en dydlig dominans från start. Araujo var överallt och Busquets spindeln i nätet. Adama Traoré fick chansen från start, i vad som kanske blir hans sista match i Barça-tröjan. Men det är svårt att påstå att han förvaltade den, då han gång på gång snubblade på bollen. Trots det lyckades hemmalaget skapa en hel del halvlägen som Villareal lyckades hålla bort. Skärpan var inte riktigt där i avslutningslägena.

Villareals tränare Unai Emery sågs konstant ge bortalaget instruktioner från sidlinjen. Kanske var det vad som gav upphov till när Villareal spräckde nollan i minut 41. Barça tappade markering, pressade för högt och tittade bara på boll, vilket skapade stora luckor för en djupledslöpande Pedraza som placerade in 0-1 bakom Ter Stegen. Resultatet stod sig in till halvlek och Xavi fick mycket att fundera över till andra halvleken.

Andra halvlek skulle fortsätta i samma tema. Adama Traoré bjuder olyckligt bortalaget på ett andra mål, där han med en usel rensning i eget straffområde friställer Moi Gomez som trycker in 0-2 i minut 55. Adama blir därefter utbytt och även Aubameyang. In kommer Ansu Fati och Dembélé för att förändra matchbilden. Även Memphis Depay och Riqui Puig fick några minuter senare i matchen.

Men bättre än så skulle det inte bli. En svag avslutning på säsongen i en mindre betydelsefull match. Möjligtvis var inte motivationen riktigt på plats för Barcelona, men Villareal stod samtdigt för en stabil insats defensivt.

Xavis säsong har gått mycket upp och ned. Säsongsavslutningen var inte riktigt vad vi hade hoppats på, men vi skall ändå vara tacksamma för hur han har lyckats vända på skeppet och knipa en andraplats i ligan. Blickarna framåt nu.

Var detta det sista vi fick se i Barça-tröjan se utav spelarna Dani Alves, Dembélé, Depay, Adama Traoré med flera..? Återstår att se vilka Xavi bestämt sig för att behålla.