Lagbanner
Nuevo Los Cármenes, 2022-01-08 18:30

Granada - Barcelona
1 - 1

Granada CF – FC Barcelona: 1–1

Granada CF – FC Barcelona: 1–1

Barça spelade årets första ligamatch under lördagskvällen då laget begett sig ned till Andalusien för möte med Granada. Det hela slutade oavgjort efter en sen kvittering av hemmalaget.

Jakten på Champions League-platsen fortsatte då Barça spelade årets första match i La Liga. För motståndet stod Granada nere i Andalusien. Historiskt sett en bra motståndare för Barças del, men så är som bekant allt inte som vanligt denna säsong.

Xavi ställde följande elva på banan: ter Stegen; Alves, Piqué, García, Alba; Nico, Busquets, Gavi; Dembélé, de Jong, Jutglà.

Den stora grejen var förstås att Dani Alves skulle spela ligafotboll för Barça igen. I övrigt noterbart att Gavi var åter från covid samt att Jutglà och Luuk de Jong fick chansen framåt i banan.

I hemmalaget mönstrade Robert Moreno följande elva: Maximiano; Quini, Díaz, Navarro, Neva; Puertas, Milla, Gonalons, Machís; Suárez, Molina.

Den första halveken blev rätt hackig. Faktiskt beroende på bägge lagen. Det mesta handlade, tro det eller ej, om Luuk de Jong. Luuk var klumpig, Luuk nickade in ett bortdömt ledningsmål, Luuk ville ha straffspark och Luuk skorpionsparkade.

I övrigt stod Ter Stegen för en viktig räddning och Dani Alves var precis som förr på i det exakta tillståndet mellan briljans och nonchalans. Brassen blev i och med kvällens match Barças äldsta spelare någonsin i La Liga. Tidigare innehavare av den titeln var José Manuel Pinto.

I den andra halveken skulle det öppna upp sig något. Granada gjorde en fin insats och ställde ofta till det för Barça med sin höga press. Det ska dock sägas att Barça löste de flesta situationerna i uppspelsfasen. Snarare var problemet att det inte hände speciellt mycket i den sista tredjedelen. Tidigt i den andra halveken utgick Eric García. Tyvärr tycks skadorna i laget aldrig ta slut.

Till slut kom så ledningsmålet. Efter dryga timmen nickade Luuk de Jong in bollen bakom Maximiano i Granada-målet. Det är inget nytt att öden kan ta oväntade svängar i fotbollen. Men säg den som tänkte sig att en 38-årig Dani Alves skulle böja ett inlägg till en stekhet Luuk de Jong i Barcelona 2022.

Efter målet hade Barça kanske sin bästa period i matchen. Där med inte sagt att Granada var ofarliga. Värre blev det när Gavi åkte ut, efter en sen satsning mot inbytte och debuterande Álex Collado, med dryga tio minuter kvar av ordinarie matchtid. För den som sett Gavi spela under säsongen är det knappast någon nyhet att han hela tiden ligger farligt nära gränsen.

Förhoppningsvis blir detta en lärdom då utvisningen skulle visa sig bli ödesdiger. Med en man mer kunde Granada ta kontrollen över matchen och inleda en forcering.Efter en hörna i matchens slutskede låg bollen plötsligt framför Antonio Puertas fötter. Skottet satt otagbart och matchen var utjämnad. Utjämningen skulle också bli slutresultatet.

Två poäng förlorade för Barça, som nu återigen riskerar att tappa mark mot Real Betis, Atlético Madrid och Real Sociedad i kampen om Champions League-platserna. La Real vann mot Celta Vigo tidigare under dagen, medan de två andra lagen spelar sina matcher under morgondagen.

Med en charmig resa till Saudiarabien i veckan för Supercopan följt av Copa-match mot Athletic Club väntar sedan Alavés och Atléti i ligaspelet. Någonstans ska matchen mot Rayo klämmas in också.

Det gäller att hänga på nu.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2022-01-08 20:53:00
Author

Fler artiklar om Barcelona